Viialassa pelataan suorasta noususta

Mika Suonsyrjä

TamU-K kohtaa perjantaina vieraskentällä Viialan Peli-Veikot. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin suora nousu nelosdivariin ensi kaudeksi. Jos Sinipaidat riistävät pisteenkin sarjakakkoselta ViiPV:lta, varmistuu TamU-K:n sarjavoitto ja samalla luonnollisesti sarjanousu. Ottelu Viialan urheilukentällä alkaa kello 18.00. Perjantai-iltana kentälle marssii kaksi erittäin vahvaa joukkuetta ja pelistä tulee varmasti yksi tämän kauden kovatasoisimmista.

Sekä TamU-K että ViiPV ovat olleet erittäin hyvässä vireessä läpi kauden ja eroa sarjakakkosen ja -kolmosen välille on kertynyt jo kymmenen pistettä. TamU-K on hävinnyt koko kauden aikana vain kerran ja pelannut kertaalleen myös tasan, isäntäjoukkue ViiPV puolestaan on poistunut tappio harteillaan kentältä kahdesti ja pelannut kolme tasapeliä. Huomionarvoista on, että Sinipaitojen molemmat pistemenetykset ovat tulleet syyskierroksella, kun taas viialalaisten rasitteena syksyltä on vain yksi tasapeli.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin. Huhtikuussa pelattu Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen TamU-K:n 2-1 voittoon ja kesäkuun sarjapelissä Sinipaidat olivat parempia lukemin 2-0. Molemmat pelit olivat erittäin tasaisia, eikä kolmas kohtaaminen ole varmasti TamU-K:lle sen helpompi. Viialalaiset ovat rutinoituneita joukkuepelaajia ja monella on kokemusta myös korkeammilta tasoilta.

Timo Kauppinen
Kauppinen tykittää kohti nelosta

Sinipaitojen luottopelaaja Timo Kauppinen tietää kuitenkin, millä eväillä Viialasta poistutaan voittajina. ”Omalla pelillä, kovalla asenteella ja taistelulla Viiala kaadetaan”, luettelee Kauppinen ja lisää perjantain yhtälöön vielä yhden elementin. ”Kauden tärkeimpään matsiin on pelaajien varmasti helppo syttyä ja kun vielä Sinikaarti säestää, on todella hieno ilta tulossa!”

TamU-K on isolla ryhmällä liikenteessä. Joukkuetta piinannut syysflunssa-aalto on ohi ja pelaajat ovat pikkuhiljaa täydessä tikissä. Myös pikkuvammat on saatu parsittua kasaan ja muun muassa Otto Pitkänen tekee reisivammansa jäljiltä paluun kokoonpanoon. Poissaolijat ovat tuttuja nimiä. Vain Joonas Kupiainen, Nawar Karikuss, Kemal Dedic ja Anssi Saiha ovat vamuudella sivussa. Jesse Kupiainen ja Antti Eijamo ovat kokoonpanossa, mutta heidän lopullinen kuntoarvionsa tehdään vasta ottelupäivän aamuna.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä odottaa huomisen isoa peliä kokeneen kehäketun innolla. ”Järjettömän hieno matsi tulossa. Perjantai-ilta, junalla saapuva runsas kannattajaryhmä ja kauden kovimmat panokset. Jos nyt ei joku syty, niin on väärän lajin parissa”, hehkuttaa Suonsyrjä. Myös joukkueen terveystilanne saa Suonsyrjän iloiseksi. ”Saamme jalkeille pitkästä aikaa täyden lapullisen pelaajia.”

Antti Eijamo
Antti Eijamo tekee paluun kokoonpanoon

Kaikki on pedattu valmiiksi kauden kohokohtaa varten. Viialassa Sinipaitoja odottaa kurinalaista ja kovaa jalkapalloa pelaava Peli-Veikkojen nippu, joka varmasti syttyy viimeiseen takaa-ajon vaiheeseen. TamU-K:lla on Viialassa vain yksi tavoite: sarjanousun varmistaminen. ”Tämä on nyt se hetki mitä on odotettu, voitto kotiin Viialasta niin kauden tavoite on hoidettu. Odotan huikeata matsia, kovaa kannatusta ja Sonnin maaleja”, tiivistää laitapuolustaja Antti Eijamo.

Sinipaitojen kauden tärkein ottelu pelataan Viialan urheilukentällä perjantaina 13.9. alkaen kello 18.00. Viialaan pääsee kätevästi Tampereelta VR:n lähijunalla, joten tervetuloa seuraamaan huikeaa kamppailua ja kokemaan vitosdivarin värinää paikanpäälle. Tule kannustamaan TamU-K voittoon ja kohti nelosta! Päävalmentaja Suonsyrjän sanoin: ”Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole edes mietitty.”

Jos et pääse otteluun paikan päälle, voit seurata nousukamppailua ViiPV:n videostreamilta osoitteessa http://www.viipv.fi/index.php?page=viipvtv.