Seura

Mikä on TamU-K / Tampere Unitedin kannattajat ry?

Tampere Unitedin kannattajat (TUK) ry perustettiin alun perin tukemaan silloin pääsarjassa pelannutta Tampere Unitedia. Tavoitteena oli tukea Tampere Unitedia taloudellisesti ostamalla sen osakkeita, sekä samalla hankkia vaikutusvaltaa seuran asioihin, ja näin antaa Tampere Unitedin kannattajille voimakas ääni heidän seuraansa koskevissa asioissa. Tarkoituksena oli edustaa kannattajia niin seuran sisällä, kuin ulkopuolellakin, ja vahvistaa seuran ja sen kannattajien välistä suhdetta.

Kun Tampere United suljettiin kilpailutoiminnasta kauden 2011 kynnyksellä, Tampere Unitedin kannattajat ry otti tehtäväkseen ylläpitää Tampere Unitedin perinteitä jalkapallokentillä. Kaudella 2011 pelattiin harrastesarjan pelejä, ja kaudella 2012 seuran edustusjoukkue TamU-K pelasi Tampereen piirin alimmalla sarjatasolla Kutosessa. Kahden peräkkäisen sarjanousun myötä TamU-K pelasi Nelosessa kaudella 2014, jolloin sarjanousu tyrehtyi nousukarsintaottelussa kärsittyyn tappioon rangaistuspotkukilpailuissa. Näin ollen nousu kohti ylimpiä sarjoja jatkuu kaudella 2015 Nelosessa.

TUK ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Tampere Unitedia kannattava henkilö. Seuran omistavat sen jäsenet, ja jokaisella jäsenellä on yksi ääni.

Mitä TUK ry tekee auttaakseen Tampere Unitedia?

TUK ry on keväällä 2015 sopinut Jalkapalloseura Tampere United ry:n kanssa, että kannattajat ottavat emoseuran haltuunsa. Suunnitelmana on siirtää jalkapallotoiminta Tampere United ry:n alaisuuteen kaudesta 2016 alkaen. Näin jalkapalloa pelaa jatkossa sama seura, joka on voittanut muun muassa kolme Suomen mestaruutta ja yhden Suomen Cup mestaruuden sekä saavuttanut menestystä eri eurocupeissa. Jalkapallotoiminnan siirtyessä takaisin emoseuralle, Tampere Unitedista tehdään samanlainen kannattajien omistama jalkapalloseura, jollaisena TUK ry on toiminut kaudesta 2011 alkaen. Päätösvalta seurassa säilyy kannattajilla.

Lue seurojen yhteinen tiedote osoitteesta www.tampereunited.fi/tamu-tekee-paluun.

Kaudella 2015 TUK ry toimii entiseen tapaan Tampere Unitedin värejä ja perinteitä kantavana jalkapalloseurana. Tavoitteena on nousu Kolmoseen. Lisäksi seura jatkaa ja laajentaa kaudella 2014 alkanutta junioritoimintaa. Eri piirinsarjoissa sekä kaupunginosasarjoissa pelaa lukuisia sinipaitaisia juniorijoukkueita.