Tampere Unitedin paluu sai sinettinsä

Tampere Unitedin paluu kilpakentille kaudella 2016 on varmistunut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Tampere Unitedin kannattajat ry:n eli TamU-K:n alaisuudessa pelanneet aikuis- ja juniorijoukkueet siirtyvät Jalkapalloseura Tampere United ry:n alaisuuteen. Paluu sai lopullisen sinettinsä, kun molempien seurojen hallitukset pyysivät joukkueiden siirtoa Palloliiton Tampereen piiriltä, ja siirto hyväksyttiin piirin päätöselimissä.

Kolme jalkapallon Suomen mestaruutta voittanut Tampere United palaa täten takaisin pelikentille alkuperäisellä nimellään. Kaikki TamU-K:n noin 150 pelaajaa sekä kymmenkunta joukkuetta siirtyvät Tampere Unitedin alaisuuteen. Lisäksi aikeissa on perustaa uusia joukkueita niin aikuissarjoihin kuin junioreihinkin. Viiteen vuoteen ensimmäiset Tampere Unitedin nimeä kantavat joukkueet ilmoittautuvat jalkapallosarjoihin tulevana keväänä.

”Tampere Unitedin romauttamisen jälkeen Tampere Unitedin kannattajien tavoitteena on aina ollut palauttaa Tampere United pelikentille”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen. ”Kannattajien yhdistyksen tavoite on nyt saavutettu ja on aika keskittyä vain ja ainoastaan Unitedin kehittämiseen, kasvattamiseen ja menestymiseen. Tampereen menestyneimmän jalkapalloseuran paikka ei ole Kolmosessa.”

Tampere Unitedin edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella Tampereen ja Satakunnan piirien yhteisessä Kolmosessa, jossa pelit alkavat näillä näkymin huhtikuun puolenvälin paikkeilla. Jo tätä ennen joukkue nähdään tulevana talvena Suomen Cupissa. Lisäksi myöhemmin keväällä alkava Suomen Regions’ Cup kuuluu edustusjoukkueen ohjelmaan.