TamU-K jyräsi Melodyn 0-8 (0-5)

FC Melody – TamU-K 0-8 (0-5)
25 min 0-1 Eero Sointu
26 min 0-2 Eero Sointu
28 min 0-3 Eero Sointu
33 min 0-4 Jan Irjala
40 min 0-5 Eero Sointu
61 min 0-6 Niko Saarinen
76 min 0-7 Joona Kapanen
78 min 0-8 Joona Kapanen

Nelosen talvisarjassa oli vuorossa uusinta menneen kauden jälkeen pelatulle finaaliläpsyttelylle, kun tuolloin voittajana kentältä poistunut Fc Melody isännöi lauantaiaamuna TamU-K:ta.

Syöttötilastoon päässyt testimies Risto Pitkänen. Taustalla Joonas Kupiainen (vas) ja Lauri Heittola (oik).
Syöttötilastoon päässyt testimies Risto Niskanen. Taustalla Joonas Kupiainen (vas) ja Lauri Heittola (oik).

Jo päättyneellä kaudella taitavaan ja hyökkäävään jalkapalloon keskittynyt Melody oli ainakin tähän kamppailuun saanut pitkään Kolmosessa pelanneet Tuomas Lehden ja Joni Ikäläisen vahvistuksekseen. Erittäin taitava ryhmä ottikin pallonhallinnan ottelun alussa itselleen Sinipaitojen heikon syöttöpelaamisen avustamana. Ainuttakaan kunnollista maalipaikkaa Melodyn pallonpyöritys ei kuitenkaan tuottanut.

Sinipaidoilla oli vastahyökkäyksistä jatkuvasti tilaisuus karata maalipaikoille Melodyn uhkarohkean pelaamisen ansiosta, mutta yhtä Eero Soinnun hukattua läpiajoa lukuunottamatta sinisten viimeiset syötöt olivat heikkoja.

Testimies Andrea Milanti murtautuu läpi. Taustalla jatkosopimusta tavoitteleva Alaa Adeeb.
Testimies Andrea Milanti murtautuu läpi. Taustalla jatkosopimusta tavoitteleva Alaa Adeeb.

25 minuutilla tulvaportit kuitenkin aukesivat, kun Sointu viimeisteli puhtaan hattutempun kolmessa minuutissa. Kaikki osumat syntyivät pallonriiston jälkeisestä läpisyötöstä Melody­pelaajien koettaessa pelata väkisin liian ahtaissa väleissä.

Maalien jälkeen TamU­-K sai otetta itse pelaamisesta ja kentällä nähtiin jatkossa enää yksi joukkue. Hienon ottelun jälleen topparina pelannut Jan Irjala rouhi vapaapotkun jälkitilanteesta neljännen ja Sointu illan neljäntensä ja joukkueen viidennen osuman vielä ennen puoliaikaa.

Osku Airesto keskittää.
Osku Airesto keskittää.

Puoliajalla Mikat Suonsyrjä ja Kanerva pyörittivät vaihtorulettia ja kentälle vaihdettiin nopeaan tahtiin kaikki vaihtopelaajat. Melody jaksoi kamppailla vielä toisen jakson alun, mutta viimeisen vartin mustapaitainen vierasjoukkue hölmöili selät suorana ja käsiään levitellen.

TamU­-K olisi voinut lyödä taululle krikettinumerot lopussa, mutta toisella jaksolla jäätiin kolmeen lisäosumaan. Debytantit Niko Saarinen ja kahdesti osunut Joona Kapanen vastasivat kotijoukkueen osumista.

Juha Kumara laukoo. Mohammed El-Harrak ja testipelaaja Joona Kapanen seuraavat katseella.
Juha Kumara laukoo. Mohammed El-Harrak ja testipelaaja Joona Kapanen seuraavat katseella.

”Tämä oli hyvä tapahtuma meille. Saimme kokeiltua useampaa pelaajaa isolla kentällä kilpailutilanteessa ja kaikki vastasivat huutoon. Tulos on totaalinen sivuseikka tällaisessa pelissä”, TamU­-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä kertoo.

”Meillä on kasassa selvästi viimekautista valmennettavampi ryhmä. Pojat ovat lyhyessä ajassa ostaneet valmennuksen ajatuksia, joten on erittäin mukavaa lähteä jatkamaan pitkää kehitysprosessia kohti kautta onnistumisen elämyksiä tästä pelistä mukaan ottaen.”

TamU-K
Ilkka Innola
Osku Airesto
Jan Irjala
Juha Kumara
Jouko Turunen
Joonas Kupiainen
Lauri Heittola
Juho Lehtovaara
Petri Vadén
Risto Niskanen
Eero Sointu
Alaa Adeeb
Antti Eijamo
Niko Saarinen
Joona Kapanen
Mohammed El-Harrak
Andrea Milanti