TamU-K hakee sarjanousua lauantaina Pyynikillä

Lauantaina koittaa pitkään ja hartaasti odotettu päivä, jona TamU-K pelaa noususta Kolmoseen kotonaan Pyynikin urheilukentällä. Sarjanousu varmistuu, jos TamU-K voittaa vastaan asettuvan FC Teivon. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Pyynikillä nähdään alasarjaotteluissa ennennäkemätön määrä Tampere Unitedin ystäviä. Ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina klo 13.

Asetelmat eivät voisi ottelun alla olla kutkuttavammat. TamU-K on sarjan kärjessä vaivaisen yhden pisteen erolla Parolan Visaan, joka pelaa niin ikään lauantaina klo 13 alkavassa ottelussa Kangasalan Voittoa vastaan. Näin ollen vain voitto takaa Sinipaidoille sarjanousun, ja muussa tapauksessa jouduttaisiin jännittämään tulosta Parolasta. Näillä näkymin sarjan kakkonen ei pääse karsimaan sarjanoususta, joten kilpakumppaneista vain toisen nousutavoite on toteutumassa.

FC Teivon kausi on ollut vaikea. Se on joutunut lähtemään useisiin otteluihin äärimmäisen kapealla kokoonpanolla, ja joukkue onkin ennen viimeistä ottelukierrosta yhä putoamisvaarassa. Viimeisestä ottelustaan FC Teivo tarvitsee vähintään yhden pisteen turvatakseen paikkansa ensi kauden Nelosessa. Eniten ylöjärveläisten tilastoissa pistää silmään sarjan suurin päästettyjen maalien saldo, 87 maalia eli yli neljä per pelattu ottelu. Tästä huolimatta Sinipaidat eivät saa erehtyä aliarvioimaan vastustajaansa. Vaikka kesäinen vierasottelu päättyi selvään 1–7 (0–2) -voittoon, ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen vääntö, jossa molemmat maalit tehtiin vasta viimeisen viiden minuutin aikana.

Edellisen kerran TamU-K:lla on ollut sarjanousu katkolla kotikentällä kolme vuotta sitten Kutosen nousukarsintafinaalissa. Tuolloin ottelu noudatti vertaansa vailla olevaa draaman kaarta, ja päättyi ikimuistoisiin juhliin yli neljänsadan katsojan täyttämällä Pyynikillä. Tulevana lauantaina yleisöä odotetaan jopa enemmän, kun seurayhteisöllä on pitkästä aikaa tilaisuus tulla koko voimallaan joukkueen tueksi ratkaisuottelussa. ”Tuskin maltan odottaa tätä ottelua”, päävalmentaja Mika Suonsyrjä hehkuttaa. ”Iso mahdollisuus saada palkinto kauden kovasta työstä on käsillä.”

Tällä kertaa joukkueiden tasoero on paperilla suurempi kuin kolme vuotta sitten, mutta nähtäväksi jää miten selvästi tasoero näkyy kentällä. ”Meidän pitää lähestyä tätä peliä samalla intensiteetillä ja balanssissa olevalla pelin rakenteella kuin millä edelliset pelit on voitettu”, päävalmentaja Suonsyrjä painottaa. ”Mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi. Uskon ja toivon, että tästä tulee päivä joka muistetaan pitkään tamulaisessa folkloressa. Menestys on nyt ja aina yhteinen.”

Ottelun jälkeen seurayhteisö kokoontuu Kaijakkaan. Vielä on liian aikaista sanoa, onko tiedossa suuret nousujuhlat vai onko Laukontorin laidalla tarjolla kriisiapua sitä tarvitseville. Etäkannattajat puolestaan voivat seurata ottelua suorana lähetyksenä osoitteesta tamu-k.com/live. Selostuksesta vastaa jälleen tuttu kaksikko Manu Haapalainen ja Antti Pettinen. Lisäksi ottelun tapahtumia päivitetään reaaliajassa Twitteriin.

Ratkaisuottelu TamU-K – FC Teivo pelataan siis Pyynikin urheilukentällä lauantaina 26.9. klo 13 alkaen. TamU-K:n oma makkaragrilli palvelee yleisöä, ja lisäksi tarjolla on ravintola 4 Vuodenajan maukkaita makkarapiiraita sekä kylmiä ja kuumia juomia. Myös fanituotteiden myyntipiste palvelee normaalisti, ja saatavilla on muun muassa huiveja, t-paitoja ja kangaskasseja.

Kautta on jäljellä vain yksi ottelu, ja kahden kauden ajan metsästetty paikka Kolmosessa on vain muutaman onnistumisen päässä. Täytetään Pyynikki ja kannustetaan joukkue huippusuoritukseen!