Ennakkosuosikit kohtaavat Parolassa perjantaina

Useissa ennakkokaavailuissa Tampereen Nelosen ennakkosuosikeiksi nostetut TamU-K ja Parolan Visa kohtaavat toisensa perjantai-iltana Parolan palloilukentällä. Kumpikin joukkue on pelannut alkukauden tappiotta, ja ottelussa onkin panoksena sarjan kärkipaikka. Parolassa ottelun ympärille aiotaan rakentaa kunnon tapahtuma, mutta Tampereelta matkaavan suuren kannattajajoukon iloksi otteluun on kuitenkin vapaa pääsy.

Pelillisiä asetelemia on kauden ollessa vasta alussa vaikea arvioida. ParVi on ollut viime vuosina Nelosen häntäpään joukkueita ja säilytti useana vuonna peräkkäin Nelosen paikkansa vain täydennysmenettelyn kautta. Viime kauden ParVi pelasi Vitosessa, jossa se voitti oman lohkonsa ja nousi jälleen Neloseen.

Täksi kaudeksi ParVi kuitenkin vahvistui usealla Kakkosesta pudonneen ja Kolmosen paikastaan luopuneen FC Hämeenlinnan entisellä pelaajalla. Muutenkin seurassa vaikuttaisi olevan uutta tekemisen meininkiä. FC Hämeenlinnan raunioilta kaapatuista pelaajista ehkäpä nimekkäimpiä ovat Kalervon veljekset, joista Mikko Kalervo on tehnyt jo neljä maalia tämän kauden Nelosessa. Ville Kalervo puolestaan vartioi ”Vihreiden paholaisten” maalia. Kalervojen tapaan FC Hämeenlinnasta ParViin siirtynyt Toivo Peltoniemi on tehnyt samat neljä maalia, ja viime kaudella Vitosessa peräti 33 maalia tehnyt Jussi Länsimaa on tehnyt tällä kaudella 3 maalia.

TamU-K:n tuloksellisesti erinomaisesti sujunutta alkukautta ovat varjostaneet ikävät loukkaantumiset. Päävalmentaja Mika Suonsyrjän mukaan joukkue ei ole jäänyt tätä tosiseikkaa murehtimaan. ”Ryhmässä on päättäväinen henki, ja vaikka loukkaantumiskierre herättää ajatuksia, me taistelemme peli kerrallaan”, päävalmentaja toteaa mutta ei kiertele tosiasioita: ”Haastava pelaajatilanne tekee jälleen pelistä vaikean.” Asetelmaan sarjataulukossa päävalmentaja ei suostu ottamaan kantaa: ”Muutaman kierroksen jälkeen ei ole olemassa vielä kärkikamppailuja. Me haemme nöyrästi pisteitä ilman paineita.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Parolan pallokentällä perjantaina klo 18.30. Tiedot kertovat että Sinikaartin bussissa on vielä tilaa, mutta ne jotka eivät syystä tai toisesta matkaa Parolaan kannustamaan joukkuetta voivat seurata ottelua tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.