TamU-K 2 joutui tyytymään tasapeliin

FC Polla 2 – TamU-K 2 3–3 (1–2)
18 min Rasmus Hämäläinen 0–1
23 min Koskinen Atte 1–1
30 min Tero Lepola 1–2
74 min Jukka Wennström 1–3
79 min Piskanen Tommi 2–3
84 min Piskanen Tommi 3–3

Sinipaitojen kakkosjoukkueenkauden kolmas ottelu pelattiin Ahvenisjärven postimerkin kokoisella ykköskentällä FC Polla 2:n isännöimänä. Sinipaitojen hallitsema ottelu päättyi loppuhetkien kahdella maalilla tappionmakuiseen tasatulokseen 3–3. Sinipaitojen maaleista vastasivat Rasmus Hämäläinen, Tero Lepola ja Jukka Wennström.

Sinipaitainen vierasjoukkue otti pelin hallinnan alusta lähtien itselleen, ja aivan ottelun avausvihellyksen alla Andrei Haritonovin korvannut Tommi Riihimäki pyöritti keskikentällä mallikkaasti peliä yhdessä upeasti esiintyneen edustusjoukkuelaina Anssi Saihan kanssa. Polla oli hätää kärsimässä tuulennopeassa kunnossa olevan ikämieskaksikon Tero Lepola – Vesa Suonsyrjä tikatessa väleihin laitettuihin palloihin.

Ansaittu johtomaali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Tuukka Juutilainen pelasi pallon boksiin. Tuomas Hyrkkänen jatkoi pallon päällään avopaikkaan Rasmus Hämäläiselle, jolla oli lopulta helppo työ nikata avausmaali verkon perukoille. Kotijoukkue Polla 2 käytti ottelussa maalipaikkansa kovalla prosentilla, ja avausjakson käytännössä ainoasta merkittävästä tilanteesta Atte Koskinen luikerteli puolustuksen keskustassa ja napautti tasoituksen tarkasti tolpan juureen.

Avausjaksolla nähtiin vielä yksi osuma ja se kelpaisi oikeastaan mihin tahansa maalikimaraan. Rasmus Hämäläinen liikkui hyvin ja pelasi pallon vasemmalle laidalle leikanneelle Tommi Riihimäelle. Riihimäen keskitys tuli rangaistuspilkun kohdille, josta hirmuisessa vireessä oleva Tero Lepola teki syöksypuskulla upean maalin kahden tolpan kautta. Avausjakson loppuvaiheilla ilta näytti synkentyvän kotijoukkueen kannalta lopullisesti, kun toppari kaatoi takaapäin Mikko Ojasen ja lähti suoralla punaisella suihkun puolelle.

Toisella jaksolla sinipaitainen joukkue tuudittautui miesylivoiman ja johtoaseman myötä, ja työnteon määrä alkoi laskea. Lisämaalia haettiin hanakasti ja kaikki näyttikin todella hyvältä, kun viimein yksi hyökkäyksistä tuotti tulosta. Keskialueen katkosta pelattiin puolittain läpi Vesa Suonsyrjä, joka näki loistavasti mukaan nousseen Jukka Wennströmin. Tarkan syötön ja rauhallisen sijoituksen jälkeen oli helppoa tuuletella yhdessä.

Hyvä peliote ja tiivis pelaaminen katosi kuin taikaiskusta tämän maalin myötä, ja lisämaaleja haettiin turhalla riskillä selvässä johtoasemassa. Polla 2 hiipi kuin varkain maalin päähän Tommi Piskasen lähettämän sivuvaparin livahdettua helponlaisesti ohi maalilla olleen Matias Hakalahden. Viimeistään tässä vaiheessa olisi pitänyt hälytyskellojen soida, mutta yli-innokas hyökkääminen kostautui kun Polla 2 käänsi toistuvasti nopeasti pelin ja yhden vastaiskun päätteeksi Piskanen osui loppuminuuteilla toistamiseen tasoittaen loppulukemiksi 3–3.

Pettynyt vierasjoukkue poistui kentältä epäuskoisina. Joukkueen valmentaja Otto Kurjanen näkee asiaan lääkkeet: ”Meillä on vielä töitä tehtävänä, mitään ei ole saavutettu eikä hävitty. Seuraavasta pelistä poistutaan paremmalla mielellä”.

FC Polla 2:
#4 Pusa Olli
#6 Näreikkö Roope
#7 Lehtinen Erno
#8 Valtanen Teppo
#10 Demir Ersin
#14 Heikkilä Erkka
#17 Piskanen Tommi
#20 Lappalainen Elias
#21 Sabell Petri
#22 Rosenberg Mikko
#33 Pitkänen Juha
#41 Abdulbaset Ilyas
#61 Alander Emil
#88 Koskinen Atte
#99 Kuusela Joni
#121 Pinta Tommi

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#7 Hälvä Vesa
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#11 Suonsyrjä Vesa
#13 Ojanen Mikko
#14 Wennström Jukka
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#21 Saiha Anssi
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#32 Juutilainen Tuukka