Kakkosjoukkueen kenraaliharjoitus tuotti selvän voiton

_full

NoPy – TamU-K 2 2–5 (1–3)
1–0 NoPy
1–1 Jasmin Mlivic
1–2 Joni Valkama
1–3 Antti Eijamo
1–4 Jasmin Mlivic
1–5 Tero Lepola
2–5 NoPy

TamU-K:n kakkosjoukkue kävi lauantaina pilaamassa Nokian Pyryn 110-vuotisjuhlat kaatamalla kotijoukkueen selkein lukemin 2–5 (1–3). Näin tulevana torstaina kautensa aloittava kakkosjoukkue voitti jälleen kerran toisen Kutosen kauteen valmistautuvan joukkueen.

Ottelu alkoi sinipaitojen kovalla painostuksella. Rasmus Hämäläinen oli läpi jo minuutin kohdalla, mutta ilman tulosta. Sinipaitojen liikkeelle saama kapea rinki oli intoa piukassa ja pelaamisesta paistoi hätäily pelin alkuhetkillä. Kotijoukkue saikin hiukan otetta ja onnistui tekemään avausmaalin paitsionhajuisessa tilanteessa. Sinipaidat eivät jääneet kuitenkaan surkuttelemaan maalia ja vain minuutteja myöhemmin numerot olivat tasan. Kärjessä pelannut Jasmin Mlivic karvasi itse pallon pois alimmalta mieheltä ja karkasi läpiajoon viimeistellen tasoituksen upealla nostolla.

Ottelun toinen maali syntyi, kun Joni Valkama lähetti kaukaa sisäkierteisen vapaapotkun kohti maalia. Eri lähteistä riippuen Vesa Suonsyrjä sai päänsä väliin tai pallo meni suoraan maaliin. Sinällänsä merkityksetön asia tuo varmasti väriä saunaillan lauteille. Edustuksesta lainassa ollut Antti Eijamo sai nimensä maalisarakkeeseen seuraavaksi, kun kaikkien yllätykseksi purkupalloon kajahti vastaan todellinen ahvenpommi, ja komea laukaus painui verkon perille.

Toisella puoliajalla joukkueiden tasoero alkoi näkymään yhä selvemmin ja sinipaitainen vierasjoukkue hallitsi tapahtumia kotijoukkueen keskittyessä tilanteen jälkeisiin rikkeisiin. 1-4 maalin iski jälleen Jasmin Mlivic, joka puski hienosti sisään Tero Lepolan keskityksen. Sama meritoitunut kärkipari oli jälleen asialla, kun Jukka Ihalainen pelasi hienolla syötöllä Mlivicin karkumatkalle. Tämä harhautti ja siirsi Lepolalle, joka sai nautiskella pallon maaliin. Ottelun loppupuolella ottelun tuomari nauratti paikallaolijoita antamalla kotijoukkueelle lahjarankkarin, josta kotijoukkueen pelaaja laittoi pallon hyvän debyytin pelanneen Matias Hakalahden ulottumattomille.

Vain kahdella vaihtopelaajalla matkassa ollut vierasjoukkue pelasi kelvollisen ottelun ja lähtee kilpakauteen hyvän preseasonin pelanneena. ”Meiltä ihan kelvollinen esitys. Pelien alussa meillä on liikaa intoa, mutta eiköhän sitäkin saada hiottua kohdilleen kauden aikana. Maaleja tulee ja menee, mutta tärkeintä on että itse tiedän osuinko palloon vai en”, kommentoi ottelua ja epäselvää maalitilannetta TamU-K 2 pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä.

Kakkosjoukkueen kausi Kutosessa alkaa siis ensi torstaina, jolloin joukkue matkaa Roxbury JK:n vieraaksi Hervantaan. Ottelu alkaa Ahvenisjärvi 1:llä klo 17.15.

TamU-K 2:
Matias Hakalahti
Joni Valkama
Tuomas Hyrkkänen
Mikko Malinen
Antti Eijamo
Rasmus Hämäläinen
Vesa Suonsyrjä
Jukka Ihalainen
Henry Joki
Jukka Wennström
Matias Palo
Tero Lepola
Jasmin Mlivic