Voitto TahVesta käynnisti kakkosjoukkueen nousujuhlat

TahVe 2 – TamU-K 2 1–5 (0–1)
39 min Tommi Riihimäki 0–1
65 min Tero Lepola 0–2
72 min Andrei Haritonov 0–3
73 min Tatu Arminen 1–3
83 min Rasmus Hämäläinen 1–4
89 min Otto Kurjanen 1–5

Yhdeksän kuukauden mittainen yhteinen taival saavutti maalinsa eilen Ikurin syksyisten lehtien peittämällä kentällä, kun Sinipaitojen kakkosjoukkue saavutti suuren tavoitteensa voittamalla TahVen kakkosjoukkueen lukemin 1–5 (0–1). Sarjanousuun oikeuttanut saldo 14–4–0 maalierolla 72–14 on vahvaa näyttöä joukkueen osaamisesta. Tappioton kausi on kova temppu millä tahansa sarjatasolla.

Otteluun lähdettäessä oli selvää, että tasapeli riittäisi sarjanousuun. Selkeä tavoite oli kuitenkin päättää kausi tyylillä ja näin kiittää paikalle saapunutta runsaslukuista ja äänekästä kannattajakuntaa. Yhden pelaajan vajaalla alkuminuutit pelannut TahVe olikin melkoisessa mankelissa alkuminuutit, ja vain heikko viimeistely esti maalien synnyn. Lähimmäksi maalia ottelun alkuvaiheilla pääsivät keskikentän työmyyrät Henri Joki ja Andrei Haritonov.

Pallonhallinta ja sitä kautta pelin hallinta säilyi sinipaidoilla koko puoliajan, mutta maalia saatiin odotella pitkään. Lopulta reilun neljänkymmenen minuutin kohdalla rävähti. Pallo ajautui Tommi Riihimäen ulottuville lähellä rangaistusalueen kulmaa, ja tämän vasen jalka puhui tappavaa kieltään. Kierteinen pallo upposi ilmeisesti puolustajan jalan kautta alanurkkaan. Vahva avausjakso päättyi lukemissa 0–1 ja jännitys näytti säilyvä koko kauden loppuun asti.

Toisella puoliajalla peli oli hermostuneempaa, ja ensimmäisellä puoliajalla aivan köysissä ollut TahVe pääsi hieman mukaan peliin. Se loikin muutaman maalipaikan, mutta niistä selvittiin kuivin jaloin. Ison helpotuksen huokauksen ennemminkin aisti kuin kuuli, kun vajaan seitsemänkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen tapahtui jälleen. Puolustuksen keskustaan Lauri Leppäsen kuumeen seurauksena siirretty Osku Airesto näki loistavasti Tero Lepolan pystyynjuoksun ja lähetti pitkän avauksen suoraan juoksulinjalle ja ”Lepsu” onnistui nostamaan pallon maalivahdin ylitse. Tuikitärkeä 0–2 osuma innosti kokeneen hyökkääjän villeihin tuuletuksiin. ”Mahtava tunne oli tehdä maali kannattajien edessä, kun tiesi että nyt se nousu ratkesi”, fiilistelee Lepsu kauden kahdettatoista osumaansa.

Maalista alkoi jälleen parempi vaihe pelaamisessa ja peli-iloa tihkunut Andrei Haritonov pääsi maalin makuun hienon kuvion päätteeksi. Valmennus hykerteli kentän laidalla, kun ”Antti” ajoi keskeltä pallon kanssa ja pelasi sen laitaan Mikko Ojaselle. Ojanen odotti hetken ja jatkoi takaisin loistavan liikkeen tehneelle Haritonoville, joka pääsi puskemaan vapaasti lähietäisyydeltä riemukkaan 0–3 osuman.

Jo varmalta tuntunut voitto joutui hetkeksi uhatuksi, kun miltei seuraavasta hyökkäyksestä TahVe sai avausosuman onnekkaasti. Pelin keskustasta lähetetty laukaus pomppi tolppaan asti, josta se kimposi Mikko Malisen teräksisiin pohkeisiin ja niiden kautta omaan maaliin. Syntyneen maalin myötä Sinipaitojen peli sekosi hetkellisesti ja TahVe loi paikkoja kuin liukuhihnalta. Kotijoukkueen hyökkääjällä oli jo tyhjä maali edessään yhden sekavan tilanteen päätteeksi, mutta kuin ihmeen kaupalla aina loppuun asti taisteleva Joni Valkama esitti tärkeän ja taidokkaan pelastuksen torjumalla syöksypuskulla varman maalin.

Hermoilu tuli päätökseensä viimeistään siinä vaiheessa, kun Henri Joki pelasi keskustasta Mikko Ojaselle laitaan ja tämän laadukas pallo tavoitti Rasmus Hämäläisen. ”Rasse” laittoi pallon varmasti maaliin siirtyen samalla Jasmin Mlivicin rinnalle joukkueen sisäisen maalipörssin kakkossijalle kymmenellä tehdyllä maalilla. Joukkueen pelikuri petti pahasti 1-4 tilanteessa, ja loppuminuuteilla maalia oli hakemassa koko joukkue maalivahti Matias Hakalahtea myöten.

Kauden viimeisen osuman sai kunnian iskeä Otto Kurjanen, joka hankki saunailtaan sakot kantapääneppauksellaan. Maalin syötti Rasmus Hämäläinen. Erotuomari Rifet Omerovicin viheltäessä pelin päättyneeksi alkoivat joukkueen nousujuhlat hienosti kannustaneen yleisön edessä. Pitkän kauden päätteeksi kajahtivat odotetut sanat ”Kakkonen on Ykkönen”.

”Jotain kertoo tästä huikeasta joukkueesta se, että vaikka meille tuli pari kovaa viime hetken poisjääntiä niin voitetaan suvereenisti ratkaiseva peli, josta tasurikin olisi riittänyt. Hieno oli päättää kausi voittoon hyvästä vastustajasta ja Sinikaartin kanssa juhlien! Tämä meni juuri niin kuin sen joskus helmi-maaliskuussa kuvittelikin menevän”, hehkuttaa joukkueen luottotoppari Tuomas Hyrkkänen.

”Hieno päätös kaudelle, kun ratkaisu säästyi viimeiseen peliin saakka. Pelin ilmeessä kuvastui hyvin koko kauden tekeminen: vaikka väliin mahtuukin usein pieni notkahdus, niin kokonaisuutena varsin varma ja tasainen suoritus koko ryhmältä! Hieno fiilis!” fiilistelee luottopuolustaja Vesa Hälvä.

”Tälläisessä joukkueessa on ilo olla mukana, kun aktiivisuus harjoituksissa ja peleissä on huippuluokkaa. Jokainen pelaaja on sopeutunut rooliinsa ja vaikka osalla peliminuutit ovat jääneet selvästi vähemmälle kuin toisilla, on aktiivisuus säilynyt ja koko joukkue on pelannut toisilleen. Monesti olimme vaikeuksissa ja sarjan taso yllätti positiivisesti. Peli kehittyi koko kauden mittaan todella paljon ja joukkue hitsautui yhteen. Nolla tappiosarakkeessa on ennenkokemattoman vahva suoritus”, niputtaa kautta pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä.

Ensi kaudella kakkosjoukkue pelaa siis Vitosessa. Pelit siis kovenevat, mutta koossa on jo nyt vahva runko myös pykälää korkeammalle sarjatasolle. Nyt on joka tapauksessa aika vetää hetki henkeä ja nauttia menneen kauden saavutuksista.

TahVe 2:
#7 Eriksson Joona
#10 Arminen Tatu
#12 Ahonen Ilari
#15 Seppä Tommi
#16 Kraatari Antti
#22 Nieminen Tomi
#25 Mäkinen Oskari
#28 Sivonen Ismo
#30 Lahti Juuso
#36 Jutila Mikko
#39 Parviainen Jari
#42 Lehto Toni
#44 Saarela Sauli
#60 Eneh Chimdi
#69 Peräjoki Jerno

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#1 Heltonen Kalle
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#6 Kurjanen Otto
#7 Hälvä Vesa
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#13 Ojanen Mikko
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#18 Airesto Osku
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#32 Juutilainen Tuukka
#xx Sointu Eero