Virelän turnausraportti

TamU-K esiintyi lauantaina kolmesti Virelässä järjestetyssä turnauksessa. Aamupäivällä kohdattiin isäntäjoukkue Vire, pari tuntia myöhemmi FC Trompi ja iltäpäivällä vielä vitosen PoNU BK. TamU-K:n mukana olivat testipelaajina Melodyssä viime vuonna nousun saavuttanut Mika Suonsyrjä, TamU-K:n paidassa ennenkin esiintynyt Vyatseslav Bukhayev, sekä Jouko Mäkinen.

Ensimmäisen ottelun kokoonpano oli seuraava: Al-Shemari; Wilen, Lakra, Heittola, Mäkinen; Suonsyrjä, Oksanen; Lahtinen, Dedic, Helenius; Gbehan; Harju, El Harrak, Palo, Omerovic, Niemelä, Pelttari.

Peli oli kutakuinkin samantyylinen kuin edellinen kohtaaminen Vireen kansaa. Vire piti hyvin keskikenttää hallussaan ja yritti pistää pitkiä palloja TamU-K:n linjan taakse. Ensimmäisen kerran pallo olikin verkossa kun peliä oli pelattu noin 10 minuuttia. Vire katkoi TamU-K:n hyökkäyksen ja laittoi laitaa pitkin pitkin nopean avauksen. Puolustus ei ollut täysin hereillä nopeasti rakennetussa tilanteessa ja Vireen hyökkääjä pääsi helposti antamaan poikittaissyötön maalille ja siitä toinen pelaaja ohjaamaan pallon maaliin.

TamU-K haki tasoitusta vimmatusti, mutta hyökkäysten rakentelusta ei meinannut tulla mitään. Joukkue oli liikaa pelaajien yksilösuoritusten varassa, mutta myös näistä oli tulla ratkaisuja. Gbehan ampui kerran pallon tolppaan lähietäisyydeltä, mutta tilanne kuivui kokoon. Tämän lisäksi vetoja sateli 16-alueen ulkopuolelta paljon, mutta maalia kohti palloa ei juuri saatu. Vire sai näin revanssin edellisestä harjoitusottelusta lukemin 1-0.

Toinen ottelu pelattiin FC Trompia vastaan, joka oli voittanut Vireen aamupäivällä lukemin 2-1. TamU-K:n kokoonpano ja peliryhmitys muuttui hieman ja oli seuraava: M. Al-Shemari; Wilen, Lakra, Heittola, Mäkinen; Suonsyrjä; Harju, Helenius, El Harrak; Lahtinen, Gbehan; O. Al-Shemari, Oksanen, Pelttari, Dedic, Vihonen, Omerovic, Bukhayev.

Ottelussa nähtiin jo TamU-K:lta hienoisesti parempia otteita, mutta hyökkäysten rakentelu oli vaikeaa. TamU-K:n lisäksi myös Trompi oli todella tehoton ja pitkät roiskaisut keskikentältä päätyivät usein TamU-K:n topparikaksikon Lakra – Heittola päähän tai haltuun. Ottelu oli TamU-K:n hienoista hallintaa ja maalitilanteitakin tuli, mutta pallo ei suostunut ylittämään maaliviivaa. Toisen puoliajan alussa El Harrak sai pallon jopa ylärimaan, mutta ratkaisua jouduttiin odottamaan ottelun loppuvaiheille saakka. TamU-K haki vimmatusti voittoa ja pyöritti palloa hyökkäysalueellaan, mutta vasta kun Helenius ajoi vasemmalta sisään boksiin saatiin ratkaisu, kun mies lanattiin maahan Trompi-puolustajan toimesta. TamU-K:lle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Lahtinen kävi tykittämässä keskelle maalia ja TamU-K siirtyi 1-0 johtoon. Lukemat säilyivät loppuun asti ja TamU-K saalisti 3 pistettä.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä kaikki lohkon joukkueet olivat samoissa pisteissä ja samalla maalisuhteella. Sääntöjen mukaan tehtyjen maalien määrä ratkaisi, joten 2 maalia alkulohkoissa tehneet IkVi ja Trompi kepittivät TamU-K:n ja sinipaidat joutuivat jumbofinaaliin.

Sijoitusottelu 5. sijasta käytiin Pohjois-Nokian Urheilijat, PoNU BK:ta vastaan. TamU-K:n kokoonpano viimeisessä ottelussa oli: M. Al-Shemari; Wilen, Lakra, Heittola, Mäkinen; Suonsyrjä; Harju, Dedic, El Harrak; Lahtinen, Gbehan; Vihonen, Omerovic, Palo, Bukhayev.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä TamU-K onnistui heti luomaan kovan tilanteen PoNU:n maalille, mutta peli kääntyikin heti päälaelleen, sillä vastahyökkäyksestä pallo olikin TamU-K:n maalissa. Vasemmalta tulleessa vastahyökkäyksessä pallo oli jo karannut PoNU:n hyökkääjältä, mutta Al-Shemarin vartioiman maalin edessä ollut vesilammikko pysäytti pallon ja kuin varkain pallo päästiin sijoittamaan lähietäisyydeltä maaliin. Kauaa ei kuitenkaa tarvinnut TamU-K:n kärvistellä tappioasemassa, kun Gbehan niittasi pallo maaliviivalta verkkoon Retu Harjun luoman tilanteen päätteeksi. TamU-K:n epäonni jatkui hieman myöhemmin kun PoNU siirtyi jälleen onnella johtoon. Toppari Heittola antoi pallon alaspäin Al-Shemarille, mutta jälleen sama vesilammikko pysäytti pallon ja PoNUn hyökkääjä oli tässä ensimmäisenä toimittaen pallon Al-Shemarin ohi. Jälleen siniset kuittasivat pelin kuitenkin nopeasti tasoihin, kun aloituksen jälkeen luodusta tilanteesta Mohammed El Harrak laukoi pallon 16-rajalta maata pitkin maaliin. Pallo luiskahti maalivahdin jalan yli, kun tämä yritti jalalla pysäyttää kovaa laukausta. Puoliajalle marssittiin lukemissa 2-2.

Toinen puoliaika olikin sitten täysin TamU-K:n näytöstä, kun PoNU alkoi selkeästi väsymään kovaa tempoa pitäneen TamU-K:n tahdissa. Ratkaisu nähtiin puoliajan loppuvaiheessa, kun Adnan Omerovic seurasin Tomi Lahtisen antaman vapaapotkun loppuun asti ja laukoi maalivahdin torjunnasta peliin palanneen pallon verkkoon. Isaac Gbehan vielä väläytti pari kertaa taitojaa kärjessä ja sinetöi ottelun lopussa TamU-K:lle 4-2 lukemat PoNU:n pelatessa vajaalla punaisen kortin johdosta.

Viimeisen voiton myötä TamU-K sijoittui turnauksessa viidenneksi, vaikka hävisi vain yhden ottelun. Joukkueen pelissä oli kuitenkin nähtävissä paljon positiivista, sillä otteet paranivat ja varsinkin hyökkäyspeli kohentui mitä enemmän minuutteja isolla kentällä tuli alle.

Manageri Pettinen muistuttikin asiasta: ”Pitää muistaa, että meillä on nyt ison kentän kokemusta 240 minuuttia alla mukaanluettuna tämä turnaus. Jokaista matsia kuitenkin hallittiin enemmän, mitä pidemmälle ottelu eteni. Pidän joukkueen asenteesta ja siitä, että pukukopissa turnauksen tuloksiin ei oltu tyytyväisiä, aina pitää olla varaa parantaa.”

Hieman huolia koettiin kuitenkin loukkaantumisten muodossa, sillä Joonas Niemelä, Oscar Al-Shemari, sekä Kemal Dedic kokivat kovia. Näistä huolimatta TamU-K:n rinki kuitenkin kestää ja lisää pelaajia rinkiin on odotettavissa minä hetkenä hyvänsä.

FC Trompi – TamU-K 0-1 (0-0)
48′ 0-1 Lahtinen rp. (Helenius)