Vire-ottelu ei tuonut TamU-K 2:lle kaivattua kauden avausvoittoa

TamU-K 2 – Ikurin Vire 1-3 (1-3)
1-0 Joona Valkeala
1-1 Mikko Pitkänen
1-2 Markku Rantanen
1-3 Markku Rantanen

Varoitukset:
Matti Nygren, Vire

Ulosajot:


TamU-K 2:n mollivoittoiset otteet saivat jatkoa lauantaina, kun tällä kertaa Ikurin Vire kävi hakemassa täydet pisteet Kaukajärveltä. Helteisessä kelissä käyty ottelu päättyi ensimmäisen jakson maalien myötä loppulukemiin 1-3, ja näin ollen Sinipaidat ovat kolmen pelatun kierroksen jälkeen yhä ilman voittoa.

Kamppailun käsikirjoitus oli heti ensiminuuteista asti melko selvä; TamU-K pitää palloa ja Vire pyrkii iskemään terävästi vastaan. Vierasjoukkueen vetäytyessä jatkuvasti suosiolla omalle kenttäpuoliskolleen, pysyi ottelun tempo varsin rauhallisena. Sinipaitaisen kotijoukkueen taktiikka toimi ottelun alussa Virettä paremmin, ja ottelupöytäkirjan ensimmäiseksi merkinnäksi saatiin TamU-K:n johtomaali. Joni Valkaman keskialueen vapaapotkusta antama keskitys suuntautui kohti takatolppaa, kuitenkaan yhtään oman joukkueen jäsentä tavoittamatta. Tästä huolimatta Vireen puolustaja päätti työntää maalille noussutta TamU-K:n kapteenia Mikko Malista kaksin käsin selästä, eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin määrätä pallo pilkulle. Rangaistuspotkua ampumaan asettunut Joona Valkeala ei erehtynyt, vaan siirsi kauden toisella maalillaan kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Ilo johtomaalista jäi kuitenkin varsin lyhytaikaiseksi. Vire iski käytännössä heti seuraavasta hyökkäyksestä ottelun tasoihin. Pallo pelattiin vasenta laitaa pitkin TamU-K-puolustuksen selustaan Vireen vikkelälle laiturille, joka sai rauhassa viritellä keskityksen kohti kotijoukkueen maalinedustaa. Ensimmäisenä palloon päineen pääsi vierasjoukkueen hyökkääjä, jonka puskun TamU-K:n maalia vartioinut Ari-Pekka Puputti kuitenkin kykeni vielä torjumaan. Paluupallosta tullutta toista yritystään Vireen peluri ei enää jättänyt hyödyntämättä, ja pallo pomppi kotijoukkueen kannalta epäonnisesti pienen flipperin jälkeen juuri ja juuri maaliviivan yli.

Tasoitusmaali lannisti silminnähden Sinipaitojen mielialaa, ja ottelun alkuvihellyksestä asti pysynyt hyvä ote alkoi herpaantua. Vain hetki tasoituksen jälkeen pallo olikin jälleen kotijoukkueen maalissa. Tällä kertaa oli Vireen vuoro päästä rangaistuspilkulle, kun koko ottelun varsin flegaamittisin ottein peliä tuomaroinut Tapio Jussila oli näkevinään Ilkka Pirkolan liukutaklauksen kaataneen Vireen pelaajan kuudentoista-alueen rajojen sisäpuolella. Tuomiosta voi olla montaa mieltä, mutta valitettavasti ainoastaan keltapaitaisen erotuomarin näkemyksellä oli tässä tapauksessa merkitystä. Myöskään Vireen pelaaja ei pilkulta erehtynyt, vaan siirsi joukkueensa ensimmäistä kertaa johtoon. Murheelliseksi kääntynyt avauspuoliajan loppupuolisko sai vielä viimeisen silauksen, kun Vireen nopeajalkainen laituri irtosi jälleen kerran kotijoukkueen puolustuksen selustaan ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Toisella puoliajalla ei lukemattomista maalipaikoista huolimatta lisäosumia nähty. Alkukaudella TamU-K 2:n todelliseksi murheenkryyniksi muodostunut maalinteko oli jälleen ontuvaa, eikä palloa saatu sisään edes täydellisistä avopaikoista. Muun muassa Valkealalla, Malisella ja Rasmus Hämäläisellä oli erinomaisia tilaisuuksia käynnistää kotijoukkueen takaa-ajo todenteolla, mutta pallot pomppivat kerta toisensa jälkeen joko niukasti maalipuiden väärälle puolelle tai Vireen varsin omintakeisella tyylillä torjuneen maalivahdin raajoihin. Myös vierasjoukkueella oli omat tilaisuutensa sinetöidä ottelu, mutta TamU-vahti Puputti hoiti muutamat tilanteen tyylikkäillä vastaantuloillaan. Näin ollen ottelun loppulukemiksi jäi taukotilanne 1-3.

TamU-K jatkaa ensimmäisen voiton metsästystä sunnuntaina, kun vuorossa on kauden ensimmäinen vierasottelu PiPo-79:ää vastaan Ikurissa. Sinipaitojen alkukauden suurinpaan ongelmaan, tahmeaan viimeistelyyn saatetaan saada helpotusta jo tuolloin, sillä Adnan Omerovicin edustusoikeusasiat ovat vihdoin kunnossa, ja bosnialaiskärki on valmiina jatkamaan monien TamU-K:lle tekemiensä maalien sarjaa myös kakkosjoukkueen riveissä.