VesVi-pelissä kovat panokset

Ilkka Innola

TamU-K kohtaa sunnuntaina Vesilahden Visan Pyynikin urheilukentällä. Kun kesä vaihtuu pikkuhiljaa syksyksi, alkavat myös ratkaisupelit Tampereen piirin Vitosessa. Sinipaidoilla on jäljellä neljä ottelua ja kaulaa sarjakakkosena majaileviin viialalaisiin on kertynyt neljä pistettä. Viialan Peli-Veikot tosin on pelannut ottelun enemmän, joten TamU-K:n voittaessa VesVin ero nousee seitsemään pisteeseen ennen kolmea viimeistä kierrosta. Näin ollen panoksena sunnuntain spektaakkelissa on henkinen työrauha kauden viimeisen rypistyksen kynnyksellä.

Sinipaidat voitti VesVin vieraskentällä kesäkuun alussa vaikeassa ottelussa lukemin 3-2. Pelikenttä oli erittäin pienikokoinen ja rakennettu tuuliselle nyppylälle keskelle vehmaita peltoja. Sunnuntaina olosuhteet ovat suotuisammat jalkapallon pelaamiselle ja odotettavissa on intensiivinen ja jännittävä ottelu. Pelaajarintamalla tosin on hyvin paljon epävarmuutta, sillä joukkuetta on viikon aikana vaivannut flunssa-aalto.

”Jokaisen pelikuntoisen äijän täytyy antaa kaikkensa ja pelata fiksusti. Meidän täytyy saada pallonhallinta itsellemme”, miettii kovassa syysvireessä oleva Lauri Heittola. Sinipaitojen riveistä varmuudella sunnuntaina ovat poissa ainakin puolustajat Antti Eijamo ja Otto Pitkänen. Eijamo on ollut pitkään lievän flunssan vaivaama ja nyt tauti on äitynyt pahemmaksi. Pitkänen puolestaan potee vielä PJK/2 -ottelussa loukkaantunutta reittään. Muita varmoja poissaolijoita ovat edelleen Joonas Kupiainen, Kemal Dedic, Nawar Karikuss ja Anssi Saiha.

Lauri Heittola
Väkivahva Lauri Heittola vahvassa syysvireessä

Keskikentän ankkurina uurastanut Joonas Kupiainen manailee avoimesti nilkkansa tilannetta ennen sunnuntain ottelua. ”On mennyt kyllä liian pitkään… Turhauttaa ihan älyttömästi kun ei pysty juoksemaan. Ensi viikon alusta menen kokeilemaan lenkkiä, josko jalka kestäisi.” VesVi -peliä katsomaan saapuva Kupiainen luottaa Sinipaitoihin. ”Ei voi muuta sanoo ku että peli-iloa kentälle ja meteliä katsomoon niin hyvä tulee!”

Vastustaja Vesilahden Visa lähtee otteluun ilman suurempaa panosta. Joukkue on jämähtänyt sarjan viimeiseksi ja on onnistunut kairaamaan vain viisi pistettä koko kaudella. Mutta kuten viimeisimmässä Pyynikin ottelussa nähtiin, ei sarjataulukkoon ole tuijottelemista, vaan voittoon vaadittava taso on kaivettava omasta tekemisestä. Lauri Heittola on sisäistänyt tämän ajattelutavan. ”Itse lähden sunnuntaihin luottavaisena ja nälkäisenä. Otetaan peli haltuun keskikentällä Jessen ja kumppaneiden kanssa ja paikan tullen tällätään pallot verkkoon vaikka vähän kauempaakin”, maalailee Heittola.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä painottaa ottelun alun merkitystä. ”Vastustajamme ovat saaneet ensimmäisen maalin lähes jokaisessa syyskauden ottelussa. Tämä on aiheuttanut lievää jännitystä ja rentouden puutetta pelaamisessa. Nyt tarkoituksenamme on ottaa ohjat käsiin heti alusta”, analysoi Suonsyrjä. Päänvaivaa valmennuskaksikolle tuottaa jo edellämainittu flunssa-aalto, jonka johdosta kokoonpano voi elää vielä ottelupäivän aamuna.

Ravintola 4 vuodenaikaa ja parhaat kisaeväät
Ravintola 4 Vuodenaikaa evästää TamU-K:n nousutaisteluun

Ottelu TamU-K – Vesilahden Visa potkaistaan käyntiin Pyynikillä kello 18.15. Peli on samalla Sinipaitojen tämän kauden toiseksi viimeinen kotiottelu ja sen kunniaksi myös Ravintola 4 Vuodenaikaa saapuu paikalle Suomen parhaiden kisaeväiden kera. Ravintoloitsija Yoni Ichtertz joukkoineen on jälleen loihtinut herkkuja nälkäisille katsojille maisteltavaksi pimenevään, tunnelmalliseen syysiltaan.

Pyynikki on valmis, joukkue on valmis, taustat ovat valmiita. Kapteeni Ilkka Innola antaa terveisensä sekä joukkueelle että kannattajille ja on taatusti latautunut hoitamaan sarjanousun näppeihinsä. ”ANTAA PALAA, POJAT!”