Varamiehinen TamU-K kärsi tappion Parolassa 2–0 (1–0)

ParVi – TamU-K 2–0 (1–0)
22 min Mikko Kalervo 1–0 (rp)
85 min Eppu Kallio 2–0

Varoitukset:
21 min Ilkka Korvanen, TamU-K
47 min Tuomas Savinainen, TamU-K
51 min Markku Rantanen, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Roope Hakulinen
** Tuomas Savinainen
* Mika Kytöviita

TamU-K koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä perjantaina Parolassa komean yli parisataapäisen yleisön edessä. Kapealla kakkosjoukkueen pelaajilla täydennetyllä kokoonpanolla liikkeellä olleet Sinipaidat eivät onnistuneet rakentamaan ParVia vastaan montaakaan maalipaikkaa, ja kun omissa soi kahdesti, oli tuloksena 2–0 (1–0) -tappio. Näin Tampereelta peliin matkanneet yli 60 kannattajaa joutuivat kotimatkalle pettyneinä. Samalla ParVi nousi niukalla pisteen marginaalilla sarjan kärkeen kun molemmat joukkueet ovat pelanneet viisi ottelua.

Mika Kytöviita taisteli hyvin läpi ottelun
Mika Kytöviita taisteli hyvin läpi ottelun

Ottelu oli kokonaisuudessaan Sinipaidoille varsin vaikea. Oma pelinrakentelu ei tuottanut montaakaan kontrolloitua hyökkäystä, ja suurin osa maalintekotilanteista syntyi Mika Kytöviidan pitkistä sivurajaheitoista ja muista erikoistilanteista. ParVi otti keskialueella tilan ja ajan pois, ja prässäsi aika ajoin varsin ylhäältäkin.

Yksi harvoista Sinipaitojen tilanteista ParVin maalilla
Yksi harvoista Sinipaitojen tilanteista ParVin maalilla

Ensimmäisellä puoliajalla normaalia pelinrakentelua tuntui vaikeuttavan myös tavallisesta poikennut ryhmitys, jossa Antti Eijamo oli kolmantena topparina Ilkka Korvasen ja Osku Aireston välissä. Laitapuolustajat Tuomas Savinainen ja Markku Rantanen pelasivat normaalia ylempänä, ja ParVi pääsikin vyöryttämään hyökkäyksiään nimenomaan laitojen kautta. Toisaalta Sinipaitojen keskuspuolustus piti, eivätkä parolalaiset onnistuneet rakentamaan montakaan maalipaikkaa.

Niko Saarinen palasi kokoonpanoon pelikiellon jälkeen
Niko Saarinen palasi kokoonpanoon pelikiellon jälkeen

Lopulta ratkaisevaksi osoittautunut käänne tapahtui jo parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Sinipaidat menettivät pallon keskialueella helpossa tilanteessa, ja ParVi pääsi nopeaan hyökkäykseen. Palloa ylös vienyt Aleksi Latvas kaatui boksissa ja tuomari katsoi Ilkka Korvasen rikkoneen tätä. Näin pallo vietiin pilkulle, ja Mikko Kalervo laittoi pallon varmasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Roope Hakulinen aavistaa väärään suuntaan ja Mikko Kalervo laukoo pilkulta ratkaisun
Roope Hakulinen aavistaa väärään suuntaan ja Mikko Kalervo laukoo pilkulta ratkaisun

”Jouduimme lähtemään ryöstöretkelle heikommalla materiaaleilla oudolla pelisysteemillä”, kommentoi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen. ”Avausjaksolla kumpikaan ei luonut mitään mutta kaveri sai lahjapilkun ja me emme.” Kieltämättä parolalaishyökkääjän kaatuminen näytti heppoiselta, mutta pilkkua olivat osaltaan lahjoittamassa myös Sinipaidat itse. Toisessa päässä tuomarilta puolestaan jäi viheltämättä selvä käsivirhe rangaistusalueella.

Maalin jälkeen ensimmäistä jaksoa pelattiin pitkälti ParVin hallinnassa, mutta kovin vaarallisia maalipaikkoja ei Sinipaitojen maalille syntynyt. Toisessa päässä Tuomas Savinainen sai juuri ennen taukovihellystä parhaan paikan tehdä tasoitusmaali, mutta puolustus sai peitettyä laukauksen. Näin taukomakkaroita lähdettiin syömään kotijoukkueen 1–0-johdossa.

Markku Rantanen hyödynsi nopeuttaan laidallaan
Markku Rantanen hyödynsi nopeuttaan laidallaan

Toisella puoliajalla ottelun hallinta siirtyi entistä selvemmin ParVille. Sinipaidat vaihtoivat tuttuun neljän pelaajan puolustuslinjaan pohjautuvaan muodostelmaan, ja tämän myötä laidat saatiin tukittua. ParVi onnistui kuitenkin rakentamaan useampia maalipaikkoja kuin ensimmäisellä jaksolla, ja Sinipaitojen parhaana pelaajana palkittu maalivahti Roope Hakulinen sai venyä muutamia kertoja loistopelastuksiin.

Antti Eijamo ja Niko Saarinen vievät tilan parolalaispelaajalta
Antti Eijamo ja Niko Saarinen vievät tilan parolalaispelaajalta

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Eppu Kallio pääsi viimeistelmään Toivo Peltoniemen keskityksestä. Sinipaidat eivät tässäkään tilanteessa luovuttaneet, mutta kovinkaan lähellä maalintekoa ei oltu, vaikka Mika Kytöviidan pitkät sivurajaheitot saivatkin pientä painetta parolalaisten boksiin.

Jonne Keräsen katse hakee syötölle kohdetta
Jonne Keräsen katse hakee syötölle kohdetta

”Takaa-ajoasemassa emme luoneet mitään ja vastustaja ansaitsi lopulta voittonsa”, myönsi päävalmentaja Suonsyrjä ottelun jälkeen. ”Pelaajat antoivat kaikkensa ja taistelivat mutta pelin laatu oli heikkoa.” Taistelusta ottelun tulos ei todellakaan jäänyt kiinni. Yksi peliasenteen ilmentymistä oli topparina ja laitapuolustajana pelannut Antti Eijamo, joka loukkasi polveaan pelastaessaan pallon maaliviivalta, mutta sinnitteli pelin loppuun saakka kun penkillä ei enää ollut vaihtopelaajia.

Ottelu on päättynyt
Ottelu on päättynyt

TamU-K:n pelit jatkuvat ensi lauantaina Pyynikillä, jonne vieraaksi saapuu toijalalainen TP-49.

ParVi:
#2 Latvanen Aleksi -> #26 Mikkonen Niko, 89 min
#4 Papunen Mikko
#12 Puronaho Jaakko
#14 Riihimäki Jarkko
#19 Kalervo Mikko -> #6 Heinonen Matias, 86 min
#21 Känkänen Jarmo
#24 Peltoniemi Toivo
#25 Kallio Eppu -> #88 Järvinen Jukka, 90+2 min
#30 Salminen Henrik
#36 Ojala Otto
#40 Uusitorppa Tomi -> #3 Saarinen Jere, 46 min

#27 Nirkko Jere

TamU-K:
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko
#13 Eijamo Antti
#17 Hakulinen Roope
#20 Korvanen Ilkka
#21 Rantanen Markku -> #9 Ojanen Mikko, 72 min
#26 Kytöviita Mika
#28 Toiva Ville -> #5 Hiltunen Severi, 39 min
#29 Airesto Osku