Valencia ja kuumuus veivät voiton

Kalkun kenttä toimi jälleen näyttämönä, kun sarjan kärkijoukkueet TamU-K 2 ja FC Valencia iskivät yhteen, hiekanjyvien narskuessa suussa ja pölyn täyttäessä jokaisen ruumiinontelon. Valitettavasti tällä kertaa pölyn keskeltä 4-2 (2-1) voittajana poistui TUKI-futiksen ehdottomaan eliittiin viime vuosina kuulunut ja aladivaripelaajia vilisevä FC Valencia, tuo Ahmed Lakran edellinen seura.

Lähtökohta otteluun olisi Sinipaitojen osalta voinut olla parempikin. Poissaolojen määrä kasvoi suureksi, ja näin lähes koko puolustus meni uusiksi, eikä keskikentällekään ollut liiemmälti tunkua. Kaikesta huolimatta kentälle saatiin kilpailukykyinen miehitys, mutta valitettavasti asenne oli pelokkaan koiranpennun luokkaa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja oli TamU-K:n kontrollissa Valencian pallonhallinnasta huolimatta. Ensimmäiseen 10 minuuttiin ei juurikaan edes puolittaisia maalipaikkoja nähty, lukuun ottamatta paria nopeaa pikkukakkosen vastaiskua, joista ei kuitenkaan saatu mitään vaarallista aikaiseksi. Ottelu näytti kehkeytyvän pitkälti keskialueen väännöksi, kunnes TamU-K:lle aukeni yhtäkkiä paikka läpiajoon, vastustajan isokokoisen ja romuluisen mutta hieman kömpelön topparin arvioitua pallon lentoradan täysin väärin. Adnan Omerovic kiitti maanmiestään virheestään ja iski pallon varmasti verkkoon. Kaikki näytti tässä vaiheessa varsin hyvätä, eikä kakkosjoukkueella ollut ottelussa hätäpäivää.

Ensimmäisen jakson viimeisellä vitosella tapahtui sitten ilmeisesti helteen aiheuttaman pään pehmenemisen seurauksena totaalinen mentaalisesti pökertyneiden seurakuntaan siirtyminen koko joukkueen voimin. Ensin nähtiin kommunikaatiokatkos maalivahtina pelanneen Juha Pietilän ja keskikentältä pakon edessä toppariksi siirretyn Hans Koivun välillä, tuloksena jannesaarismainen oma maali. Ikävä tapa päättää seuralegenda Pietilän lähes vuoden ja ainakin kolmen ottelun mittainen nollaputki – ennätys jota tuskin koskaan tullaan rikkomaan. Pian tuon maalin jälkeen sai veteraanihyökkääjä Antti Pettinen jälleen koskea palloon, kun Valencia siirtyi 1-2 johtoon. Tällä kertaa maali tuli rangaistuspotkusta, ja pahasuisempi raportoija voisi sanoa, että tuomarin hyvän esityön jälkeen – harvoin nimittäin näkee että korkealla jalalla pelanneen hyökkääjän törmättyä toppariin tulee rangaistuspotku. Mehän emme kuitenkaan tällaiseen nillittämiseen sorru, vaan syytämme Heikki Wileniä typerästä virheestä boksissa. Tauolle päästiin kuitenkin ilman lisätakaiskuja.

Ottelun toisella jaksolla ei lähdetty toteuttamaan tauolla puhuttuja asioita, vaan kentän laidalla tapahtuneen ikävän sekoilun säestämänä päätettiin laskea vastustaja jo kahden maalin johtoon. Täydellistä nukkumista koko joukkueelta, ja kaveri päästettiin vapaasti nostaman pallo vastaan tulleen Pietilän yli. Tilanteeksi siis 3-1 Valencialle.

Vasta tässä vaiheessa pikkukakkonen heräsi pelaamaan tosissaan ja painoikin Valencian ahtaalle. Pitkän myllytyksen päätteeksi TamU-K 2 sai kulman hyökkäyssuuntaan nähden oikealta. Jälleen kerran Markus ”Heikki” Silvennoinen lähetti täydellisen kulmapotkun kohti takakulmaa noin vitosen viivalle, jossa Henry Friman nousi korkeimmalle ja puski pallon voimalla yläkulmaan. Ottelun kaunein ja samalla Frimanin ensimmäinen maali Sinipaidoissa. Huomattavaa on, että etukulmalla Pettinen vei Valencian isokokoisen topparin kädestä pitäen sivuun, tehden näin tilaa ”Rainerille”. Käytännössä siis maalin voi merkitä Pettiselle.

Tämän jälkeen Kakkoset vyöryttivät hyökkäyksiä kohti Valencian maalia, mutta hyökkäykset päättyivät liian hätäiseen ratkaisuun tai Valencian hyvään puolustamiseen. Eräs pelin käännekohdista nähtiin, kun Pettinen pelasi Omerovicin laidalta karkuun ja aiemmin mainittu isokokoinen toppari pysäytti pallon kädellään, alimpana miehenä. Saatuun vapariin voi olla tyytyväinen, mitä turhista korteista näissä peleissä. Turhahan niitä on antaa, kuten ei paitsioitakaan viheltää, vaikka niistä 4-2 maali syntyisikin, molempien joukkueiden pelaajien naureskellessa tuomiolle.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan lapamatomaisen löysä esitys TamU-K 2:lta, eikä esim. tuomaria voi tappiosta syyttää (vaikka syytänkin). Valencian tasoista joukkuetta vastaan ei puolivaloilla pelaten pärjätä, ja toivottavasti kaikki ottivat tappiosta opikseen. Ensimmäinen paikka ryhdistäytyä on tänään tiistaina 3.6., kun Kakkosten pelit jatkuvat tutulla Kalkun Atacamalla klo 18.30.