Vain voitto kelpaa Sinipaidoille kauden viimeisessä kotiottelussa

Sinipaitojen taistelu sarjanoususta jatkuu sunnuntaina, kun kauden viimeiseen kotiotteluun Pyynikille saapuu vieraaksi LeKi-futis. Vaikka lempääläläiset ovat jo varma putoaja tämän kauden Nelosesta, ei joukkuetta voi missään nimessä aliarvoida. Kesäkuun kohtaamisessa Sääksjärvellä TamU-K sai tehdä täyden päivätyön täysien pisteiden saamiseksi, ja talvella lempääläläiset onnistuivat pudottamaan Sinipaidat Suomen Cupista heti kättelyssä. Ottelusta TamU-K tarvitsee ehdottomasti voiton. Perjantain VaKP-NePa -ottelun tuloksesta riippuen se voi jopa riittää Nelosen kakkossijan ja nousukarsintapaikan varmistamiseen, ja joka tapauksessa helpottaisi oloa ennen viimeisen sarjakierroksen vierasottelua Tervakosken Patoa vastaan.

Muutamista poissaoloista huolimatta TamU-K saa otteluun jalkeille iskukykyisen miehistön. Päävastuun torjuntahommista tällä kaudella kantaneen Kalle Heltosen kausi on loukkaantumisen myötä ohi, joten tolppien välissä nähdään joko jo edellisessä ottelussa torjunut kakkosjoukkueen maalivahti Ari-Pekka Puputti tai kesken kauden perhe-elämän pariin vetäytynyt Ilkka Innola. Lisäksi Timo Kauppinen on edelleen työkomennuksella ulkomailla, eikä näin ollen ole käytettävissä. Myöskään loukkaantumisista kärsinyt Petri Vadén ja matkoilla oleva Jacin Dakkaki eivät ole edelleenkään käytettävissä.

LeKi-futis pääsee otteluun paineettomassa tilassa, kun sarjan tyvessä karsintaviiva on karannut kahdeksan pisteen päähän ja pelaamatta on enää kaksi ottelua. Tilastoissa lempääläläisistä erottuu koko Nelosen maalintekijätilaston kolmantena oleva Tommi Lehtimäki. Tosin tehdyistä 15 maalista viisi syntyi LeKin edellisessä ottelussa Sastamalan Woiman verkkoon. Yhtä kaikki, Lehtimäki on tehnyt tasan puolet LeKin koko kauden aikana tekemistä maaleista, joten häntä Sinipaitojen kannattaa pitää silmällä.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjän aisapari Mika Kanerva peräänkuuluttaa joukkueelta tasonnostoa: ”Emme voi olla niin lepsuja ja haluttomia kuin viime pelin ensimmäisellä puoliajalla. Tahtotason on noustava ja alettava laittaa kroppaa likoon niin että kaksinkamppailut voitetaan.” Joukkueen taitotaso riittää varmasti LeKi-futista vastaan, mutta kakkosvalmentaja muistuttaa että se ei yksin takaa voittoa. ”Futis on kuitenkin kamppailupeli eikä luulemalla tässä sarjassa voiteta ketään”, päättää Kanerva.

Ottelussa on jälleen tarjolla maankulua kisaevästä, sillä Ravintola 4 Vuodenaikaa tuo grillinsä paikalle. Maistuvat ranskalaiset hodarit irtoavat tasarahalla vitosella. Lisäksi tarjolla on mm. kylmiä ja kuumia juomia.

Ottelu on myöskin tämän kauden viimeinen mahdollisuus ostaa TamU-K:n fanituotteita ottelutapahtuman yhteydessä. Toki koko talven ajan tuotteita on saatavilla Design 931:stä Verkatehtaankadulta sekä verkossa TamU-Kaupasta. Lisäksi fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä lippuja perjantaina 3.10. Klubilla järjestettävään TamU-K Support Nightiin. Liput maksavat seuran jäsenille 11 €, muille 12 €. Ota omasi talteen jo ennakkoon!

Nille jotka eivät pääse paikan päälle tarjolla on jälleen suora ottelulähetys osoitteessa tamu-k.com/live. Myös Twitter-seuranta palvelee normaalisti.