Vahva nousu toi tasapelin PP-70:tä vastaan 4-4 (2-1)

Ahvenisjärven Jalitsu-hallissa lauantai-iltapäivänä pelattu harjoitusottelu PP-70:tä vastaan päättyi 4-4 (2-1) -tasalukemiin. Näin TamU-K jatkaa tappiottomana talvikauden harjoitusotteluissa. Sinipaitojen maalintekijät olivat Mika Kytöviita kahdesti, Nawar Karikuss, sekä Petri Vadén. Kytöviita on viime aikoina heilutellut verkkoja ahkerasti, sillä miehellä on nyt tilillään viisi maalia kolmessa harjoitusottelussa.

PP-70 - TamU-K

Ottelu alkoi Peli-Poikien hienoisella hallinnalla, ja noin 10 minuutin pelin jälkeen isännät siirtyivätkin ansaittuun johtoon. Tasoitusmaali tuli kuitenkin heti seuraavasta TamU-K:n tilanteesta, jossa Mika Kytöviita sai hyvän pallon Mohammed El Harrakilta, pääsi karkaamaan puolustajien välistä ja nosti pallon varmasti takanurkkaan. Alle viisi minuuttia myöhemmin pallo oli kuitenkin uudelleen Sinipaitojen maalissa puolustuksen hölmöiltyä pallon PP:lle omalla alueella. Maalijuhlat päättyivät kuitenkin ensimmäisen puoliajan osalta tähän, vaikka muun muassa Mohammed El Harrakilla ja Kytöviidalla oli paikkansa lisämaaleihin. Tasainen vääntö näytti olevan kääntymässä Sinipaidoille.

Toisen puoliajan alku oli kuitenkin TamU-K:lta heikko. Pahaenteinen 3-1 maali syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä noin 55 minuutin kohdalla, ja jo ratkaisevalta tuntunut 4-1 pelattiin kulmatilanteesta vain hetkeä myöhemmin. Sinipaidat saivat kuitenkin pikkuhiljaa pelin juonesta uudelleen kiinni, ja peli alkoi kääntyä. Mika Kytöviita teki toisen maalinsa noin 70 minuutin kohdalla, ja vain viitisen minuuttia myöhemmin Nawar Karikuss kaadettiin keskellä rangaistusalueen rajan tuntumassa. Tuomari näytti pilkkua, jonka Karikuss laukoi varmasti itse maaliin: 4-3. Tasoitusmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, vaan vain parisen minuuttia myöhemmin Petri Vadén laittoi pallon maalin takakulmaan suoraan oikealta antamastaan kulmapotkusta.

Joukkueen esitys ei kokonaisuutena ollut erinomainen, mutta nousu jo hetken toivottomalta näyttäneestä 4-1 tilanteesta tasapeliin osoittaa, että tämä joukkue ei halua hävitä. Lisäksi on todettava, että nyt oltiin mm. flunssa-aallon takia liikkeellä pienemmällä kokoonpanolla kuin missään muussa kuluvan kauden ottelussa. Tästäkin syystä moni pelaaja pelasi vähemmän tavallisella pelipaikalla, mistä parhaana esimerkkinä oli hyökkääjänä tavallisesti nähtävän Adnan Omerovicin saamat minuutit laitapuolustajana.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä kertoi lähtökohtien olleen haastavat: ”Meillä oli vain kymmenkunta tervettä pelaajaa käytettävissä. Pelin aikana vielä riveistä tippui muutama kaveri, joten flunssaiset jätkätkin joutuivat pelaamaan haluttua enemmän. Sitä taustaa vasten pitää nostaa hattua joukkueelle. Tämä ryhmä ei luovuta helpolla, vaan nousimme väkisin rinnalle kolmen maalin takaa.” Syväanalyysit päävalmentaja kehoittaakin jättämään tekemättä: ”Pelin lopputuloksesta ei kannata liikaa lukea. Tässä olivat vastakkain heikennetty PP ja heikennetty TamU-K. Molemmat kuitenkin saivat hyvää pelikokemusta ja kiitos tästä PP:lle.”

TamU-K:
Alaa Adeeb
Antti Eijamo
Mohammed El Harrak
Henry Friman
Retu Harju
Lauri Heittola
Nawar Karikuss
Timo Kauppinen
Juha Kumara
Mika Kytöviita
Adnan Omerovic
Otto Pitkänen
Mika Suonsyrjä
Vesa Suonsyrjä
Petri Vadén