Urjalasta tuomisina kolme pistettä 0–6 (0–2)

UrPS – TamU-K 0–6 (0–2)
7 min Mika Kytöviita 0–1
19 min Tommi Lehtimäki 0–2
48 min Tuukka Juutilainen 0–3
68 min Tommi Lehtimäki 0–4
72 min Tuomas Savinainen 0–5
77 min Mika Kytöviita 0–6

Varoitukset:

Ulosajot:

Tähdet:
*** Mika Kytyöviita
** Tommi Lehtimäki
* Tuomas Savinainen

Sinipaidat matkasivat lauantaina Urjalaan kapealla kakkosjoukkueen pelaajilla täydennetyllä miehistöllä, mutta tästä huolimatta tuliaisiksi saatiin täysi pistepotti dominoivan esityksen jälkeen. Heti ottelun ensimmäisestä minuutista alkaen oli selvää, että ottelu tulisi etenemään vierailijoiden täydessä kontrollissa. Parinkymmenen peliminuutin jälkeen ottelu olikin jo lukemissa 0–2 Mika Kytöviidan ja Tommi Lehtimäen tehtyä maalit mieheen. Pelitapahtumia kuvaa hyvin se, että jo tässä vaiheessa kannattajat uskalsivat aloittaa voitosta kertovat laulut, jotka yleensä säästetään loppuminuuteille.

Veli-Pekka Franssila laukoo, mutta maalivahti torjuu
Veli-Pekka Franssila laukoo, mutta maalivahti torjuu

Oman säväyksen ottelulle antoi toppari Ilkka Korvaen paluu Sinipaitoihin. Topparikolossi pääsi heti avauskokoonpanoon Markus Halmeen rinnalle, ja näin heistä tuli jo kauden yhdeksäs avauskokoonpanon topparipari. Yhteensä toppareina on avauskokoonpanoon merkattu kahdeksan eri pelaajaa, joten vaihtuvuus on ollut hurjaa. Urjalassa puolustuslinjassa oli lisäksi uutena avauksen miehenä kokenut Vesa Suonsyrjä, joka pelasi ensimmäisen ysikymppisensä Nelosessa kymmeneen vuoteen. Kakkosjoukkueessa pääasiassa pelaava Suonsyrjä selvisikin urakastaan mainiosti. Tuomas Savinainen täydensi puolustuslinjan tutulla paikallaan vasempana laitapuolustajana.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi heti ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Mika Kytöviita nousi oikeaa laitaa ja keskitti hyvin Veli-Pekka Franssilalle vetopaikkaan. Maalivahti Tomi Koivula sai kuitenkin torjuttua laukauksen. Tämä kuvastikin hyvin Franssilan iltapäivää, sillä ottelun jälkeen ”Vellu” manasi omia suorituksiaan, epäonnistuneita laukauksia ja huonoja syöttöjä. Vaikka joukkue dominoi ottelua, kuvastaa sen tekemisen tasoa hyvin se, että myös selvän ja helpon voiton jälkeen monella pelaajalla on päällimmäisenä mielessä se, että olisi voitu pelata paremminkin.

Tuukka Juutilainen syöttää Mika Kytöviidan avausmaalin
Tuukka Juutilainen syöttää Mika Kytöviidan avausmaalin

Ottelun avausmaalin pohjusti kakkosjoukkueesta suoraan edustuksen avauskokoonpanoon keskikentän keskustaan hypännyt Tuukka Juutilainen. Mika Kytöviidalle jäi helppo työ laittaa pallo tyhjiin, kun Juutilainen murtautui pallon kanssa boksiin ja syötti takatolpalle vapaaseen paikkaan. Parinkymmenen minuutin kohdalla syntynyt 0–2-maali oli puolestaan hyvin tyypillinen Tommi Lehtimäen maali: Markus Halme keskitti, Veli-Pekka Franssila puski tolppaan ja Lehtimäki puski karat sisään.

Tuukka Juutilainen ja juhlivat kannattajat
Tuukka Juutilainen ja juhlivat kannattajat

Vaikka ensimmäisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla ei lisämaaleja nähtykään, oli peli vahvasti Sinipaitojen hallinnassa. Mika Kytöviita pelasi vahvasti oikealla laidalla ja piti laitapakkiaan ajoittain pilkkanaan. Pariin otteeseen ”Sonnin” keskitys oli lähellä löytää Tommi Lehtimäen varmasta maalintekopaikasta maalin edessä. Lisäksi maalipaikkoja saatiin muun muassa parista vaparista hyvältä laukaisusektorilta sekä lukuisista kulmapotkuista, mutta nämä jäivät kaikki tuloksettomiksi. Puolustussuuntaan keskikentän pohjan kaksikko Jonne KeränenJuho Kanto piti huolen siitä, että puolustuslinjassa ei suuremmin töitä ollut.

Markus Halme antaa 0–2-maaliin johtaneen keskityksen
Markus Halme antaa 0–2-maaliin johtaneen keskityksen

Aivan jakson lopulla UrPS sai kuitenkin pari puolittaista maalintekopaikkaa. Hyvin organisoidussa vastahyökkäyksessä pallo pelattiin vetopaikkaan oikealle laidalle, mutta Roope Hakulinen vangitsi pallon helposti hyppysiinsä. Juuri ennen taukovihellystä optimistinen kaukoveto viuhahti yllättävän niukasti Hakulisen vartioiman maalin yli.

Urjalalaisten tilanteen teki erityisen hankalaksi se, että jo valmiiksi kapea kokoonpano oheni entisestään Janne Ahtosaaren ja Eero Lepistön vanhojen vammojen alettua vihoitella jo ensimmäisen jakson aikana. Näin penkille jäi vain yksi vaihtopelaaja. Toki Sinipaidoillakaan ei ollut juuri leveyttä penkillä, sillä siellä istui vain kaksi miestä, joista Ville Toiva oli edelleen toipilas ja toppari Tuomas Hyrkkänen tulisi kentälle vain pakon edessä, jotta hän voisi pelata tiistaisessa kakkosjoukkueen ottelussa.

Tuomas Savinainen taistelee pallosta
Tuomas Savinainen taistelee pallosta

Toisella jaksolla peli jatkui samoissa merkeissä kuin ensimmäisellä jaksolla. Viimeisenkin toivon kotijoukkueelta vienyt 0–3-maali syntyi heti jakson aluksi tutulla kuviolla Mika Kytöviidan pitkästä rajaheitosta, josta maalin pääsi päineen tuikkaamaan Tuukka Juutilainen. Näin ”Tuksun” saldoksi edustusdebyytissä tuli täyden ysikymppisen lisäksi yksi maali ja yksi syöttö.

Mika Kytöviita nousee kohti maalia hassutettuaan laitapuolustajansa
Mika Kytöviita nousee kohti maalia hassutettuaan laitapuolustajansa

Seuraavat parikymmentä minuuttia pelattiin maaleitta. Tekopaikkoja Sinipaidoilla toki oli, mutta Veli-Pekka Franssilan ja Mika Kytöviidan lukuisat yritykset olivat tuloksettomia. Toisessa päässä laitahyökkääjä pääsi kerran vastahyökkäyksestä karkuun Vesa Suonsyrjältä, mutta tälläkin kertaa Roope Hakulinen torjui helposti.

Markus Halme siivoaa pallon väljemmille vesille
Markus Halme siivoaa pallon väljemmille vesille

Tämän jälkeen Sinipaidat tekivät kolme maalia alle kymmenessä minuutissa. Ensin Jonne Keränen pelasi Tommi Lehtimäen helppoon läpiajoon, josta Lehtimäki teki jo kauden neljännentoista maalinsa. Tämä lukema oikeuttaa myös Nelosen maalintekijätilaston kärkipaikkaan. Seuraava eli 0–5-maali oli puolestaan Tuomas Savinaisen ensimmäinen maali TamU-K:n paidassa, harjoitusottelut mukaanlukien. Tilanteessa pallo ajautui maalinedustahässäkän päätteeksi Savinaiselle, eikä tämä epäröinyt tintata palloa maalin ylänurkkaan. Maalissa oli vahvassa roolissa Ilkka Korvanen, joka taisteli pallon takaisin boksiin kuudentoista rajan takana. Ottelun kuudes maali puolestaan oli Mika Kytöviidan kaukoveto, jonka Tommi Lehtimäki olisi voinut tyrkätä maaliviivalta sisään, mutta antoi herrasmiesmäisesti maalin tulla kirjatuksi Kytöviidalle.

Ilkka Korvanen taistelee pallosta 0–5-maaliin johtaneessa tilanteessa
Ilkka Korvanen taistelee pallosta 0–5-maaliin johtaneessa tilanteessa

Ottelun loppuhetkillä Lehtimäellä oli vielä useita tilaisuuksia viimeistellä hattutemppu, mutta tällä kertaa ei osunut. Maalintekijän elkeitä osoittaen mies ei ollutkaan ottelun jälkeen tyytyväinen niin omaan kuin koko joukkueenkaan maalisaldoon. Totta onkin, että viimeistely oli ottelussa Sinipaitojen ainoa heikko osa-alue. Se ei kuitenkaan Urjalan puukatsomossa laulaneita kannattajia tuntunut harmittavan, vaan puhdas 0–6 (0–2) -voitto näytti tyydyttävän kaikkia.

Tuomas Savinainen pelasi jälleen erinomaisesti
Tuomas Savinainen pelasi jälleen erinomaisesti

Myös joukkueen valmentajat olivat tyytyväisiä näkemäänsä. ”Me dominoimme pelitapahtumia tänään enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella”, totesi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ykskantaan. ”Rakenteellisesti peli oli viimeistelyä lukuunottamatta loistavaa.”

Koko joukkue saa päävalmentajalta vain kiitosta, mutta kakkosjoukkueen pelaajien sisääntulo lämmitti jälleen erityisesti päävalmentajan mieltä. ”Jokainen joukkueen pelaajista oli erinomainen, mutta haluan nostaa esille kakkosjoukkueen Tuukka Juutilaisen ja Vesa Suonsyrjän. Tuukka oli erinomainen pallon kanssa ja tuli sujuvasti joukkueeseen sisään. Vesa joutui varamiehen varamiehenä laitapuolustajaksi mutta suoritti vahvasti ja työnmäärä oli suorastaan esimerkillinen.”

Joukkue juhlii voittoa Sinikaartin kanssa katsomon muutoin jo tyhjennyttyä
Joukkue juhlii voittoa Sinikaartin kanssa katsomon muutoin jo tyhjennyttyä

Nelosen nousutaistelu sai päättyvällä viikolla aivan uusia mutoja, kun Parolan Visa ensin keskiviikkona tasasi pisteet Toijalassa TP-49:n vieraana ja sitten perjantaina hävisi kotonaan PP-70:lle. Kun sekä ParVi että TamU-K ovat pelanneet kolmetoista ottelua, on joukkueiden välillä eroa enää yksi piste parolalaisten eduksi. Molemmilla joukkueilla on vielä kaksi ottelua ennen kuin joukkueet kohtaavat Pyynikillä sunnuntaina 16.8. Sinipaitojen seuraava ottelu on ensi sunnuntaina 2.8. pelattava kotiottelu VaKPia vastaan, ja sen jälkeen joukkue pelaa FC Melodyn vieraana Kaupissa perjantaina 7.8.

Päävalmentaja Suonsyrjä ei kuitenkaan suostu spekuloimaan mahdollisilla sarjatilanteilla: ”Olemme sekä tuloksellisesti että pelillisesti vahvassa iskussa. Nyt pitää vain keskittyä olennaiseen ja jättää sarjataulukon tuijottelu muille”, Suonsyrjä paaluttaa.

UrPS:
#3 Suominen Markus -> #77 Helenius Ari, 77 min
#4 Ojala Ilari
#6 Helenius Harri
#8 Ojala Henri
#11 Huttunen Janne
#13 Touru Riku
#14 Ahtosaari Janne -> #12 Tilli Henry, 24 min
#16 Penttinen Jussi-Pekka
#23 Koivula Tomi
#32 Lepistö Eero -> #20 Nissi Otto, 42 min
#35 Porttikivi Pekka

TamU-K:
#2 Halme Markus
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi
#6 Franssila Veli-Pekka
#9 Kanto Juho
#10 Keränen Jonne
#13 Suonsyrjä Vesa
#17 Hakulinen Roope
#20 Korvanen Ilkka
#26 Kytöviita Mika -> #28 Toiva Ville, 77 min
#30 Juutilainen Tuukka

#16 Hyrkkänen Tuomas