Turunen pyssytti TamU-K:n voittoon 1-0 (0-0)

Tappiottoman futsal-kauden talvella pelanneet TamU-K:n F9-juniorit saattoivat joukkueet kentälle
Tappiottoman futsal-kauden talvella pelanneet TamU-K:n F9-juniorit saattoivat joukkueet kentälle

TamU-K – NePa 1-0 (0-0)
70 min 1-0 Jouko Turunen

Varoitukset:
42 min, Jan Irjala, TamU-K
75 min, Niko Saarinen, TamU-K
87 min, Jonne Keränen, TamU-K
90 min, Miika Räisänen, NePa

Ulosajot:

Yleisöä:
224

Tähdet:
*** Jouko Turunen
** Jan Irjala
* Jonne Keränen

Kooste ja päävalmentajan haastattelu:

Joukkueet marssivat kentälle. Saattajina TamU-K:n F9-junioreita.
Joukkueet marssivat kentälle. Saattajina TamU-K:n F9-junioreita.

Sateinen viikko tarjosi aurinkoisen lauantain, kun TamU-K ja Nekalan Pallo löivät yhteen Tampereen piirin Nelosen sarjaottelussa. Ottelun panoksena oli sarjan kärkipaikka, joka molemmilla joukkueilla oli saavutettavissa riippuen samaan aikaan pelatun Valkeakosken Koskenpoikien ottelun tuloksesta. Paikalle oli saapunut TamU-K:n sarjaotteluiden ennätysyleisö, yhteensä 224 katsojaa.

Pyynikille oli saapunut TamU-K:n sarjapelien ennätysyleisö, 224 katsojaa.
Pyynikille oli saapunut TamU-K:n sarjapelien ennätysyleisö, 224 katsojaa.

Ottelun alku oli tasainen, kun kumpikin joukkue tyytyi taistelemaan pallosta lähinnä keskialueella. Laukauksia kumpaakaan maalia kohti ei nähty ensimäisen 30 minuutin aikana, ja kummallakin joukkueella oli vaikeuksia saada ylipäätään tilanteita rakennettua.

Laitapuolustaja Ville Toiva pallossa
Laitapuolustaja Ville Toiva pallossa

Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka syntyi Sinipaitojen Eero Soinnulle, joka pääsi oikealla laidalla ohittamaan NePan Diego Torresin, ja tämän jälkeen edessä oli vain vastaan tullut maalivahti Jani Pelkola. Sijoitus maalivahdin ohitse meni vain niukasti takatolpan ohi, joten lukemat säilyivät 0-0:ssa.

Nekalalaisten ensimmäisen puoliajan paras paikka oli vapaapotku noin 20 metristä
Nekalalaisten ensimmäisen puoliajan paras paikka oli vapaapotku noin 20 metristä

Ottelu jatkui tasaisena ja maalintekotilanteita nähtiin vasta kun 45 minuuttia oli jo täynnä. Jan Irjala taklasi NePan hyökkääjää varoituksen arvoisesti noin 20 metrissä keskellä, ja tätä seurasi NePan vapaapotku. Samuli Saarenpää kuitenkin ampui kovan laukauksen muutaman metrin maalin yli. Vielä yliajalla Sinipaidat saivat sivuvapaapotkun kolmestakymmenestä metristä, mutta Jouko Turusen antama keskitys jäi liian matalaksi, ja NePa puolustus siivosi pallon alueelta helposti. Puoliajalle marssittiin maalittomassa tasatilanteessa.

Taukotunnelmia
Taukotunnelmia

Toiselle puoliajalle lähdettiin samoilla kokoonpanoilla, ja NePa otti heti alkuun tahtipuikon heilutettavaksi. NePan Juho Hyysalo pelattiin ensimmäisten minuuttien aikana läpijuoksuun, mutta Jan Irjala sai sen verran häirittyä keltapaitaista hyökkääjää, että hyökkäys päätyi kulmaksi.

Kohta oli jo Sinipaitojenkin aika herätä. Jacin Dakkaki prässäsi pallon itselleen keskialueella, vapautti Otto Pitkäsen oikealla laidalla. Tämä jakoi keskityksen Eero Soinnulle rangaistusalueen sisään avopaikkaan, mutta pusku kuitenkin suuntautui maalin yli.

Jacin Dakkaki hakee vetopaikkaa
Jacin Dakkaki hakee vetopaikkaa

NePa näytti ottavan ottelun jälleen hallintaansa, ja lopulta Sinipaidat pelasivat itse Hyysalon maalintekopaikkaan. NePa-hyökkääjä ei kuitenkaan hyödyntänyt vetopaikkaa, vaan laukoi noin kymmenen metriä maalin ohi. Sinipaitojen tolppien välissä tänään värjötellyt Ilkka Innola sai kontolleen ensimmäisen torjunnan kulmatilanteesta, jossa NePan Miika Räisänen pääsi puskemaan suoraan 10 metristä. Ila liimasi puskun kuitenkin helposti alakulmasta.

TamU-K sai hieman parempaa otetta pelista vaihtojen myötä. Jonne Keräsen tultua kentälle ensimmäiset paikat tulivat Jacin Dakkakille, joka pääsi puskemaan maalin edestä Petri Vadénin keskityksestä. Vain hetkeä myöhemmin Dakkaki prässäsi pallon oikealla laidalla itselleen, ja pääsi lähes yksin läpi. Ratkaisusyöttö takatolpalle jäi kuitenkin lyhyeksi, ja peli säilyi maalittomana.

Jouko Turunen laukoo...
Jouko Turunen laukoo…

...ja pallo tärähtää etukulmasta yläpörnäiseen.
…ja pallo tärähtää etukulmasta yläpörnäiseen.

Kohta oli kuitenkin aika rikkoa kuparinen. Sinipaidat voittivat ensin kulman oikealta. Kulmaa meni antamaan Jouko Turunen. Pallo päätyi vasempaan laitaan, josta annettiin pitkä keskitys toiselle laidalle. Turunen sai pallon haltuunsa ja oli omaksi hämmästyksekseen lähes yksin läpi. Pieni kulmakaan ei haitannut, kun NoPSista siirtynyt laitapuolustaja laukoi pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon yli NePa maalivahti Pelkosen. Näin Sinipaidat siirtyivät 1-0 johtoon.

NePa haki raivoisasti tasuria, ja ensimmäiseen paikkaan pääsi Lari Ruokamo, jolle Matti Haataja keskitti vasemmasta laidasta. Pallon kuitenkin putosi niukasti maalin katon puolelle.

Sinikaartin laulut loivat jälleen otteluun hienon tunnelman
Sinikaartin laulut loivat jälleen otteluun hienon tunnelman

Vain kaksi vaihtoa käyttänyt NePa näytti ottelun loppua kohti väsyneeltä, ja Sinipaidat saivat useampiakin makeeita paikkoja niitata ottelu lopullisesti. Ensimmäinen näistä syntyi, kun Mika Kytöviita pelattiin hyvin läpi vasemmalla laidalla. Syöttö päätyviivan tuntumasta toiseen aaltoon Petri Vadénille avasi maalintekopaikan, mutta hieman epäonnistuneen ratkaisuyrityksen tuloksena pallo lipui niukasti tolpan ohi.

Mika Kytöviita murtautuu läpi
Mika Kytöviita murtautuu läpi

Hetkeä myöhemmin Vadén pääsi yksin läpi Kytöviidan syötöstä, mutta ei tälläkään kertaa onnistunut ratkaisemaan peliä lopullisesti. Kytöviita itse pääsi kokeilemaan maalintekoa Juho Lehtovaaran tarjoilemasta läpiajosta, mutta yritys nostaa pallo maalivahdin yli karkasi myös maalin yli. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi varsinaiseksi maalintekopaikaksi, ja näin Sinipaidat korjasivat talteen tärkeät kolme pistettä.

Vapauttavan ratkaisumaalin tehtyn Jouko Turunen oli luonnollisesti onnellinen tuloksesta: ”Kova taisteluvoitto”, mies totesi hymyillen. Maalistaan laitapuolustaja kertoi seuraavasti: ”Minulla oli vastaava tilanne jo hieman aiemmin, mutta siinä potkaisin ohi pallosta. Puolustaja ei seurannut minua lainkaan, joten pääsin vapaasti nousemaan laidasta maalia kohti. Päätöksen laukoa täysiä tein heti sen jälkeen, joten ratkaisu oli helppo, kun tiesi etukäteen mitä tehdä.”

Joukkue kiittää kannattajia tuesta, tulostaululla 1-0 lukemat
Joukkue kiittää kannattajia tuesta, tulostaululla 1-0 lukemat

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen tulokseen: ”NePa on niin hyvä jalkapallojoukkue, että emme päässeet missään vaiheessa pelin rytmiin mukaan.” Vaikean ottelun voitto luo kuitenkin uskoa tulevaan: ”Olemme todistaneet pystyvämme Nelosen kärjen vauhtiin niin isolla kuin pienelläkin kentällä. Voimme varmasti lähteä hakemaan voittoa kaikista tulevista Nelosen otteluista, vaikka poissaolotilanne olisi kuinka hankala tahansa”, Suonsyrjä päättää.

Sinikaarti ja pelaajat
Sinikaarti ja pelaajat

TamU-K:n ottelut Nelosessa jatkuvat seuraavaksi sarjan kärkikamppailulla, kun Sinipaidat matkaavat sarjaa johtavan Valkeakosken Koskenpoikien vieraaksi. Panoksena ottelussa on sarjan piikkipaikka. Ottelu pelataan perjantaina 16.5. klo 18.30 alkaen Valkeakosken Apian kentällä.

TamU-K:
#1 Ilkka Innola
#2 Jouko Turunen
#8 Petri Vadén -> #6 Joona Kapanen, 90 min
#9 Eero Riponiemi -> #29 Osku Airesto, 86 min
#11 Niko Saarinen -> #26 Mika Kytöviita, 82 min
#15 Jacin Daddaki -> #7 Juho Lehtovaara, 82 min
#18 Otto Pitkänen -> #10 Jonne Keränen, 59 min
#19 Eero Sointu -> #13 Risto Niskanen, 73 min
#20 Jan Irjala
#27 Timo Kauppinen
#28 Ville Toiva

#17 Kalle Heltonen

NePa:
#4 Laei Ruokamo
#10 Juho Hyysalo
#11 Tomi Kareinen
#12 Jani Pelkola
#13 Jarmo Luokkala
#16 Jussi Mäkitalo
#17 Miika Räisänen
#19 Farid Mehrabkhani -> #3 Matti Haataja, 23 min
#20 Mikko Mähönen
#22 Diego Torres -> #18 Mohamed Mohamed, 78 min
#25 Samuli Saarenpää

#3 Haataja Matti
#7 Reini Valtteri
#24 Leppänen Jarno
#37 Melander Mikko