TP-49 nollasi alavireiset Sinipaidat 0–2 (0–2)

TamU-K – TP-49 0–2 (0–2)
5 min Joonas Saariniemi 0–1 (rp)
43 min Mikko Alahäivälä 0–2

Varoitukset:
49 min Roope Saranen, TP-49
51 min Niko Saarinen, TamU-K
80 min Juho Laine, TamU-K
89 min Ilkka Korvanen, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Veli-Pekka Franssila
** Tuomas Savinainen
* Otto Pitkänen

Yleisöä:
141

Kooste:

Sinipaidat kohtasivat kauden kolmannessa kotiottelussaan toijalalaisen TP-49:n. Tuttuun tapaan Pyynikin urheilukentällä pelattu ottelu sai pahimman mahdollisen alun, kun jo neljännellä minuutilla NoPSista toukokuun loppuun asti lainalla oleva toppari Ilkka Korvanen kopautti Mikko Alahäivälää jaloille boksissa lähellä päätyrajaa. Tuomari näytti säälimättä rangaistuspotkua, jota asettui antamaan Joonas Saariniemi. Varma sijoitus ohi maalivahti Jussi Siltasen muutti lukemat 0–1:een.

Ilkka Korvanen nousee ylimmäksi
Ilkka Korvanen nousee ylimmäksi

Sinipaitojen ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi pian takaiskumaalin jälkeen, kun Antti Eijamon ja Jonne Keräsen nopeat syötöt purkivat toijalalaisten prässin, ja Veli-Pekka Franssila pääsi katsomaan syöttöpaikkaa vapaasti keskikentällä. Syöttö vapauttikin Mika Kytöviidan murtautumaan boksiin oikealta laidaltaan, mutta vetokulma oli lopulta melko pieni ja hieman epäonnistunut veto painui etukulmasta ohi maalin.

Veli-Pekka Franssila taistelee pallosta
Veli-Pekka Franssila taistelee pallosta

TP-49 sai tilaisuuden tehdä toisen maalinsa jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä, kun Tuomas Savinaisen syöttö katkaistiin ja maalivahti Siltanen ei päässyt kiinni pallon ennen Mikko Alahäivälän poikittaissyöttöä. Lopulta Jesse Järvi pääsi yrittämään pienestä kulmasta Ilkka Korvasen ja Antti Eijamon ohittamista, mutta pallo jäi sivuverkkoon. Tilanteessa Joonas Saariniemi viittelöi vapaana pilkun kohdalla, mutta ei Sinipaitojen onneksi koskaan saanut syöttöä.

Tasoitusmaali oli lähellä noin vartin kohdalla, kun Mika Kytöviita pelattiin keskityspaikkaan näppärän keskialueen pelin jälkeen. Tommi Lehtimäki kärkkyi matalaa keskitystä boksissa, mutta sai vain hipaisukosketuksen palloon, eikä tämä riittänyt muuttamaan kovan keskityspallon suuntaa kohti maalia. Vain hetkeä myöhemmin Lehtimäki oli jälleen kärkkymässä maalipaikkaa boksissa, mutta ei aivan päässyt kiinni Ilkka Korvasen päällään pudottamaan palloon.

Edellisen kerran sarja-avauksessa pelannut Petri Vadén teki paluun kokoonpanoon
Edellisen kerran sarja-avauksessa pelannut Petri Vadén teki paluun kokoonpanoon

Ensimmäisen puoliajan pahimman takaiskun TamU-K koki 26 minuutin kohdalla, kun Anssi Saiha sai vaarattoman näköisessä tilanteessa toijalalaispelaajalta kopautuksen nilkoilleen. Juuri takaisin pelikuntoon päässyt Saiha joutui näin jättämään kentän jo ennen puolen tunnin täyttymistä. Petri Vadén otettiin kentälle Saihan tilalle, joskin Vadén siirtyi vasempaan laitaan ja Veli-Pekka Franssila otti Saihan paikan keskikentän keskustasta.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli Sinipaidoilta sekavaa peliä. Joukkue ei luonut koko ensimmäisen jakson aikana montakaan maalipaikkaa, mutta jakson lopulla myös keskialueen hallinta menetettiin. Toisaalta myöskään toijalalaiset eivät luoneet juuri mitään.

Otto Pitkänen tavoittelee palloa
Otto Pitkänen tavoittelee palloa

TP-49:n toinen maali syntyi verkkaisen jakson päätteeksi kuin tyhjästä. Keskialueen sivurajaheitto vaikutti täysin vaarattomalta, mutta Joonas Saariniemi otti heitosta pallon haltuunsa keskialueella, sai kääntyä vapaasti ympäri, ja syötti TamU-puolustuksen uinuessa pystyyn juosseen Mikko Alahäivälän läpi. Tämä sijoitti pallon varmasti maaliin vastaan tulleen maalivahti Siltasen alitse.

Maali syntyi vain parisen minuuttia ennen ensimmäisen 45 minuutin täyttymistä. Kun jakson loppuhetkillä ei enää mitään mainittavaa tapahtunut, taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen yllätyksellisissä 0–2-tappiolukemissa.

Sinipaidoilla oli hyvä kavennuspaikka heti toisen puoliajan alussa, kun Antti Eijamon pitkä keskitys tavoitteli Veli-Pekka Franssilaa ja Niko Saarista maalin edessä. Saarisella olisii taempana pelaajana ollut parempi paikka laittaa pallo maaliin, mutta liekö puhe puuttunut, sillä Franssila kuitenkin meni päineen palloon väliin ja puski pelivälineen maalin yli. Hetkeä myöhemmin Ilkka Korvanen pääsi puskemaan takatolpalta Jonne Keräsen mainiosta keskityksestä, mutta maalivahti Jukka Saari venyi loistopelastukseen. Muutenkin toisen puoliajan alku oli Sinipaitojen hallinnassa, ja muutamia puolittaisia tekopaikkoja saatiin kulmapotkuista ja Mika Kytöviiden pitkistä rajaheitoista.

Jonne Keränen nousee ylimmäksi
Jonne Keränen nousee ylimmäksi

Tosiasia kuitenkin on, että TP-49 puolusti hyvin joukkueena, eikä pallonhallinnasta huolimatta Sinipaitojen liike ja aloitteet riittäneet monenkaan vaarallisen maalintekopaikan luomiseen. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin toijalalaiset saivat jäädytettyä pelin.

Ottelun viimeiselle parillekymmenelle minuutille TamU-K vaihtoi muodostelmaa, kun Antti Eijamon tultua vaihtoon siirryttiin kolmen alakertaan. Sisään kentälle tullut kakkosjoukkueen Mikko Ojanen pelasi ylempänä oikealla laidalla. Muodostelman muutos ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi pelin kulkuun. Muutamia puolittaisia paikkoja saatiin toki luotua, mutta maalivahti Jukka Saari ei joutunut venymään huippupelastuksiin.

Kakkosjoukkueen Mikko Ojanen sai peliaikaa ottelu lopussa
Kakkosjoukkueen Mikko Ojanen sai peliaikaa ottelun lopussa

Lopulta ottelu päättyi TP-49:n sinänsä ansaittuun 0–2-voittoon. Vaikka vierailijatkaan eivät varsinkaan toisella puoliajalla luoneet juuri mitään, he puolustivat tiiviisti, eikä aivan toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta näyttänyt missään vaiheessa siltä, että Sinipaidat nousisivat vielä taistelemaan pisteistä.

Seuraavan keraan TamU-K taistelee pisteistä perjantaina 29.5. Kangasalan Voiton vieraana. Ottelu alkaa Kyötikkälän nurmella klo 18.30.

TamU-K:
#1 Siltanen Jussi
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi
#6 Franssila Veli-Pekka
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko
#13 Eijamo Antti -> #9 Ojanen Mikko, 72 min
#18 Pitkänen Otto
#20 Korvanen Ilkka
#24 Saiha Anssi -> #8 Vadén Petri, 29 min
#26 Kytöviita Mika

#16 Ihalainen Jukka
#17 Hakulinen Roope
#21 Rantanen Markku

TP-49:
#1 Saari Jukka
#3 Saariniemi Joonas
#4 Pietikäinen Joonas
#5 Myllylä Ville
#6 Jyrämö Jukka-Pekka
#8 Järvi Jesse
#10 Alahäivälä Mikko
#14 Kallioinen Tuomas
#16 Saranen Roope -> #19 Laakso Sampsa, 70 min
#17 Tromstedt Tero -> #23 Laine Juho, 73 min
#20 Ojala Ville

#11 Innala Miikka
#13 Hakala Jari
#15 Haikka Timi
#13 Rantala Ilari
#21 Niskala Toni