TP-49 lauantain alkuiltapäivän vieraana Pyynikillä

TamU-K:n seuraava kotiottelu pelataan lauantaina poikkeuksellisesti jo klo 13 alkaen tutussa paikassa Pyynikin urheilukentällä. Vastustajaksi otteluun saapuu kolmen ottelun voittoputkessa keskiviikkoon asti seilannut TP-49. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin allaan tappiot edellisistä otteluistaan, sillä toijalalaiset hävisivät keskiviikkona kotonaan Tervakosken Padolle niukasti 1–2, ja Sinipaidat puolestaan kärsivät viikko sitten perjantaina kirvelevän 2–0-tappion Parolan Visan vieraana.

TamU-K oli Parolan vierasottelussa matkassa kapealla kolmentoista pelaajan kokoonpanolla, eikä missään vaiheessa päässyt tosissaan taistelemaan sinänsä tasaisen ottelun voitosta. Päävalmentaja Mika Suonsyrjän mukaan pelaajatilanne on kuitenkin helpottunut: ”Jopa 3–5 avainpelaajaa palaa riveihin lauantaina. Tämä tietysti antaa hyvät eväät tuloksenteolle.”

Helppoa iltapäivää Sinipaidat eivät voi kuitenkaan odottaa. ”Toijala on tehnyt hyvää tulosta viime kierroksilla”, myös Suonsyrjä toteaa. TP-49 onkin noussut sarjan kärkipäähän ja on vain kolme pistettä Sinipaitojen takana. ”Sarja on vasta alussa eikä voimasuhteista kannata vielä liikaa spekuloida. Meille on kuitenkin tärkeää pysyä kärjen tahdissa”, Suonsyrjä toteaa.

Toijalalaisjoukkueessa maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti, sillä yhteensä seitsemän pelaajaa on jo avannut maalitilinsä kauden kuudessa ensimmäisessä Nelosen ottelussa, ja vain Jesse Järvi on tehnyt kolme maalia. Viime kaudella Nelosessa 16 maalia tehnyt Joonas Saariniemi on niinikään päässyt maalin makuun kahden osuman verran. Toisaalta TP-49 on pitänyt oman päätynsä suhteellisen siistinä avauskierroksella ParVille kärsimänsä katastrofaalisen 11–1-tappion jälkeen. Tämän jälkeen omissa on soinut vain seitsemän kertaa viidessä ottelussa.

Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät Sinipaitojen voittoon. Kotiottelussa taululla oli turvalliset 3–0-lukemat jo ennen puolen tunnin täyttymistä, ja samat lukemat jäivät myös lopputulokseksi. Vieraissa ottelu oli samoissa turvallisen tuntuisissa 0–3-lukemissa vielä alle kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta TP-49 nousi vielä maalin päähän ennen Vesa Suonsyrjän lisäajalla iskemää lopullista 2–4-ratkaisumaalia. Ottelu muistetaan myös Markus Silvennoisen kaksi maalia tuottaneesta debyytistä Sinipaidoissa.

”Hyvänä päivänä voitamme kenet tahansa tässä sarjassa, joten pisteitä lähdetään jälleen hakemaan”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä lopuksi. Taistelua voi jälleen seurata Manu Haapalaisen selostamana suorana lähetyksenä osoitteessa tamu-k.com/live. Myös Twitter-seuranta palvelee etäkannattajia.

Pyynikin stadionilla yleisöä palvelee jälleen TamU-K:n makkaragrilli. Kuumien makkaroiden lisäksi tarjolla on ravintola 4 Vuodenajan kylmiä makkarapiiraita. Lisäksi grillipisteeltä saa muun muassa kylmää limsaa ja kuumaa kahvia. Fanituotteiden myyntipisteellä on saatavilla mm. huiveja ja t-paitoja.