TP-49 kaatui 3-0 (3-0) vakuuttavalla esityksellä

TamU-K – TP-49 3-0 (3-0)
6 min Jan Riikonen 1-0
23 min Mika Kytöviita 2-0
29 min Andrea Milanti 3-0

Varoitukset:
24 min Jesse Järvi, TP-49

Ulosajot:

Tähdet:
*** Mika Kytöviita
** Timo Kauppinen
* Eero Riponiemi

Yleisöä:
202

Kooste:

TamU-K jatkoi vahvojen kotiotteluidensa sarjaa kaatamalla TP-49:n sunnuntaina runsaslukuisen yleisön tukemana maalein 3-0. Sinipaidat painoivat kaikki pönttönsä jo ensimmäisellä jaksolla, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Voiton myötä TamU-K:n asema sarjan kärkitaistelussa vahvistui entisestään.

Osku Airesto pelasi ensimmäisen täyden ysikymppisensä tällä kaudella
Osku Airesto pelasi ensimmäisen täyden ysikymppisensä tällä kaudella

Ottelu käynnistyi Sinipaitojen kovalla koko joukkueen prässillä, mikä toikin heti alkuun muutaman hyvän hyökkäyksen. Loistavasti pelannut keskikentän kolmikko Eero Riponiemi, Niko Saarinen ja kymppipaikan Andrea Milanti antoi jatkuvasti hyviä palloja sekä Jan Riikoselle että Petri Vadénille, jotka puolestaan haastoivat ja keskittivät minkä laidoiltaan kerkesivät.

Niko Saarisen veto ylittää muurin, mutta maalivahti hakee pallon alakulmasta
Niko Saarisen veto ylittää muurin, mutta maalivahti hakee pallon alakulmasta

Avausmaalia ei tarvinnut odotella kauaa. Sinipaitojen hyvä tilanne oli johtanut maalipotkuun, jonka toijalalaiset avasivat lyhyenä topparille. TamU-K nosti prässin korkealle ja pakottivat puolustajan paniikkipurkuun, joka tyssäsi Mika Kytöviidan isokokoiseen reiteen. Sonni reagoi nopeasti ja ajoi voimalla kohti TP-49:n maalia vierellään Jan Riikonen. Riikonen pyysi palloa, sai sen Sonnilta jalkaansa ja yhden kosketuksen jälkeen syötti pallon elegantisti ohi maalivahdin aivan maalin oikeaan alanurkkaan.

Jan Riikonen ja pallo varmasti maaliin
Jan Riikonen ja pallo varmasti maaliin

Avausmaalin jälkeen TamU-K:n peli rullasi ajoittain erittäin näyttävästi, eikä TP-49 saanut palloa pitkiin aikoihin yli puolenkentän. Toinen osuma syntyi melkein identtisellä kaavalla avausmaaliin nähden. Kova paine pakotti puolustajat panikoimaan ja jälleen pallo ajautui Kytöviidan jalkoihin. Tällä kertaa Sonni murtautui vastustamattomasti boksiin ja tälläsi kuulan voimasijoituksella maalin takanurkkaan.

Mika Kytöviita yrittää maalia
Mika Kytöviita yrittää maalia

”Kolme lähes samanlaista paikkaa oli pelissä, mutta vain yksi upposi”, manaili Kytöviita tuoreeltaan ottelun jälkeen, mutta intoutui lopulta hymyilemään: ”Mutta kai se täytyy olla tyytyväinen. Vastuu on kasvanut ja se on näkynyt positiivisesti myös valotaululla, tästä on hyvä jatkaa kohti kesää”, fiilisteli vasta toisen ottelunsa avauksesta saakka vihreällä veralla kirmannut Sonni.

Andrea Milanti tekee 3-0 vaparista
Andrea Milanti tekee 3-0 vaparista

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä kolmas maali, kun loistavan ottelun kärjen alapuolella pelannut Andrea Milanti asettui ampumaan vapaapotkua. Noin kahdestakympistä lähtenyt veto ohitti oikeaoppisesti muurin ja pomppasi juuri ennen maalia aiheuttaen sivuttaisessa liikkeessä olevalle maalivahdille mahdottoman yhtälön. Pallon painuessa maaliin oli Milanti jo tuulettaen liikkeessä kohti juhlivia kannattajia.

Andrea Milanti tuulettaa maaliaan
Andrea Milanti tuulettaa maaliaan

”Pyynikki on linnoitus. Huikea tunnelma ja täysin dominantti esitys”, latasi TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen. ”Riponiemi, Saarinen ja Milanti tekivät kovasti töitä ja nostivat keskustan pelaamisen uudelle tasolle. Riikonen ja Kytöviita toivat tarvittavan penetraation”, Suonsyrjä analysoi. Unohtaa ei sovi myöskään puolustuslinjan rautaista esitystä ja ensimmäisellä jaksolla yhden läpiajon hienosti peittänyttä maalivahti Kalle Heltosta, jotka omalla tekemisellään loivat pohjan vahvalle hyökkäämiselle. Ilahduttavaa oli myös pitkästä aikaa pelanneen Osku Aireston varmaotteinen esitys vasempana puolustajana.

Ville Toiva yrittää maalia hieman erikoisemmasta asennosta
Ville Toiva yrittää maalia hieman erikoisemmasta asennosta

Toinen jakso sujui enemmän tai vähemmän pelailun merkeissä. Sinipaidoilla oli loistavia paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi, yli tai suoraan maalivahdin käsiin kerta toisensa jälkeen. ”Loimme paikkoja huikean määrän ja nyt on syytä nauttia tästä hetki. Ensi viikolla odottaa kova haaste Sastamalassa”, myhäilee Mika Suonsyrjä.

Sinikaartilla oli totutusti vahva edustus Pyynikillä
Sinikaartilla oli totutusti vahva edustus Pyynikillä

TamU-K lähtee seuraavaksi kolmen ottelun mittaiselle vieraskiertueelle, kun ensin vastaan asettuu tulevana lauantaina Sastamalan Woima, sen jälkeen pelataan paikallisottelu Ikurissa PP-70:tä vastaan, ja vielä ennen paluuta Pyynikille vuorossa on vierasottelu Lempäälän Kisaa vastaan. ”Jos pystytään pitämään tämä taso, niin vieraskiertue ei haittaa”, miettii Suonsyrjä ja heittää perään pienen ennustuksen: ”Ja minusta meillä on vielä vaihde lisää varastossa.”

Juha Kumara irrottelee
Juha Kumara irrottelee

Joukkue kiittää kannattajiaan ottelun jälkeen
Joukkue kiittää kannattajiaan ottelun jälkeen

TamU-K:
#8 Vadén Petri -> #6 Kapanen Joona, 69 min
#9 Riponiemi Eero
#11 Saarinen Niko -> #10 Keränen Jonne, 73 min
#17 Heltonen Kalle
#20 Irjala Jan -> #18 Pitkänen Otto, 79 min
#22 Milanti Andrea -> #13 Niskanen Risto, 58 min
#25 Riikonen Jan
#26 Kytöviita Mika -> #4 Kumara Juha, 61 min
#27 Kauppinen Timo
#28 Toiva Ville
#29 Airesto Osku

TP-49:
#5 Nyström Jussi
#6 Jyrämö Jukka-pekka
#8 Järvi Jesse
#9 Jokinen Tuomas -> #14 Laakso Sampsa, 71 min
#10 Isohuhta Jesse -> #16 Saranen Roope, 75 min
#15 Kähkönen Sami
#17 Rantala Ilari -> #4 Pietikäinen Joonas, 46 min
#18 Järvi Jirka
#19 Tromstedt Mikko
#21 Niskala Toni
#23 Laine Juho

#20 Ojala Ville