Torstaina paluu arkeen NePan vieraana Kaukajärvellä

Sunnuntaisesta yli neljänsadan katsojan edessä Pyynikillä pelatusta Nelosen kärkikamppailusta on kulunut vasta muutama päivä, mutta paluu arkeen koittaa jo huomenna torstaina, kun edustusjoukkue pelaa seuraavan sarjaottelunsa Kaukajärvellä Nekalan Pallon vieraana. Vaikka Kaukajärvellekin varmasti saapuu sankka joukko Sinipaitojen ystäviä, eivät puitteet voisi juuri enempää erota Pyynikillä viime sunnuntaina koetusta. Tästä huolimatta ottelusta on jaossa yhtäläiset kolme sarjapistettä, ja TamU-K:n on ehdottomasti napattava ne kaikki, jotta joukkue säilyttää asemansa Nelosen piikkipaikalla

”Kärkiottelun tasapeli jättää eteemme tilanteen, jossa kaikki on omissa käsissä”, toteaa päävalmentaja Mika Suonsyrjä ja peräänkuuluttaa positiivista lähestymistä loppukauteen. ”Tillanne on otettava mahdollisuutena eikä kriisitilanteena, jossa jokaista pistemenetystä pitää pelätä. Henki joukkueessa on hyvä ja pelaajatilanne on kohti syksyä aina parempi kuin keskikesällä. Meidän pitää kuitenkin onnistua kun haluamme palata voittojen tielle.”

Nekalan Pallon eli tutummin NePan kausi on sujunut pahasti alavireisenä. Jo kahdettakymmenettä peräkkäistä kauttaan Nelosessa pelaavat nekalalaiset ovat viime vuosina taistelleet sarjan kärkisijoista, mutta tällä kaudella uhkana on jopa historiallinen putoaminen Vitoseen. Juuri tämä voi toisaalta tehdä NePasta vaarallisen, sillä joukkue tarvitsee kipeästi lisäpisteitä. Lisäksi on hyvin tiedossa, että TamU-K sytyttää nekalalaiset taistelemaan täysillä.

Ensimmäisen sarjakierroksen kohtaamisessa kesäkuun alussa Pyynikillä NePa ei tosin kyennyt missään vaiheessa taistelemaan ottelun voitosta. Jonne Keränen teki ottelun avausmaalin jo ennen kuin varttia oli pelattu, ja Veli-Pekka Franssilan sekä Tommi Lehtimäen maalit siivittivät Sinipaidat turvalliseen 3–0-taukojohtoon. Aivan ottelun lopussa Lehtimäki maalasi vielä toistamiseen, ja lisäajalla Severi Hiltunen viimeisteli lukemiksi 5–0.

NePan pelaajista ensimmäisestä kohtaamisesta jäi parhaiten mieleen Jarmo Luokkala, joka oli muutaman kerran lähellä tehdä maalin, heläyttäen muun muassa maalin ylärimaa kertaalleen. Luokkala onkin neljällä maalillaan NePan paras maalintekijä tällä kaudella, ja samaan maalimäärään on päässyt myös toinen tuttu nimi Juho Hyysalo. Luvut eivät toki oli suuria, ja itse asiassa NePa on koko sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue, kun 16 ottelussa on syntynyt vain 19 maalia. Ylemmissä sarjoissa lukema olisi toki aivan normaali ja jopa hyvä, mutta Nelosen tasolla keskikastinkin joukkueet etenevät usein kahden maalin ottelutahdilla. Toisaalta NePan päästettyjen maalien lukema on 29, joka on jopa sarjan viidenneksi pienin.

Mikään läpihuutojuttu NePa ei siis Sinipaidoille torstain ottelussa ole, vaikka joukkueet taistelevat sijoituksista sarjan eri päissä. Edellinen ottelu ratkesi jopa harhaanjohtavan helposti, sillä tuntui siltä että jokainen hiukankaan laadukkaampi kaukoveto upposi silloin maalivahtiongelmien kanssa painineen NePan verkkoon. Torstain ottelussa Sinipaidat joutuvat todennäköisesti tekemään huomattavasti suuremman työn maalien eteen. Oman haasteensa tuo myös NePalle ominainen aggressiivinen pelityyli. ”NePa pelaa sääntöjen rajamailla”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä asiaa kiertelemättä. ”Meidän pitää pitää maltti ja pelata omaa peliämme. Toivon, että tuomari muistaa roolinsa pelaajien suojelussa ja kitkee laittomuudet pois. Kovaa saa aina pelata kunhan se on sääntöjen mukaista.”

Ottelu pelataan siis Kaukajärvellä huomenna torstaina klo 19.15 alkaen. Twitterseuranta palvelee tuttuun tapaan etäkannattajia, mutta täysillä tunnelmaan pääsee mukaan tietenkin vain paikan päällä. Kentän laidalla on jopa kolme siirrettävää katsomorakennelmaa, joten ainakin hyvissä ajoin paikalle tulevat voivat varata itselleen istumapaikan. Muutoin kotijoukkueen tarjoamasta palvelutasosta ei ole tihkunut vielä ennakkotietoja, mutta ehkäpä NePan Grand Old Man Veikko Heimolinna tuo makkaragrillinsä paikalle. Kauppa varmasti ainakin kävisi, myytiinhän samalla kentällä maanantaisessa TamU-K:n kakkosjoukkueen ottelussakin kymmeniä makkaroita.