Tommi Lehtimäen neljä maalia siivittivät Sinipaidat helppoon 5–0 (2–0) -voittoon Pelikasseista

TamU-K – Pelikassit 5–0 (2–0)
37 min Tommi Lehtimäki 1–0
45 min Jacin Dakkaki 2–0
51 min Tommi Lehtimäki 3–0
80 min Tommi Lehtimäki 4–0
83 min Tommi Lehtimäki 5–0

Varoitukset:
5 min Ilari Salo, Pelikassit
67 min Pekka Ylämäki, Pelikassit

Ulosajot.

Tähdet:
*** Tommi Lehtimäki
** Jacin Dakkaki
* Veli-Pekka Franssila

Yleisöä:
165

TamU-K voitti Pelikassit sunnuntaina juuri niin selvin lukemin kuin saattoi odottaakin, kun sarjanoususta taisteleva joukkue kohtasi lähes varman putoajajoukkueen. Selvistä 5–0 (2–0) -lukemista huolimatta Sinipaitojen leirissä ei kuitenkaan ole syytä sen suurempiin riemunkiljahduksiin, sillä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla peli ei pitkinä toveina näyttänyt mitenkään valmiilta. Erityisen huomionarvoista oli se, että syöttöpelissä oli vaikeuksia niin helpoissa syötöissä kuin ratkaisupaikoissakin. Suurimpia ilonaiheita olivat kärkimies Tommi Lehtimäen maalivainun palaamisesta kertovat neljä maalia sekä Jacin Dakkakin dominointi ensimmäisellä puoliajalla.

Jacin Dakkaki pelasi loistavan ensimmäisen puoliajan
Jacin Dakkaki pelasi loistavan ensimmäisen puoliajan

Ottelu kulki toki alusta alkaen Sinipaitojen selvässä komennossa. Ensimmäinen maalipaikkakin syntyi heti parin minuutin pelin jälkeen, kun Mika Kytöviita pääsi laukomaan rangaistusalueen sisäpuolelta. Pelikassien maalilla pelannut Jarkko Koskinen sai kuitenkin torjuttua pallon. Vieläkin komeampaan torjuntaan Koskinen sai venyä pelin kuudennella minuutilla, kun kakkosjoukkueesta jälleen edustuksen avauskokoonpanoon nostettu Jukka Ihalainen pääsi kokeilemaan kaukovetoa. Koskinen kuitenkin nyrkkeili pallon päädystä yli.

Mika Kytöviita vetopaikassa ottelun alkuminuuteilla
Mika Kytöviita vetopaikassa ottelun alkuminuuteilla

Tämän jälkeen pelissä oli tunnustelevampi vaihe. Jälleen erinomaisen ottelun pelannut Veli-Pekka Franssila toki pääsi pari kertaa vetopaikkaan, mutta laukausten laatu jäi tällä kertaa vaatimattomaksi. Myös laitapeli toimi kiitettävästi, mutta syöttöjä ei laidoilta kuitenkaan saatu maalintekopaikkoihin asti.

Myös Pelikasseilla oli ensimmäisellä puolituntisella omat paikkansa muun muassa parista kulmapotkusta. Pahin Pelikassien maalipaikka syntyi kuitenkin topparina toisen ottelunsa avauksessa pelanneen Juho Kannon virheestä. Syöttö maalivahti Roope Hakuliselle epäonnistui, ja ylöjärveläishyökkääjä pääsi väliin. Sekavien vaiheiden jälkeen pallo kuitenkin jäi maalivahti Hakulisen näppeihin.

Veli-Pekka Franssila oli jälleen pelipäällä
Veli-Pekka Franssila oli jälleen pelipäällä

Ottelun avausmaali syntyi ottelun 37. minuutilla 165-päistä yleisöä korvinkuullen huvittaneella tavalla. Tommi Lehtimäki pääsi päineen väliin Tuomas Savinaisen keskitykseen, mutta pusku nousi hallitsemattomasti korkealle ilmaan. Näytti siltä että maalivahti Koskisella olisi helppo työ poimia pallo hyppysiinsä, mutta toisin kävin. Koskinen ilmeisesti arvioi pallon menevän maalin katolle, ja päästi pallon putoamaan maaliin avoimena harottavien käsiensä välistä. Kauden erikoisin maali oli syntynyt ja tilanne taululla oli 1–0.

Tommi Lehtimäki teki neljä maalia
Tommi Lehtimäki teki neljä maalia

Pelikassit olivat lähellä kuitata johtomaalin vain pari minuuttia myöhemmin, kun kärjessä pelannut Marko Nurmikolu murtautui läpi puolustuksesta ja sijoitti pallon varmasti maaliin ohi Roope Hakulisen. Linjamiehen heiluva lippu kuitenkin osoitti Nurmikolun rikkoneen toppari Markus Halmetta, ja näin maali jäi syntymättä.

Tuomas Savinainen oli tuttuun tapaan joukkueen parhaimmistoa
Tuomas Savinainen oli tuttuun tapaan joukkueen parhaimmistoa

Sinipaidat pääsivät tauolle kahden maalin johdossa, sillä juuri ennen taukovihellystä Veli-Pekka Franssila löysi Jacin Dakkakin hämmentävän vapaana viiden metrin viivalta. Pusku maalin takanurkkaan oli toki kaunis, mutta varsinainen maalin syypää oli palloa katsomaan jäänyt puolustaja. Kyseessä oli myöskin Dakkakin viimeinen tilanne ottelussa, sillä dominantin puoliajan pelannut laitapelaaja vaihdettiin varotoimena pois. Nivusvammastaan toipumisen jälkeen Dakkaki on pelannut yhteensä 73 minuuttia kahdessa ottelussa ja tehnyt kaksi maalia sekä tarjoillut kaksi maalisyöttöä.

Veli-Pekka Franssila laukoo
Veli-Pekka Franssila laukoo

Toisella puoliajalla Dakkakin pelipaikan otti Severi Hiltunen. Lisäksi työkomennukselta juuri ottelun alla palannut kapteeni Otto Pitkänen tuli kentälle Markku Rantasen sijalle. Lähinnä topparina tällä kaudella pelannut Pitkänen palasi pitkän tauon jälkeen omimmalle pelipaikalleen laitapuolustajaksi, ja olikin heti toisen jakson alkuminuuteilla keskityspaikassa. Tommi Lehtimäen osuma palloon jäi kuitenkin puolittaiseksi, ja maali jäi syntymättä.

Veli-Pekka Franssilax, Mika Kytöviita ja Severi Hiltunen juonivat vapaapotkua
Veli-Pekka Franssilax, Mika Kytöviita ja Severi Hiltunen juonivat vapaapotkua

Vain hetkeä myöhemmin helähti. Kotijoukkue sai mainion vaparin melko keskeltä noin 20 metristä. Vaparia olivat mukana juonimassa Mika Kytöviita ja Severi Hiltunen, mutta lopulta Veli-Pekka Franssila laukoi tulisen vedon kohti maalin alanurkkaa. Maalivahti Koskinen sai torjuttua vedon vaivoin eteensä, mutta maaliahne Tommi Lehtimäki oli tuttuun tapaan kärkkymässä paluupalloa. Lopulta tällä olikin helppo työ siirtää pallo maaliin ja tilanteeksi jo 3–0. Kyseessä oli samalla Lehtimäen kymmenes maali tämän kauden Nelosessa.

Viimeistään tässä vaiheessa peli oli ratkennut lopullisesti. Paineettomassa tilanteessa Sinipaitojen peli vapautui, ja toisella jaksolla syöttöpeli oli ajoittain jopa näyttävää. Yksi iltapäivän komeimmista suorituksista nähtiin, kun Otto Pitkänen murtautui boksiin vieden samalla puhtaat ”puikot” Pelikassien puolustajalta. Syöttö Jukka Ihalaiselle oli mainio, mutta maalivahti sai torjuttua Ihalaisen vedon kulmapotkuksi.

Kakkosjoukkueen Jukka Ihalainen nousi jälleen avauskokoonpanoon
Kakkosjoukkueen Jukka Ihalainen nousi jälleen avauskokoonpanoon

Reilun tunnin pelin jälkeen vielä varsin tuore hankinta Chakib Belbachir päästettiin irti. Nimenomaan Ihalaisen paikalle vaihdettu ”Saku” olikin hyvällä pelipäällä ja näytti potentiaalinsa pelintekijänä. Maalikaan ei ollut kaukana, mutta alle viisi minuuttia kentälle tulon jälkeen syntyneessä paikassa laukaus suuntautui niukasti ohi maalin. Myöhemmin Belbachir myöskin pelasi Tommi Lehtimäen puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti Koskinen sai peitettyä laukauksen.

Chakib Belbachir pelasi toisen ottelunsa Sinipaidoissa
Chakib Belbachir pelasi toisen ottelunsa Sinipaidoissa

Reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Lehtimäen hattutemppu oli lopulta valmis. Jälleen kerran Lehtimäki osoitti kärkkäytensä irtopalloissa, sillä maali syntyi taas maalivahdin torjunnan jälkeen. Tällä kertaa toppari Markus Halme oli puskenut hyvin kulman jälkitilanteessa, ja Lehtimäki pääsi laittamaan karat sisään. Ottelun viides ja viimeinen maali sai alkunsa vain pari minuuttia myöhemmin, kun Tuomas Savinainen nousi vasenta laitaansa, ja antoi loistokeskityksen Lehtimäelle maalin eteen. Tästä paikasta Lehtimäellä olikin helppo työ siirtää pallo maaliin.

Komeista 5–0 (2–0) -voittolukemista huolimatta päävalmentaja Mika Suonsyrjä arvioi ottelua realistisesti: ”Ottelu oli varsin heikkotasoinen mutta rutiinitasomme on kauden mittaan noussut ja saimme lyötyä kohtuulliset numerot taululle.” Lukemat olisivat toki voineet pelitapahtumien perusteella suurinumeroisemmatkin, mutta päävalmentajan mukaan pieni pelitauko näkyi terävyyden puutteena otteissa. ”Kaveri tsemppasi kovaa ja meillä ei ollut paras päivämme”, Suonsyrjä toteaa.

Jacin Dakkakin peliesityksen lisäksi päävalmentaja poimii esiin kaksi pelaajaa: ”Chakib Belbachirin sisääntulo pelintekijäksi lämmitti mieltä. Myös Lehtimäen terävyys boksissa ja kaksinumeroisille siirtyminen kauden puolivälissä on hyvä merkki.”

Voiton myötä TamU-K nousi takaisin sarjan kakkostilalle ja kärkkyy edelleen sarjaa johtavan ParVin mahdollisia pistemenetyksiä ja tilaisuutta taistella sarjan kärkipaikasta ja varmasta sarjanoususta. Seuraavan kerran Sinipaidat taistelevat pisteistä ensi lauantaina 25.7. Urjalassa paikallista Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa Urjalan urheilukentällä rapeaan aikaan klo 12.00.

TamU-K:
#2 Halme Markus
#3 Savinainen Tuomas
#4 Lehtimäki Tommi
#6 Franssila Veli-Pekka
#9 Kanto Juho
#10 Keränen Jonne
#15 Dakkaki Jacin -> #5 Hiltunen Severi, 46 min
#16 Ihalainen Jukka -> #27 Belbachir Chakib, 63 min
#17 Hakulinen Roope
#21 Rantanen Markku -> #18 Pitkänen Otto, 46 min
#26 Kytöviita Mika -> #13 Suonsyrjä Vesa, 71 min

#1 Heltonen Kalle

Pelikassit:
#3 Valkeeniemi Joni
#8 Mäkipää Niko -> #2 Lahti Matti, 79 min
#12 Koskinen Jarkko
#14 Nurmikolu Marko
#16 Salo Ilari -> #26 Huumonen Jari, 46 min
#21 Nuutinen Antti
#22 Mäenalanen Hans
#23 Erä Eerikki
#29 Nieminen Tero -> #28 Lepistö Mikko, 57 min
#30 Björninen Aki
#31 Ylämäki Pekka -> #13 Rasimus Olli, 71 min

#15 Mäenalanen Herman