Toinen sarjakierros käyntiin Pelikassien vierailulla

Nelosen toinen sarjakierros alkaa Sinipaitojen osalta tulevana sunnuntaina, kun Pyynkille saapuu vieraaksi ylöjärveläisjoukkue Pelikassit. Kauden avauksessa Soppeenharjulla joukkueet pelasivat tasaisen ottelun, jonka TamU-K voitti lopulta 0–2 (0–0) Tommi Lehtimäen ja Veli-Pekka Franssilan maaleilla. Joukkueiden ensimmäiset sarjapuoliskot olivat kuitenkin jyrkästi erilaiset: Sinipaidat taistelevat sarjanoususta kun taas Pelikassit tarvitsisivat pienen ihmeen välttääkseen sarjasta putoamisen.

Liki toivottomasta sarjatilanteestaan huolimatta Pelikassit on pelannut useita maalien valossa tasaisia otteluita. Plakkarissa olevat kuusi pistettä ovat tulleet neljästä ottelusta: hämmentävästä PP-70-vierasvoitosta toukokuussa sekä tasapeleistä sarjan häntäpäähän jääneitä KaVoa, UrPSia ja FC Teivoa vastaan. Tämä ei kuitenkaan sarjan toiseksi viimeistä paikkaa ylemmäksi oikeuta. Rökäletappioita on vain yksi: Tervakoskella Pato pyöritti jopa 10–0-lukemat. Kun tämä ottelu poistetaan tilastoista, Pelikassien maalieroksi jää sarjasijoitukseen nähden kohtalaisen hyvä 16–28.

Pelikasseissa pääasiallinen maalintekovastuun ovat jakaneet odotetusti Tommi Merto ja Marko Nurmikolu, jotka ovat tehneet neljä maalia mieheen eli yhdessä puolet joukkueen maaleista. Merkille pantavaa on myös se, että neljässä pelaamassaan vierasottelussa Pelikassit on tehnyt vain neljä maalia. Toisaalta joukkueen ainoa vierasvoitto on Ikurin kentältä eli vastaavalta pieneltä kentältä jollainen Pyynikkikin on. Voidaan spekuloida, että pieni kenttä sopii hyvin Pelikassien fyysisyyteen ja pitkiin pystysyöttöihin perustuvalle pelille. Salibändykentiltäkin tutun vikkelän kärkipelaaja Merron pystyjuoksuja on syytä jälleen varoa.

Sinipaidoilla maalit ovat jakaantuneet tasaisesti koti- ja vierasotteluihin, sillä Pyynikillä on tehty 14 maalia ja muualla 13. Tosin näistä maaleista 19 on syntynyt kolmessa ottelussa ja loppuihin kahdeksaan otteluun on jäänyt keskimäärin vain tasan yksi maali per ottelu. Sunnuntaina nähdään, antaako sarjan tyvipään joukkueen vierailu jälleen mahdollisuuden maali-iloitteluun, vai nähdäänkö kaudelle tyypillisempi vähämaalinen vääntö. Pyynikillä kun pelataan, on ottelun avausmaali jälleen suuressa arvossa: se kumpi sen tekee ja kuinka varhain voi vaikuttaa koko pelin luonteeseen hyvinkin paljon.

Sinipaidoista maaleja odotetaan varmasti eniten Tommi Lehtimäeltä ja Veli-Pekka Franssilalta, jotka ovat Pelikassien kärkikaksikon tapaan tehneet noin puolet joukkueensa maaleista. Lehtimäen saldona on kahdeksan maalia ja Franssilalla kuusi. Näiden takana vaanii vanha sonni Mika Kytöviita, joka on tehnyt neljä maalia.

”Pelaajatilanne on parempi kuin koko kaudella”, toteaa päävalmentaja Mika Suonsyrjä tyytyväisenä, ja kertoo koko joukkueen haluavan näyttää mitä osaavat. ”Peli kerrallaan edetään eikä mietitä muuta. Nyt oma peli uomiinsa”, päävalmentaja painottaa.

Ottelu alkaa siis Pyynikillä tulevana sunnuntaina klo 13. Etäkannattajille on tarjolla ainakin Twitter-seuranta, mutta streamin toteutuminen on vielä epävarmaa. Paikan päällä tunnelma on kuitenkin taattu. ”Nyt on kesä ja futis hienointa. Tulkaa paikalle!” päättää päävalmentaja Suonsyrjäkin kommenttinsa.