Tiistai-ilta Ilveksen vieraana Pyynikillä

Nelonen jatkuu Sinipaitojen osalta arkipelillä tiistai-iltana, kun Ilveksen kakkosjoukkue isännöi TamU-K:ta Pyynikin urheilukentällä. Sinipaitojen saldo Pyynikiltä on erinomainen, sillä kolmessa ottelussa TamU-K on tehnyt kahdeksan maalia ja omiin ei ole mennyt vielä yhtään. Ottelun kysymys onkin se, jatkuuko Pyynikin taika, vaikka tällä kertaa ollaankin vierasjoukkue.

TamU-K:n tavoin täksi kaudeksi Neloseen noussut Ilves 2 on aloittanut kauden heikosti. Viidestä ottelusta saldona on saman verran pisteitä ja sijoitus sarjassa on kahdeksas. Tasaisessa sarjassa joukkue on ollut varsinkin sarjan kärkipäähän povatuille joukkueille vaikea vastustaja. Sarjakärki VaKP sekä TP-49 joutuivat molemmat tyytymään tasapeliin Ilves 2:n kanssa, joten TamU-K:kaan ei voi lähteä otteluun henkseleitä paukutellen.

Vaikka molemmat tamperelaisseurat pelasivat Vitosessa viime kaudella ja Kutosessa tätä edeltävällä kaudella, ei keskinäisiä kohtaamisia kilpailullisissa otteluissa ole. Sen sijaan talvella pelatussa Nelosen Talvisarjassa TamU-K oli niukasti parempi lukemin 1-0. Ratkaisumaalin Ilveksen verkkoon upotti tuolloin Petri Vadén. Toinen kohtaaminen nähtiin Kaupissa aivan kauden alla, jolloin TamU-K oli suorastaan murskaava jättäen keltapaidat jälleen nollille ja voittaen ottelun lukemin 0-7.

Oman värinsä kamppailulle tuo myös seurojen välinen mielenkiintoinen historia, sillä olihan Ilves aikoinaan perustamassa Tampere Unitedia, ja suuri osa Ilveksen kannattajista oli mukana Tampere Unitedin bandwagonissa sen pääsarjakausilla. Sittemmin takki on monella kääntynyt, mutta tähän mennessä vastakkainasettelua on nähty lähinnä netin keskustelupalstoilla. Ensimmäisen kilpailullisen kohtaamisen koittaessa voitto onkin monelle Tampere Unitedin kannattajalle erityisen tärkeä.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä kehottaa joukkuettaan olemaan valppaana: ”Ilveksen nuori joukkue on näyttänyt olevansa vaarallinen. Meidän pitää jälleen kyetä kovaan suorittamiseen päästäksemme pisteille.”

Varmoina poissaolijoina päävalmentaja mainitsee edellisessä ottelussa ratkaisumaalin tehneen Mika Kytöviidan sekä Otto Pitkäsen ja Riku Jussilan. Poissaoloista huolimatta Suonsyrjä toteaa saavansa jalkeille 18 Sinipaidan ryhmän: ”Oma pelaamisemme on mennyt tasaisesti eteenpäin. Nyt on kuitenkin jälleen paikka, jossa sitä tasoa mitataan.

Ilves 2 – TamU-K pelataan tiistaina Pyynikin urheilukentällä klo 18.15 lähtien. Tervetuloa kannustamaan Sinipaidat sarjakärjen tuntumaan.