Täydellä miehistöllä FC Rellun kaatoon Kaukajärvelle

Viikonloppu on ohitettu ja on jälleen aika palata ruotuun. TamU-K:n joukkueelle tämä merkitsee kauden viimeistä kotiottelua Kaukajärvellä, ja vastaan juoksevat vielä kesälaitumilla kirmaavat FC Rellun lukiopojat. Joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuussa Pyynikillä päättyi Sinipaitojen 2-0 voittoon, mutta tuolloin peliesitys ei hivellyt kenenkään näköelimiä. Tänään luvassa on todennäköisesti laadukas jalkapallo-ottelu, sillä molempien joukkueiden viimeaikainen vire on ollut vakuuttava.

TamU-K karisti kokoonpanohuolensa ennen viime torstain kamppailua TaPaa vastaan ja voitti Palloilijat lopulta laajan ringin ja Lauri Heittolan hattutempun siivittäminä lukemin 5-1. FC Rellu puolestaan on kohdannut kahdessa viime pelissään kaksi kärkipään joukkuetta ja hoitanut näistä otteluista plakkariinsa neljä pistettä. Viimeksi Rellu haki komean vierasvoiton Janakkalasta, missä myös TamU-K:ta kiusannut JanPa kaatui maalein 2-1. Tätä ennen ViiPV jäi Rellua vastaan 1-1 tasapeliin Ikurissa.

Sinipaitojen päävalmentaja Mika Suonsyrjä ei peittele hämmästystään FC Rellun viimeaikojen otteista. ”Olen aavistuksen yllättynyt heidän hyvistä tuloksistaan kärkipään joukkueita vastaan, sillä heidän pallollinen pelinsä ja tekninen tasonsa ei vakuuttanut Pyynikin pelissä toukokuussa.” Suonsyrjä tunnistaa joukkueessa kuitenkin myös vahvuuksia: ”FC Rellu on erittäin työteliäs ja liikkuva ryhmä. Meidän pitää saada jalat liikkeelle heitä vastaan.”

TamU-K:n penkki tulee illan ottelussa olemaan täynnä, sillä pöytäkirjaan on pitkästä aikaa tarjolla kahdeksantoista nimeä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että laajan vaihtopenkin täytyy näkyä kentällä työn määrässä. Faktan tiedostaa myös Sinipaitojen varakapteeni ja keskikentän pelinrytmittäjä Joonas Kupiainen. ”Kaikkien täytyy luottaa itseensä enemmän ja pyrkiä tarjoamaan itseänsä enemmän vapaaseen syöttötilaan. Eli täytyy nauttia pelistä ja se tulee duunin kautta!”

Jos kentän laidalla on jälleen grilli kuumana ja makkarat tulessa, aiheuttanee Tampereen suunnalla vallitseva helletila samankaltaisen reaktion myös kentän puolella. Tämä ei päävalmentaja Suonsyrjää huoleta. ”Varmasti meillä riittää voimia, vaikka illasta tulisi kuuma Kaukajärven isolla kentällä”, hän päättää. Kentällä hikoileville pelaajille virvoituksen suo penkillä odottava lepohetki, mutta kentän laidalla auringosta nauttiva katsoja voi huuhdella kisakyrsät alas myyntikojun valikoimiin vastikään saapuneella kylmällä limonaadilla.

Tervetuloa viimeistä kertaa TamU-K:n kotiotteluun Kaukajärven tekonurmelle, ottelu TamU-K – FC Rellu alkaa kello 20.00!