TaPa/2 kesti TamU-K:n vyörytyksen 2-2 (2-1)

TamU-K - TaPa/2, Kauppi 2, Tampere

TaPa/2 – TamU-K 2-2 (2-1)

Maalintekijät
1-0 Jarkko Laine, 5. min
1-1 Mika Suonsyrjä, 28. min
2-1 Sasu Mäntyniemi, 34. min
2-2 Isaac Gbehan, 53. min

Varoitukset
81. min, Oscar Al-Shemari, TamU-K
85. min, Ahmed Lakra, TamU-K

Kuvat: Juho Rinne

TamU-K lähti hakemaan täyttä pistepottia Kaupin hämärtyvään iltaan TaPa/2:n kustannuksella. Tehottomuus ja puuttuvat linjatuomarit kuitenkin kostautuivat, ja sinipaidat joutuivat tyytymään 2-2 tasapeliin. Lisähuolia aiheutti myös Jose Chemlalin loukkaantuminen. Miehen nilkka pyörähti maalintekotilanteessa ympäri ja Jose tulee olemaan pitkään poissa pelikentiltä.

Sinipaitojen avaus oli kokenut hieman muutoksia edellisestä ottelusta. TamU-K aloitti pelin kokoonpanolla M. Al-Shemari; Rantama, Lakra, Niemelä, Wilen; Omerovic, Suonsyrjä, Chemlal, Pelttari; Lahtinen, Palo. Vaihtopenkillä olivat Iivonen, Harju, El Harrak, Gbehan, Vihonen, O. Al-Shemari ja Dedic.

Ottelu alkoi TamU-K:n kannalta katastrofaalisesti. Peliä oli pelattu vain 5 minuuttia, kun pallo jouduttiin kaivamaan TamU-K:n maalista ensimmäisen kerran. Tilanne oli TamU-K:n kannalta hieman epäonnekas, sillä vaarattoman näköinen pomppupallo tipahti maalivahtina aloittaneen Mohammed Shemarin, Mika Suonsyrjän, sekä TaPa-hyökkääjä Jarkko Laineen väliin. Suonsyrjä kerkesi ensimmäisenä palloon, mutta latasi pallon täysiä Laineen kautta Shemarin yli verkkoon.

Vaikka kentällä saatettiin nähdä muutama pettynyt katse, ei tämä kuitenkaan näkynyt otteissa. TamU-K alkoi vyöryttää tilanteita TaPa:n maalille tasaiseen tahtiin, mutta korkealla ilmassa boksiin lentäneet pallot eivät tavoittaneet vierasjoukkueen hyökkääjiä. Ottelun 28. minuutilla kuitenkin tapahtui. TamU-K sai ottelun toisen kulmansa oikealta ja kulmaspesialisti Mohammed El Harrak meni antamaan kulmapotkua. Pallo tuli täysin sovittuun paikkaan, jossa Mika Suonsyrjä oli päineen välissä. Näin ollen Suonsyrjästä tuli Tampere Unitedin kannattajien kautta aikain ensimmäinen maalintekijä.

TamU-K - TaPa/2, Kauppi 2, Tampere

Maalin jälkeenkin sinipaidat jatkoivat pallonhallintaa, ja TaPa keskittyi vastahyökkäyksiin. TamU-K:n puolustus horjui noin viisi minuuttia edellisen maalin jälkeen, kun TaPa sai kulman. Punapaitainen joukkue voitti kulmatilanteessa 2 pääpalloa 100-0 ja pallo päätyi lopulta maalivahti Shemarin yli TamU-K:n maaliin. Maalin jälkeen TamU-K jatkoi tilanteiden luomista, mutta pari kertaa hyvään maalipaikkaan pelattu Chemlal ei saanut siirrettyä palloa maalipuiden väliin.

TamU-K - TaPa/2, Kauppi 2, Tampere

Toinen puoliaika alkoi jälleen TamU-K:n komennuksessa ja pallo haettiinkin TaPa:n maalista 7 minuutin pelin jälkeen. Isaac Gbehan pelattiin pitkällä syötöllä yksin läpi ja vastaan tullut maalivahti joutui vain toteamaan pallon lentävän tämän ylitse maaliin. TamU-K oli jälleen noussut takaa-ajoasemasta tasoihin ja jatkoi lisämaalien hakemista hurjalla painostuksella.

Varsinkin Chemlalilla ja Tomi Lahtisella oli hyvät maalipaikat siirtää TamU-K johtoon, mutta Chemlal osui ylärimaan ja Tomin yksin läpi tilanteen torjui hyvin TaPan maalissa esiintynyt Aleksi Tölli. Loput maalintekotilanteet hoitikin sitten ottelun tuomari, joka liputti Gbehanin ja muut TamU-K:n hyökkääjät noin tusina kertaa paitsioon. Osan toki aiheellisesti, mutta liian usein myös aiheetta.

Ottelu päättyi siis lukemin 2-2 pistejakoon ja näin molemmat joukkueet avasivat kauden pistetilin. Pelaajien ilmeistä kuitenkin näki, että piste oli TaPalle takuulla mieleisempi.

Jo tutuksi tullut TamU-K manageri Antti Pettinen oli syystäkin tyytymätön joukkueen tulokseen: ”Ensimmäinen jakso oli meiltä heikoin hetkeen, peli hajosi lähes kokonaan. Otteista paistoi selvästi sellainen alkujännitys, turhaa hätäilyä ja höntyilyä, ei maltettu pelata omaa peliä. Myöskään onnekas osuma vastustajalle meidän kommunikaationvirheen jälkeen ei auttanut yhtään.”

Pettymyksestä huolimatta Pettinen näki pelissä myös hieman positiivista: ”Hienosti kuitenkin joukkue nousi kahdesti takaa, ja toisen jakson peli alkoi näyttää vähän siltä mitä osataan. Kyllähän tuossa ottelussa näkyi silti se, että puolustuslinja oli käytännössä uusi. Hienosti pojat kuitenkin paikkasivat.”

Joukkue otti tasapelin raskaasti: ”Ei kopissa ollut yhtään tyytyväistä naamaa vaan kaikkien kasvoilta paistoi harmi – mutta halu parantaa oli selvä. Täytyy kuitenkin muistaa, että ensimmäistä matsia ei hävitty, vaikka näin pikaiseen tulos vähän tappiolta tuntuukin.”

TamU-K - TaPa/2, Kauppi 2, Tampere

Kapteeni Lahtinen oli myös samaa mieltä: ”Pelin alussa tunnuttiin olevan aikamoisessa shokissa. En tiedä, mistä johtui, mutta kamala kipsi oli päällä yhdellä sun toisella meidän jätkällä. Koko ensimmäisen puoliajan meillä oli keskikentällä vaikeuksia saada palloa kontrolliin ja huono puhuminen teki pelaamisen vielä entistä vaikeammaksi. Toiselle puoliajalle kaivettiin sitten jostain ihan uudenlainen ilme ja tilanteita alkoi syntyä. Varsinkin loppua kohti peli alkoi olla ihan yhtä maalia, mutta ei sitten kuitenkaan muutamasta hyvästä paikasta huolimatta saatu palloa sisään kolmatta kertaa.”

Tuomaripeli puhutti niin manageria, kun kapteeniakin, mutta Lahtinen jatkaa: ”Yhden tuomarin systeemissä tuomarin on todella vaikea nähdä paitsiotilanteita ja tänään linja oli se, että ne vähänkin paitsiolta haiskahtavat tilanteet vihellettiin pois ihan vaan varmuuden vuoksi. Välillä tuli vähän kummallisia vihellyksiä”

TamU-K:n sarjataival jatkuu ensi lauantaina kotiavauksella Kaukajärvellä ja vastassa on viimekaudella 5. divisioonaa tahkonnut PiPo-79: ”Ottelu ei tule olemaan helppo, sillä PiPo on jo pitkään tahkonnut näitä sarjoja, vastassa on todella rutinoitunut joukkue. PiPo on varmasti sisuuntunut avauskierroksen tappiostaan Pelikasseille, joten tulossa on varmasti kova vääntö, kun kumpikin haluaa voittojen tielle. PiPo pyrkii käsittääkseni pelaamaan, eikä vain roiskimaan, joten odotettavissa on varmasti viihdyttävä peli,” kommentoi Pettinen tulevan viikonlopun koitosta.

Lahtinen oli positiivisella mielellä ensiviikon matsia ajatellen: ”Seuraavaan peliin pitää päästä samanlaisella otteella kuin millä tänään tultiin toiselle puoliajalle. Uskon vakaasti, että samanlaisella pelillä saadaan kolme pistettä kotiin.”

TamU-K kokoonpano
#17 Mohammed Al-Shemari -> #1 Timo Iivonen, 45 min
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#4 Matias Palo
#5 Henri Rantama
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#13 Martti Pelttari
#22 Mika suonsyrjä
#24 Joonas Niemelä
#26 Youcef Chemlal
#7 Retu Harju
#8 Isaac Gbehan
#11 Kemal Dedic
#20 Jussi Vihonen
#23 Oscar Al-Shemari
#25 Mohammed El Harrak

TaPa/2 kokoonpano
#MV Akseli Tölli
#1 Jukka-Pekka Haataja
#8 Alari Lehtimets
#9 Lauri Häkkinen
#10 Ville Virtanen
#12 Sasu Mäntyniemi
#17 Oskari Laaksonen
#40 Mika Kaukoranta
#50 Teemu Tanhua
#66 Jarkko Laine
#79 Mika Kiistala
#11 Petteri Innanmaa
#22 Olli Kiviniemi
#80 Tero Ilomäki
#97 Eetu Silen