TaPa kohdataan huomenna perjantaina, Sinipaidoilla kokoonpano täynnä

TamU-K astelee Kaukajärven samettiselle tekonurmelle jälleen huomenna, kun TaPa kohdataan toistamiseen alle kuukauden sisään. Tällä kertaa Sinipaidat ovat kuitenkin vierailijoita toisella kotikentistään, sillä ottelu on merkitty TaPa:n kotiotteluksi. Tästä huolimatta yleisö tulee oletettavasti enimmäkseen olemaan TamU-K:n puolella.

Edellinen kohtaaminen on molemmilla joukkueilla hyvin muistissa: TaPa:n Murtaza Salehi vei valkopaidat ottelussa ensin johtoon hienolla volley-potkullaan ylänurkkaan, mutta Sinipaidat punnersivat vakuuttavasti ensin rinnalle ja lopulta myös selvään 5-1 voittoon Kaupissa pelatussa ottelussa. Edellisen ottelun tähtenä tuikki Lauri Heittola, joka iski hattutempun TaPa:n Tommi Helmisen selän taakse.

TaPa:n kausi on ollut enimmäkseen murheellinen, kun 15 pelatusta ottelusta pisteitä on kertynyt tilille ainoastaan 11. Samalla perinteinen TaPa on valahtanut sarjataulukossa jo putoamisvaaraan, sillä putoamisviivan yläpuolelle on matkaa 6 pistettä. Edellisestä pelistä tapalaiset joutuivat myös poistumaan leuka rinnuksissa, sillä OldSchool oli viikko sitten pelatussa ottelussa parempi lukemin 0-1.

Sinipaitojen kausi ei toisaalta olisi voinut mennä juuri paremmin. Kierroksia on takana 15 ja voittoja yksi vähemmän. Myös edellinen peli Tahmelan Vesaa vastaan oli ensimmäisen puoliajan osalta vakuuttavaa näytöstä, kun TamU-K surffaili 3-0 johtoon, ja lopulta voittoon monella saralla kauden mittaa pelin lekkeriksi heittäneestä paikallisvastustajastaan. Tällä kertaa myös sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjentyä; enemmän pelanneista pelaajista vain keskikentällä majailevat Anssi Saiha ja Joonas Kupiainen ovat poissa Sinipaitojen riveistä. Kokoonpanoon tekee paluun myös Bosnian härkä Adnan Omerovic.

Edellisen pelin maalintekijät Jan Irjala ja Timo Kauppinen odottavat Sinipaitojen iskevän kovalla prässillä TaPa:n kimppuun heti pelin alussa.

”Odotan, että lähdetään samalla tavalla kuin Pyynikillä viikko sitten. Isketään kova prässi alkuun ja otetaan homma haltuun”, toteaa kaksi maalia TahVen verkkoon iskenyt Irjala kysyttäessä odotuksia huomisesta pelistä.

Puolustuksen johtohahmona toiminut Kauppinen vaatii asennetta joukkuekavereiltaan. Samalla heltiää kehu myös vastustajan suuntaan: ”Alusta asti kovalla temmolla ja hyvällä asenteella. Pidetään pallo maassa ja ollaan hereillä joka tilanteessa. TaPa on varmasti ärsytetty viime pelissä, joten odotan heiltä aktiivista ja yritteliästä peliä. He ovat liikkuva porukka joka pyrkii rakentamaan peliä pallo maassa. Vaikea vastus tulee olemaan, tämä näkyi jo viime pelissä, jossa he esittivät hyviä otteita punaiseen korttiin asti.”

TaPa – TamU-K pelataan huomenna perjantaina 16.8. klo 19.30 alkaen Kaukajärven tekonurmella. Tule ajoissa varaamaan paikkasi kentän laidalta ja kannusta Sinipaidat kohti Nelosta!