TamU-K:n taistelu päättyi kitkerään 2–1 (1–0) -tappioon lisäajan maalilla

Joukkue kiittää kannattajia ottelun jälkeen

Härmä – TamU-K 2–1 (1–0)
13 min Antti Tapola 1–0
63 min Tommi Lehtimäki 1–1
90+2 min Jere Suomalainen 2–1

Varoitukset:
46 min Niko Saarinen, TamU-K
56 min Mika Kytöviita, TamU-K
57 min Roope Koikkalainen, Härmä

Uloasajot:

Yleisöä:
102

TamU-K:n taival Suomen Regions’ Cupissa jäi yhden ottelun mittaiseksi jo toisena vuonna peräkkäin, kun Härmä otti niukan 2–1 (1–0) -voiton Pullerin kentällä Hämeenlinnassa sunnuntai-iltapäivänä pelatussa ottelussa. TamU-K oli ottelussa suurissa vaikeuksissa, mutta taisteli hyvin, eikä Härmä päässyt lukuisista paikoistaan huolimatta suuremmin herkuttelemaan maaleilla. Ottelu olikin tasalukemissa 1–1 kun 90 minuuttia tuli täyteen, ja rangaistuspotkukilpailu näytti vääjäämättömältä. Lopulta Härmän Jere Suomalainen kuitenkin ratkaisi ottelun lisäajan toisella minuutilla tekemällään 2–1 -maalilla.

Laitapuolustaja Otto Pitkänen kuului tuttuun tapaan Sinipaitojen parhaimmistoon
Laitapuolustaja Otto Pitkänen kuului tuttuun tapaan Sinipaitojen parhaimmistoon

Ottelu lähti liikkeelle kotijoukkue Härmän hallinnassa. Sinipaitojen puolustaminen oli kuitenkin tiivistä, eikä Härmää juuri päästetty vetopaikkoihin. Ensimmäisen kymmenminuuttisen pahin tilanne syntyi kuin härmäläiskärki pääsi kuin varkain nokikkain Sinipaitojen maalissa pelanneen Jussi Siltasen kanssa. Tilanteessa olisi ollut aikaa monenlaiseen ratkaisuun, mutta kaukana maalistaan tilanteessa olleen Siltasen onneksi härmäläiskärjen hätäinen nostoyritys nousi maalin yli. Sinipaitojen paras vetopaikka osui Niko Saariselle, jonka tulinen veto Mika Kytöviidan pitkän sivurajaheiton jälkitilanteessa suuntautui kuitenkin melko selvästi maalin yli.

Härmän avausmaali syntyi ottelun 13. minuutilla, kun Aleksi Topinoja pudotti kulmapotkusta tulleen keskityksen etutolpalle syöksyneelle Antti Tapolalle. Tämän ssuma palloon oli riittävän hyvä, ja pallo upposi vastustamattomasti maalin alanurkkaan.

Antti Tapola tekee 1–0 -maalin
Antti Tapola tekee 1–0 -maalin

Maalin jälkeenkin Härmä hallitsi pelitapahtumia, mutta kotijoukkueen terävyys maalintekotilanteissa oli heikko, eikä se päässyt tolppaa lähemmäksi maalia. Sinipaitojen parhaat paikat taasen tulivat vastahyökkäyksistä laitaa pitkin, mutta keskitykset eivät aivan johtaneet maalipaikkoihin. Näissä tilanteissa mm. Tommi Lehtimäki, Mika Kytöviita ja Aki Alanne olivat lähellä maalintekoa.

Eero Riponiemi ja Jan Irjala puolustavat
Eero Riponiemi ja Jan Irjala puolustavat

Härmän paras maalipaikka syntyi kymmenisen minuuttia ennen jakson loppua, kun Kalle Aaltonen pääsi laukomaan vapaasta paikasta alle kymmenestä metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin avopaikasta ohi maalin. Aivan jakson lopulla kolisteltiin maalipuita molemmissa päissä, kun ensiksi Mika Kytöviiidan yllättävä nosto noin 25 metristä putosi yläriman päälle, ja sitten toisessa Jere Suomalaisen laukoi voimalla tolppaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja taukotulos 1–0 antoi Sinipaidoille ottelutapahtumiin nähden hyvät lähtökohdat taistella ottelun voitosta toisella puoliajalla.

Petri Vadén pelasi hyvän ottelun vasemmalla laidalla
Petri Vadén pelasi hyvän ottelun vasemmalla laidalla

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kuin mitä ensimmäistäkin jaksoa oli pelattu. Härmä hallitsi hienokseltaan, mutta Sinipaidoilla ei ollut kuitenkaan suurta hätää omassa päässään. Maalipaikkoja haettiin lähinnä vastahyökkäyksistä, mutta varsinaisiin maalintekopaikkoihin ei päästy ennen kuin ottelun 63. minuutilla. Silloin koko ottelun vahvasti vasemmalla laidalla pelannut Petri Vadén nousi röyhkeästi laidaltaan, harhautti yhden puolustajan, ja löysi kärkimies Tommi Lehtimäen boksista. Ensin näytti siltä että Lehtimäen veto jää viipymään liian pitkään, mutta kun veto lopulta lähti, se kimposi härmäpuolustajan kautta verkkoon. Sinikaartin yli kolmekymmentäpäisen sektion edessä suoritettujen tuuletusten perusteella 1–1 -maali maistui todella makealta.

Tommi Lehtimäki juhlii maaliaan Sinikaartin kanssa
Tommi Lehtimäki juhlii maaliaan Sinikaartin kanssa

Tasoitusmaalin jälkeen TamU-K:lla oli muutamia paikkoja jopa johtomaalin tekoon. Maalintekopaikat syntyivät lähinnä vastahyökkäyksistä, joissa osansa oli kentälle Mika Kytöviidan tilalle tulleen Markku Rantasen nopeudella. Varsinaisille maalintekopaikoille ei juuri kuitenkaan päästy, vaikka kerran jäi vain senteistä kiinni ettei Tommi Lehtimäki päässyt puskemaan Rantasen keskitystä verkon perukoille. Totuuden nimissä Härmä olikin lähempänä maalia, mutta vedot kilpisityivät puolustajiin, maalivahti Siltaseen, tolppaan ja ylärimaan.

Ottelun ratkaisu syntyi karmivalla tavalla lisäajan toisella minuutilla. Härmä pelasi pallon laidalle Joni Lindrosille, joka näki Jere Suomalaisen unohdettuna täysin yksin rangaistuspilkun tienoille. Suomalaisella oli aikaa katsoa ja tilaa sijoittaa, ja rauhallinen laukaus maalin alakulmaan sinetöi Härmän jatkopaikan Regions’ Cupissa. Ottelua jatkettiin tietenkin vielä keskeltä, mutta loppuvihellys soi ennen kuin Sinipaidat pääsivät aloittamaan hyökkäyksen rakentamista.

Jan Irjala puolustaa
Jan Irjala puolustaa

Ottelun taso ei kokonaisuutena noussut erityisen korkeaksi, mutta etenkin toisen jakson taisteluilme lupaa hyvää tulevaa Nelosen kautta ajatellen. Vaikka Härmä ei ollut ottelussa parhaimmillaan, hyvä taistelu sarjatasoa ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan luo uskoa. Kuvaavaa on, että kotijoukkueen valmennusjohto harmitteli ettei joukkue ollut päässyt harjoittelemaan viimeiseen pariin viikkoon kuin neljä kertaa. Sinipaidoillehan tämä on olosuhteiden pakosta normaali harjoitustahti.

Myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. ”Vaikka tällainen viimeisessä hyökkäyksessä tuleva tappio sattuukin, niin pitää nostaa pojille hattua. Tänään jätettiin kentälle se mitä vajaamiehisestä ryhmästä oli otettavissa”, päävalmentaja totesi ottelun jälkeen viitaten siihen tosiasiaan, että vaihtopenkillä oli peliaikaa saaneen Markku Rantasen lisäksi vain maalivahti Roope Hakulinen ja vielä polvivammastaan toipuva Antti Eijamo. ”Härmä loi aavistuksen enemmän paikkoja, mutta saimme annettua heille kovan vastuksen ja röstöretki oli vähällä onnistua. Tästä on hyvä jatkaa sarjaa kohti”, päättää päävalmentaja Suonsyrjä.

Nelonen alkaakin TamU-K:n osalta jo tulevana launataina 18.4. kun joukkue matkaa Ylöjärvelle Pelikassien vieraaksi. Ottelu alkaa Soppeenharjun tekonurmella klo 18.00.

Härmä:
#1 Viik Tommi
#3 Topinoja Aleksi -> #14 Lindroos Joni, 46 min
#4 Ijäs Tommi
#5 Koikkalainen Roope
#6 Keskitalo Kaarle
#8 Suomalainen Jere
#10 Tapola Antti
#11 Aaltonen Timo -> #12 Viitanen Heikki, 79 min
#13 Lindroos Juuso
#25 Ruohomäki Jonas -> #18 Koivuniemi Atte, 46 min
#38 Jakobsson Jan-Markus

#7 Virtanen Vesa

TamU-K:
#1 Siltanen Jussi
#3 Kytöviita Mika -> #21 Rantanen Markku, 59 min
#4 Lehtimäki Tommi
#7 Alanne Aki
#8 Vadén Petri
#9 Riponiemi Eero
#11 Saarinen Niko
#18 Pitkänen Otto
#20 Irjala Jan
#27 Kauppinen Timo
#29 Airesto Osku

#13 Eijamo Antti
#17 Hakulinen Roope