TamU-K taipui Tribelle rankkareissa

TamU-K – FC Tribe 4-5 rp, 2-2 (1-1)
1-0 Heikki Wilen, 11 min
1-1 Marko Soini, 30 min
2-1 Youcef Chemlal, 57 min
2-2 Jarno Ojala, 68 min

Varoitukset:
Heikki Wilen, TamU-K, 30 min
Youcef Chemlal, TamU-K, 53 min
Marko Soini, FC Tribe, 63 min
Mika Suonsyrjä, TamU-K, 68 min
Matti-Pekka Mäkelä, FC Tribe, 68 min
Kemal Dedic, TamU-K, 72 min
Alaa Adeeb, TamU-K, 88 min

Ulosajot:
Ville Kosonen, FC Tribe, 85 min

Rangaistuspotkukilpailu:
Kääriäinen, 1-0
Soini, 1-1
Omerovic, ei maalia
Mäkelä, 1-2
Chemlal, 2-2
Kähkönen, 2-3
Wilen, 3-3
Hursti, 3-4
Helenius, 4-4
Laakso, ei maalia
Kääriäinen, ei maalia
Soini, 4-5

Yleisöä: 115

Kuvat: Mikko Jokela

Wilen tuulettaa 1-0 maalia

Lauantai-iltana Pyynikin urheilukentällä pelattua ottelua saapui seuraamaan 115 katsojaa, joille TamU-K ja FC Tribe tarjosivat todellisen trillerin. FC Tribe voitti TamU-K:n maalein 4-5 rangaistuspotkukilpailussa (varsinaisen peliajan jälkeen tulos 2-2) ja jatkaa Piiri Cupin 2. kierrokselle Vesilahden Visaa vastaan.

Kotijoukkueena toiminut TamU-K oli jälleen täydellä miehityksellä jalkeilla ja avasi seuraavalla kokoonpanolla: Iivonen; Adeeb, Lakra, Niemelä, Wilen; Suonsyrjä, Helenius; Chemlal, Lahtinen, Karikuss, Omerovic.

TamU-K hyökkää

Ottelun alku olikin TamU-K:n hallintaa ja ensimmäisten minuuttien aikana, niin Chemlal kuin Karikusskin pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä maalia, mutta ilman mainittavaa tulosta. Sinipaidat kuitenkin jatkoivat pallonhallintaa ja vyörytystä kohti Triben maalia. Ottelun avausmaali tuli jo aikaisessa vaiheessa. Entistä seuraansa vastaan pelannut Jose Chemlal sai antamansa kulman jälkeen pallon jälleen kulmalipulle, josta antoi pitkän keskityksen maalin toiselle puolelle. Mika Suonsyrjä pääsi puskemaan keskityksen kohti maalia, jossa Heikki Wilen oli päineen välissä ja laittoi pallon verkkoon lähietäisyydeltä.

Jose Chemlal maalintekopaikassa

Johtomaalin jälkeenkin TamU-K jatkoi painostusta, mutta ei saanut rakenneltua maaliin johtaneita tilanteita. Kun enempää onnistumisia ei tullut, alkoi kentällä paistaa hienoinen turhautuminen. Tämä johti siihen, että mitä pidemmälle ensimmäistä puoliaikaa pelattiin, sitä paremmin Tribe pääsi peliin mukaan. Noin 40 minuutin kohdalla oli Tribe jo päästä läpiajoon, mutta Wilen blokkasi läpisyötön kädellään ja sai katsella keltaista korttia. Seuranneesta vapaapotkusta 25 metristä tulikin rankaisu. Marko Soini laukoi kovaa, ja kun pallo otti vielä kimmokkeen Wilenin selästä, tuli laukauksesta lähes mahdoton torjuttava TamU-K:n maalivahti Iivoselle. Näin ottelu oli tasan 1-1 ja Tribe pelissä hyvin mukana.

Jose Chemlal laukoo

Toinen puoliaika alkoi TamU-K:n kannalta jälleen hyvin, kun Chemlal pääsi lähietäisyydeltä siirtämään TamU-K:n 2-1 johtoon Tomi Lahtisen esityöstä. Ottelu jatkui Sinipaitojen painostuksella, mutta hyvistäkään tilanteistä palloa ei saatu Triben maalivahdin taakse kolmatta kertaa. TamU-K:n puolustuksen sekoilu auttoi kuitenkin Triben tasoihin. Tribe sai vapaapotkun kaukaa, josta pallo annettiin korkeana TamU-K:n maalin eteen. Palloa nyrkkeilemään hypännyt Iivonen jäi tilanteessa kahden Tribe-hyökkääjän väliin tai alle ja pallo putosi suoraan maalin eteen, jossa Jarno Ojala oli ensimmäisenä iskemässä pallon pussiin.

2-2 tilanteessa TamU-K haki voittomaalia rajusti ja pääsikin kahdesti yrittämään vapaapotkua alle 20 metristä. Ensin Chemlal ampui vaparin hienoisesti ohi vasemmasta kulmasta ja tämän jälkeen Ahmed Lakra tykitti suoraan muuria päin. 5 minuuttia ennen peliajan loppumista TamU-K:n Kemal Dedic pelattiin hienosti läpiajoon, mutta Triben Ville Kosonen lanasi tämän maahan. Tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin heiluttaa Kososelle joulukorttia. Seuranneesta vapaapotkusta Chemlal laukoi pallon ylärimaan ja peli jatkui lukemissa 2-2.

Adnan Omerovic laukoo

TamU-K:n heikko erikoistilannepuolustaminen meinasi vielä ottelun viimeisillä hetkillä kostautua, kun Tribe sai vastaavasta paikasta vaparin, kuin 2-2 maalissa. Kierteinen laukaus lähti jälleen kohti Iivosen vartioiman maalin edustaa, jossa tällä kertaa oli kaksikin Triben hyökkääjää vapaana puskemassa palloa. Pusku meni vain senttejä ohi tolpasta ja lukemat säilyivät tasan 2-2.

Koska ottelu päättyi tasapeliin, mentiin Piiri Cupin jatkopaikkaa hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. TamU-K vaihtoi samalla rangaistuspotkukilpailuun maalivahtiaan ja kentällä koko pelin esiintynyt Mika Suonsyrjä tuli lujalla kokemuksellaan torjumaan pilkkuja. Ensimmäiset viisi laukojaa eivät saaneet peliä vielä ratkaistua, joten TamU-K:n kuudennesta laukojasta, Antti Kääriäisestä tuli epäonnensoturi, Triben maalivahdin torjuessa vasempaan alanurkkaan suuntautuneen laukauksen. Kun Triben Marko Soini vieläpä laukoi omalla vuorollaan pallon maaliin, oli peli ratkennut Triben hyväksi lukemin 4-5.

Adnan Omerovic rangaistuspotkussa

TamU-K kiittää kaikkia paikalla olleita hyvätunnelmaisesta jalkapallotapahtumasta toivottaen kaikki tervetulleeksi seuraavaan Kutosen otteluunsa, joka pelataan sunnuntaina 17.6. klo 19.15 alkaen Kaukajärven tekonurmella.

TamU-K
#1 Timo Iivonen
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#15 Jyri Helenius
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#24 Joonas Niemelä
#26 Youcef Chemlal
#27 Nawar Karikuss
#4 Matias Palo
#5 Henri Rantama
#7 Retu Harju
#11 Kemal Dedic
#18 Viljami Ahola
#19 Antti Kääriäinen
#25 Mohammed El Harrak

FC Tribe
#50 Arttu Aalto
#3 Ilkaa Ryymin
#4 Toni Pylkki
#9 Matti-Pekka Mäkelä
#12 Kalle Tuominen
#13 Jan-Erik Kenttälä
#14 Pekka Hursti
#20 Joona Valkeala
#22 Martin Kähkönen
#23 Jarno Ojala
#25 Mikko Malinen
#2 Janne Laakso
#10 Marko Soini
#19 Topias Alvinen
#24 Jussi Majanen
#27 Ville Kosonen