TamU-K selvisi Vesilahdelta voittajana 2-3 (1-0)

VesVi – TamU-K 2-3 (1-0)
20 min 1-0 Niko Björksten
50 min 1-1 Jan Irjala
52 min 1-2 Jaakko Hietikko, om
56 min 1-3 Joonas Kupiainen, rp
78 min 2-3 Osku Airesto, om

Varoitukset:
24 min Petri Vadén, TamU-K
30 min Niko Björksten, VesVi
50 min Jaakko Hietikko, VesVi
62 min Mika Suonsyrjä, TamU-K
82 min Osku Airesto, TamU-K

Ulosajot:


Kuvat:
Mikko Jokela

Ennakkoon vaikeaksi povattu vierasottelu Vesilahdelle osoittautui odotusten mukaiseksi, kun TamU-K kairasi pisteet matkaansa Vesilahden Visalta vain vaivoin lukemin 2-3. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Sinipaidat olivat vielä 1-0 tappiolla, mutta toisen jakson nousu ja kolme maalia takasivat voiton. TamU-K:n maaleista vastasivat ensimmäisen osumansa sinipaidassa puskenut Jan Irjala ja rangaistuspilkulta Joonas Kupiainen. Yhden maalin vesilahtelaispuolustaja ohjasi Kupiaisen vapaapotkusta omaan maaliin.

Jan Irjala ja Anssi Saiha avauspotkussa
Jan Irjala ja Anssi Saiha avauspotkussa

Otteluun siipirikkoisena lähtenyt TamU-K sai kotijoukkueen lisäksi vastaansa todella kovan tuulen, sillä peltojen yläpuolella sijainnut kenttä oli jatkuvasti alttiina navakalle ja puuskittaiselle tuulelle. Puhurin lisäksi kentän huomattava kapeus johti siihen, että hyvin alas valunut kotijoukkue pääsi suhteellisen helpolla puolustamaan Sinipaitojen keskeltä tulleet hyökkäysyritykset. ”Peli oli aivan yhtä hankala, kuin odottaa sopi. Kapea kenttä, infernaalinen tuuli ja yritteliäs kotijoukkue olivat vaikea yhdistelmä meille eilen”, totesi päävalmentaja Mika Suonsyrjä.

Jacin Dakkaki mustien paitojen keskellä
Jacin Dakkaki mustien paitojen keskellä

Sen lisäksi, että vesilahtelaiset pitivät TamU-K:n kurissa puolustusalueellaan, saivat he muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Ensimmäisestä tällaisesta VesVin hyökkääjä pääsi vapaasti haastamaan TamU-K:n toppari Otto Pitkästä ja syöttämään pallon toiseen laitaan. Kääntyessään Pitkänen kaatui, ja näin toinen toppari Juha Kumara joutui kaksi vastaan yksi tilanteeseen, jonka VesVin pelaajat hyödynsivät mallikkaasti ja pallo nostettiin voimattoman Kalle Heltosen yli maaliin. Sinipaidat olivat näin hieman epäonnekkaasti tappiolla. Ensimmäisen jakson lopulla nähtiin muutama tasoituspaikka, jotka syntyivät lähinnä erikoistilanteista, mutta maaliviivaa lähemmäs ei palloa saatu vielä toimitettua.

Yksi monista ensimmäisen puoliajan läheltä piti -tilanteista VesVin maalilla
Yksi monista ensimmäisen puoliajan läheltä piti -tilanteista VesVin maalilla

Ensimmäinen jakso päättyi tappioasemassa ja lisäksi sekä Alaa Adeeb että Antti Eijamo joutuivat jättämään pelin loukkaantumisen vuoksi kesken jo ensimmäisen puoliajan aikana. Anssi Saiha puolestaan lopetti pelaamisen heti toisen jakson alussa lievien selkäongelmien takia. Kentällä isot minuutit oikeana puolustajana pelannut Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen tapaan, jolla joukkue kokosi itsensä. ”Avausjaksolla menetimme kolme pelaajaa muutenkin kapeaksi käyneestä ryhmästä ja kaveri meni ensi kertaa kaudella johtoon. Joukkue kuitenkin osoitti luonteensa noustessaan rinnalle ja ohi.”

Toisella jaksolla TamU-K otti pelin yhä vahvemmin kontrolliinsa ja sai myötätuulen taakseen. Ennen tasoitusosumaa oli VesVillä kuitenkin loistava paikka siirtyä 2-0 johtoon, sillä nopea vastahyökkäys poiki jälleen ylivoimahyökkäyksen. Sinipaitojen onneksi veto tyhjän maalin edestä suuntaui kuitenkin ohi. Pian tämän jälkeen TamU-K sai kulman, jonka jälkitilanteesta Juha Kumara keskitti pallon maalille ja Jan Irjalan päähän. Irjala nikkasi pelivälineen varmasti verkkoon ja pelin tasoihin. Ottelu alkoi kääntyä.

Jan Irjala voittaa maalivahdin ja puolustajan pääpallossa, ja sijoittaa pallon tyhjään maaliin

Jan Irjala voittaa maalivahdin ja puolustajan pääpallossa, ja sijoittaa pallon tyhjään maaliin

Jan Irjala voittaa maalivahdin ja puolustajan pääpallossa, ja sijoittaa pallon tyhjään maaliin
Jan Irjala voittaa maalivahdin ja puolustajan pääpallossa, ja sijoittaa pallon tyhjään maaliin

Pian tasoituksen jälkeen TamU-K sai vapaapotkun puolen kentän tienoilta. Pallon taakse asettui totutusti Joonas Kupiainen, joka antoi kovan kierteisen pallon kohti maalia. Sekä Jan Irjala että VesVi:n Jaakko Hietikko taistelivat pallosta ja lopulta vesilahtelainen ohjasi sen syöksypuskulla vastustamattomasti omaan maaliin. Kun vielä hetken päästä tuomari näki VesVin pelaajan hallinneen palloa kädellään rangaistusalueella, tuomittiin Sinipaidoille rangaistuspotku. Joonas Kupiainen ei erehtynyt, vaan laukoi pallon voimalla VesVi-vahti Tony Reiman käsien kautta reppuun.

Jan Irjala nousee korkeimmalle, mutta puskee pallon yli maalin
Jan Irjala nousee korkeimmalle, mutta puskee pallon yli maalin

Ottelu tuntui jo ratkenneen kolmanteen maaliin, mutta noin kymmene minuuttia ennen päätösvihellystä pääsi VesVi hyökkäämään vasemmalta laidalta. Kovaa matalaa keskitystä ehti ensin katkomaan Kumara, jonka jalasta pallo muutti hieman suuntaa ja jo päätyrajaa kohti potkaisemaan valmistautunut Otto Pitkänen ei ehtinyt liikeradan muutokseen enää reagoida. Kalle Heltosen huudon saattelemana pallo kulkeutui Pitkäsen kengästä tyylikkäästi omaan alakulmaan ja näin VesVi sai vielä toivon tasoituksesta. Lisää paikkoja tai maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja näin pisteet matkasivat TamU-K:n mukana Tampereelle.

Vesa Suonsyrjä, Juha Kumara ja Jacin Dakkaki tuulettavat 1-2 -maalia
Vesa Suonsyrjä, Juha Kumara ja Jacin Dakkaki tuulettavat 1-2 -maalia

Vierasottelu Vesilahdelle on syytä unohtaa nopeasti, sillä nyt nähdyillä otteilla ei maanantain kärkikamppailussa Viialan Peli-veikkoja vastaan tee mitään. Tärkeimmät, eli voitto ja kolme pistettä lämmittävät kuitenkin vaikean ottelun jälkeen. Sinipaitojen ottelusuman viimeinen koitos nähdään jo huomenna. ”Maanantaina lasketaan taas pelikuntoiset kasalle ja lähdetään päättämään peliruuhka voitokkaasti!” Suonsyrjä hekumoi.

Joonas Kupiainen antaa rangaistuspotkun
Joonas Kupiainen laukoo rangaistuspotkun

VesVi
#88 Tony Reima
#4 Jaakko Aalto
#5 Pessi Suonpää
#6 Joona Ruutiainen
#9 Jaakko Hietikko
#11 Otso Harmaala
#13 Simo Suonsivu
#14 Viljami Kyrkkö
#17 Aleksi Viskari
#19 Niko Björksten
#21 Lassi Aalto
#23 Eero Engbäck
#2 Solmu Laaksonen
#3 Matias Ahde
#7 Roope Kuisma
#18 Alpo Tiensuu
#20 Jari Vitikka
#22 Henrik Alenius

TamU-K
#17 Kalle Heltonen
#4 Juha Kumara
#5 Joonas Kupiainen
#11 Alaa Adeeb
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#25 Mohammed El Harrak
#28 Osku Airesto
#8 Petri Vadén
#16 Lauri Heittola
#22 Mika Suonsyrjä
#23 Nawar Karikuss
#24 Anssi Saiha

Tähtipörssin valinnat:
* * * Joonas Kupiainen
* * Jan Irjala
* Petri Vadén