Jyri Helenius, 66 min, TamU-K
Otto Hurri, 86 min, AC Darra

Ulosajot:

TamU-K uhkaa Darran maalia

Liukkaita palloja, maalivahtien haparointia, tappioasemasta nousu ja Sinipaitojen voitto. Nämä kaikki oli nähtävissä sunnuntain matsissa AC Darraa vastaan. Sateinen kenttä oli suuressa roolissa, kun TamU-K nappasi 3 lisäpistettä laariinsa ja jatkaa nousun tavoittelua Kutosessa.

Sinipaitojen puolustuslinja oli taas kerran suurten muutosten kourissa, kun puolustuksen johtohahmo Ahmed Lakra oli poissa kokoonpanosta. Mika Suonsyrjä pudotettiin keskuspuolustajaksi ja ottelun aikana viereistä topparin tonttia kävivät kokeilemassa vuoron perään Antti Kääriäinen, Mika Oksanen, Lauri Heittola ja Jussi Vihonen. Avauskokoonpano oli seuraava: Iivonen; Adeeb, Suonsyrjä, Kääriäinen, Ahola; Heittola, Harju; Dedic, Chemlal, El Harrak; Lahtinen.

Pelin alku tarjosi sateen lisäksi uima-altaallisen kylmää vettä TamU-K:n niskaan. Darra pyöritti aloituksesta pallon alas ja sieltä suoraan vasempaan laitaan. Vasemmalla laidalla pelannut tuulen nopea Otto Seppälä pääsi hieman Viljami Aholalta laidassa karkuun, mutta tyytyi laukomaan kaukaa. Laukaus tuli maalia ja maalilla ollutta Timo Iivosta kohti, mutta tämä haparoi torjunnassa ja pallo meni Iivosen käden kautta maaliin. Darra siirtyi siis välittömästi 0-1 johtoon.

Ottelu jatkui TamU-K:lta haparoiden ja palloa ei juuri saatu toimitettua hyökkääjille, sillä Darra prässäsi hyvin. Ottelun edetessä Sinipaidat kuitenkin saivat jälleen hermot kuriin ja pelin painopiste siirtyi vähitellen kohti Darra-päätyä. Jose Chemlal pääsi yrittämään vaparia noin 20 metristä, mutta laukaus päätyi yli maalin. TamU-K piti palloa, mutta vaaralliset tilanteet olivat vähissä. Uskoa kuitenkin löytyi, sillä puoliajan loppua kohden peli kääntyi vielä enemmän TamU-K:n hallinnaksi. Maali leijui ilmassa, mutta TamU-K:n toppareiden haparointi meinasi tarjotakin maalin vierailijoille. Kulman jälkitilanteesta pallo purettiin suoraan Sinipaitojen alimmalle pelaajalle Mika Oksaselle. Tämä ei saanut palloa purettua, vaan Darran hyökkääjä vei pallon ja pääsi täysin yksin läpi. Timo Iivonen torjui kuitenkin hienosti yksin läpi -tilanteen ja antoi joukkuekavereilleen uskoa pelin voitosta.

Pian tämän jälkeen TamU-K saikin vaarallisen tilanteen. Ensin Lauri Heittola meinasi päästä pallon kanssa boksin sisään, mutta tämä torpattiin tehokkaasti Darra-puolustuksen toimesta. Tuomari vihelsi vaparin TamU-K:lle hyvästä paikasta, ja vetoa astui laukomaan Tomi Lahtinen. Lahtinen laukoi pallon muurin läpi alanurkkaan, johon Darran maalivahti heittäytyi. Pallo oli jo osin maalivahdin käsissä, mutta tämä ei saanut kunnon otetta liukkaasta pallosta ja Lahtisen veto upposi maaliin. Näin peli tasoittui lukemiin 1-1. Tauolle marssittiin tasatilanteessa ja TamU:n hallinnassa.

Toisen puoliajan alku tarjosi jälleen luvattoman helpon maalin vastapuolelle. Matala maalipotku tuli kahden TamU-K:n pelaajan läpi suoraan Darran maalitykki Otto Seppälälle. Seppälä voitti jälleen TamU-K:n puolustuksen juoksukilpailussa ja pääsi täysin vapaasti sijoittamaan pallon taka-alanurkkaan. TamU-K ei kuitenkaan luovuttanut, vaan päinvastoin tämän jälkeen nähtiin pitkästä aikaa taisteleva TamU. Ottelun painopiste siirtyi jälleen Darran päähän, mutta seuraava maali tuli kaukolaukauksella. Laukojana oli Lauri Heittola jonka kova, matala ja kierteinen laukaus osoittautui jälleen yllättävän vaikeaksi Darran maalivahti Jouni Palmrothille. Jälleen kerran TamU-K nousi tässä ottelussa tasoihin, mutta tällä kertaa otetta ei enää Darralle luovutettu.

TamU-K painosti peliä ja ratkaisu nähtiin kun pallo toimitettiin oikeasta laidasta Darran maalivahdin alueelle. Isaac Gbehan juoksi sopivasti keskityksen maalivahdin edestä, joka jälleen oli epävarma otteissaan. Gbehanin hämäysjuoksun ansiosta pallo tipahti lähistöllä olleelle Mohammed El Harrakille, joka vielä huiputti yhtä Darran puolustajaa ennen kuin siirsi pallon maaliin ja TamU-K:n johtoon. Hengen päälle saaneet Sinipaidat iskivät vielä kerran lyhyen ajan sisään. Darra sai kulman, mutta tämä purettiin yhdellä kosketuksella. Pallo tuli Adnan Omerovicille, joka ohitti juoksuvoimallaan Darran ensimmäisen linjan puolustajia ja tämän jälkeen olikin jäljellä enää yksi punapaitainen puolustaja Adon ja maalin välissä. Hyökkäykseen liittyi vielä Kemal Dedic, joka tarjosi syöttösuunnan puolustajan toiselle puolelle ja tämän suunnan Omerovic myös käytti. Pallo tuli Dedicille, joka tsippasi näyttävästi pallon maaliin ja vei TamU-K:n turvallisen tuntuiseen 4-2 johtoon.

Ottelu tuntui ratkenneen, kun TamU-K piti palloa ja johti kahdella maalilla, mutta ylimielisyys lähes kostautui. Palloa ei Sinipaitojen toimesta maltettu vierittää kaverille, vaan pyrittiin itse viemään pallo ylös. Yksi tälläinen pallonmenetys keskialueella kostautuikin, kun Darran Otto Seppälä ei suostunut päästämään palloa ohitseen. Tämä nappasi pallon TamU-K:n puolustajalta ja jälleen kevyellä jalalla aiheutti ongelmia Sinipaitojen puolustukselle. Topparina pelannut Mika Suonsyrjä joutui hieman töytäisemään Seppälää, joka heitti rankkarialueella mahalleen ja tuomari Markkasen käsi osoitti pilkkua. Timo Iivonen ei onnistunut pilkkua torjumaan, vaan Darran Jarkko Koskinen ampui tarkasti pallon vasempaan alakulmaan ja nosti Darran vielä peliin.

Viimeinen kymmenminuuttinen ei kuitenkaan tarjonnut Darralle paikkoja, vaan lähimmäksi maalia pääsi TamU-K:n Tomi Lahtinen, joka laukoi tolppaan. Myös Isaac Gbehanilla oli pari paikkaa niitata peli kasaan, mutta kun maaleja ei enempää syntynyt, jäivät pisteet Sinipaitojen haltuun. AC Darra antoi ehdottomasti kovan vastuksen ja on vain täyttä epäonnea, että tuo joukkue matkaa sarjassa vieläkin ilman pisteitä. TamU-K:lta kuitenkin erittäin tärkeä voitto, jolla mahdollisuudet Pelikassien saavuttamiseen pysyvät yllä.

Manageri Pettinen harmitteli huonoa alkua: ”Alussa tuntui että joukkueemme oli kuin unessa, mistä parhaimpana osoituksena luvattoman helposti mennyt 0-1 johtomaali. Sen jälkeenkin Darra painoi päälle ensimmäisen 10 minuutin ajan ja oli parempi joukkue kentällä.”

”Onneksi herääminen tapahtui ja aloimme pelaamaan, jonka jälkeen ote kääntyikin jakson loppua kohden meille. Silti ensimmäisellä jaksolla menimme aivan liian neitimäisesti ja puolivaloilla tilanteisiin – tällaistä uinumista ei vaan saa tapahtua”

Korjausliike kuitenkin tapahtui tarpeeksi ajoissa: ”Onneksi tauolla puhuttu siirtyi kentälle ja toiselle jaksolle astelikin aivan eri asenteella oleva joukkue, joskin jälleen kerran päästimme yhden luvattoman helpon maalin hyvän painostusjaksomme päätteeksi. Silti, toisin kuin ennen, joukkue tuntui tästä toden teolla sisuuntuneen, mistä parhaimpana osoituksena 3-2 johtomaali.”

Pisteet tyydyttivät, mutta parannettavaa jäi paljon: ”Kaikenkaikkiaan taistelupeli, jossa halusimme enemmän voittoa. Vielä pitää malttaa enemmän pelata, vähän 4-2 tilanteessa selät taas suoristuivat ja työnteko väheni. Tason pitää säilyä otteluiden loppuun asti. Mielestäni olimme parempi joukkue tänään ja ansaitsimme voittomme.”

Sinipaitojen urakka jatkuu tiistaina, kun vuorossa on varmasti vaikea vieraspeli Ylöjärven Ryhdin kakkosjoukkuetta vastaan. Ottelu pelataan Soppeenharjun kentällä klo 18.15 lähtien. Ryhti-pelin jälkeen on vuorossa Juhannus ja viikon tauko, ennen kuin Ikurin Vire saapuu TamU-K:n vieraaksi Kaukajärvelle.