TamU-K päätti talven harjoitusottelut 1-2 (0-2) voitolla

TPV/A – TamU-K 1-2 (0-2)
14 min 0-1 Jacin Dakkaki
31 min 0-2 Jacin Dakkaki
62 min 1-2 TPV/A

TamU-K päätti harjoituskautensa 2-1 voittoon TPV:n enimmäkseen A-junioreista koostuneesta sekajoukkueesta sunnuntai-iltana Pirkkahallissa. Sinipaitojen peli oli puolustussuuntaan tiivistä ja hyökkäyspäässä tehokasta — kumpikaan joukkue ei tehtyjen maalien lisäksi juhlinut liiallisesti maalipaikoilla. Rikkonainen harjoituspelien kausi sai voiton myötä positiivisen lopun.

Jacin Dakkaki laukoo ensimmäisen maalinsa
Jacin Dakkaki laukoo ensimmäisen maalinsa

Ottelu alkoi kovatempoisena ja tasaisena, mutta pian TamU-K otti lievän hallinnan pelistä, ja sai pelattua palloa hyvin laidoille Andrea Milantille ja Jan Riikoselle. Varsinkin Sinipaitojen prässipelaaminen oli ylhäältä asti tiivistä, eikä TPV päässyt luomaan vaarallisia tilanteita Ilkka Innolan maalille. Pelin ensimmäinen kunnollinen paikka syntyi piikissä vakuuttavasti pelanneelle Jacin Dakkakille. Jan Irjala antoi omasta linjasta hyvän pystypallon johon Dakkaki ehti ensimmäisenä ja harhautti mukana olleen TPV-topparin. Harhautuksen jälkeen Dakkaki sijoitti pallon varmasti verkkoon kuudentoista-alueen rajalta.

Andrea Milanti oli usein tekonurmen pinnassa
Andrea Milanti oli usein tekonurmen pinnassa

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä, mutta Sinipaidat pitivät edelleen ohjaksia tapahtumista. Toinen maali oli pitkälti Jan Riikosen upean karvauksen ansiota. Riikonen taisteli pallon vasemmalla laidalla itselleen ja ajoi voimakkaasti boksiin. Kova keskitys löysi jälleen Dakkakin, joka otti taitavasti haltuun ja niittasi pallon voimalla läheltä ylös ja maaliin. ”Ensimmäisellä puoliajalla peli oli kuin isät vastaan pojat ja siitä kiitos kuuluu meidän pelaamisellemme”, analysoi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen.

Jacin Dakkaki pamauttaa 0-2
Jacin Dakkaki pamauttaa 0-2

Toinen jakso oli edelleen hyvätempoista peliä molempien joukkueiden pyrkiessä pelaamaan omilla vahvuuksillaan. TamU-K pyrki pelaamaan palloa nopeasti pystyyn laitoihin, ja vasemmalla paljon töitä tehnyt Jan Riikonen pääsi ainakin neljästi ajamaan hyvin keskelle ja laukomaan. Vedot eivät kuitenkaan tällä kertaa uponneet takayläkulmaan vaan jäivät melko vaisuiksi. TPV pääsi kaventamaan, kun Timo Kauppisen purku jäi pomppimaan vetoetäisyydelle ja lopulta se tällättiin Innolan käsien kautta verkkoon.

Risto Niskanen oli lähellä maalia toisella jaksolla
Risto Niskanen oli lähellä maalia toisella jaksolla

Lisää maaleja ei nähty ja näin TamU-K otti ansaitun 2-1 voiton. Päävalmentaja Suonsyrjä oli tyytyväinen peliin: ”Erinomainen esitys joukkueelta. Tavoitellut asiat alkavat näkyä useammin ja useammin”, Suonsyrjä kommentoi ja jatkaa: ”Emme ole vielä tietenkään valmiita ja parannettavaa riittää, mutta viimeisen kuukauden aikana olemme nostaneet tasoamme rajusti.” Pelaamisen parantuminen johtuu osittain parantuneesta pelaajatilanteesta: ”Todellinen osaamisemme alkaa nousta esille kun äijät ovat kentällä eivätkä sairaslistalla.”

Onnistujia oli eilen laajalla rintamalla, eikä kukaan kentälläolleista Sinipaidoista pelannut huonosti. ”Jacin Dakkaki, Petri Vadén, Juha Kumara ja topparipari ansaitsevat erityisen plusmerkinnän tästä päivästä”, antaa Suonsyrjä tuomionsa pelaajistosta. Harjoitusottelut Pirkkahallissa on nyt pelattu ja parin viikon päästä joukkue pääsee tositoimiin kun Suomen Regions’ Cup jatkuu Seinäjoella Sisu-Palloa vastaan 12.4.

Ottelu on päättynyt
Ottelu on päättynyt

TamU-K:
#1 Ilkka Innola
#2 Jouko Turunen
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#11 Niko Saarinen
#13 Risto Niskanen
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#17 Kalle Heltonen
#18 Otto Pitkänen
#20 Jan Irjala
#21 Sergei Moreschini
#22 Andrea Milanti
#23 Riku Jussila
#25 Jan Riikonen
#26 Mika Kytöviita
#27 Timo Kauppinen
#28 Ville Toiva