TamU-K murskasi Sastamalan Woiman 0-13 (0-4)

SW – TamU-K 0-13 (0-4)
20 min Niko Saarinen 0-1
29 min Jan Riikonen 0-2
35 min Eero Riponiemi 0-3
43 min Eero Riponiemi 0-4
49 min Petri Vadén 0-5
55 min Mika Kytöviita 0-6 (rp)
70 min Juha Kumara 0-7
73 min Jan Riikonen 0-8
75 min Jan Riikonen 0-9
81 min Osku Airesto 0-10
84 min Jan Riikonen 0-11
86 min Mika Kytöviita 0-12
90 min Mika Kytöviita 0-13

Varoitukset:
54 min Markus Koskinen, SW

Ulosajat:

Tähdet:
*** Jan Riikonen
** Mika Kytöviita
* Osku Airesto

TamU-K haki lauantai-iltapäivänä runsasmaalisen vierasvoiton Sastamalasta, kun paikallinen Woima kaatui tylysti lukemin 13-0. Voitto nosti Sinipaidat sarjan piikkipaikalle ja antoi hyvät lähtökohdat vielä kaksi peliä kestävälle vieraskiertueelle. Ottelun voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, sillä varamiehinen Sastamalan Woima jäi heti alussa jyrän alle ja Niko Saarisen viimeistelemä voittomaali sammutti kotijoukkueen pienenkin toivonkipinänen edes yhdestä taistelupisteestä.

Timo Kauppisella oli heti ottelun alkupuolella parikin maalipaikkaa
Timo Kauppisella oli heti ottelun alkupuolella parikin maalipaikkaa

Ennen avausmaalia TamU-K loi muutamia hyviä maalintekopaikkoja, joista parhaat tulivat lopulta neljä maalia paukuttaneelle Jan Riikoselle ja toppari Timo Kauppiselle. Riikosen läpiajo lipui kuitenkin ohi ja Kauppisen laukaus torjuttiin yli. Myös Mika Kytöviidalla ja Petri Vadénilla oli paikkansa ohjata pallo lähietäisyydeltä verkkoon, mutta valitettavasti neppaukset napsahtivat sivuverkon puolelle. Lopulta Niko Saarinen eteni pallon kanssa keskialueella ja pelasi hienosti yhteen Eero Riponiemen kanssa. Saarinen sai viimeisen syötön jalkaansa boksissa ja pääsi tälläämään rauhassa voimalaukauksen maalin oikeaan kulmaan.

Myös laitapuolustaja Ville Toiva pääsi yrittämään maalia
Myös laitapuolustaja Ville Toiva pääsi yrittämään maalia

Ensimmäisellä jaksolla Sinipaidat painoivat vielä kolme pörnäistä, joista mainittakoon Jan Riikosen viimeistelemä 2-0 osuma, johon Petri Vadén tarjoili komean läpisyötön. Muut jakson maalit laukoi keskikentällä loukkaantumiseensa saakka hyvin pelannut Eero Riponiemi. Riponiemen polvi vääntyi liukkaalla nurmella ja miehen tilanteesta tiedetään lisää myöhemmin.

Valmentaja Mika Kanerva oli tyytyväinen joukkueen moraaliin helpossa pelissä. ”Tasoero oli valtava, mutta täytyy kiittää joukkuetta, sillä kaikki olivat hyvällä asenteella mukana koko ottelun, eikä sorruttu sooloiluun”, analysoi Kanke ja jatkaa: ”Vaikka peli oli ohi aika varhaisessa vaiheessa, pysyttiin pelisuunnitelmassa hyvin mukana.”

Mika Kytöviita teki lopulta hattutempun
Mika Kytöviita teki lopulta hattutempun

Toisella jaksolla maaliverkko heilui yhdeksän kertaa, kun Woiman pelaajien vauhti hiipui, eikä vaihtopenkiltä ollut heittää tasokkaita korvaajia. Sinipaidat sen sijaan jatkoivat myllytystä, ja sekä Jan Riikonen että pilkulta maalihanansa aukaissut Sonni Kytöviita painoivat hattutempun mieheen. Kauden avausmaalinsa viimeistelivät myös laitapuolustaja Osku Airesto sekä keskikentän Juha Kumara. Molempien maalit syntyivät kulman jälkitilanteista. Maalin viimeisteli myös Petri Vadén, joka iski pallon verkkoon lähietäisyydeltä Kytöviidan hyvästä keskityksestä.

”Puolustajana on tietysti tärkeintä, että pidettiin nollat omassa päässä”, totesi Osku Airesto paluumatkalla joukkueen linja-autossa. ”Hieno fiilis tottakai, kun päästiin toteuttamaan omaa peliämme isolla kentällä ja itsekin pääsi tuikkaamaan yhden”, Airesto tuuletteli kauden avausosumaansa taukopaikalla voittokahvien äärellä.

Osku Airesto avasi kauden maalitilinsä
Osku Airesto avasi kauden maalitilinsä

Otto Pitkänen tulee täysillä tilanteeseen
Otto Pitkänen tulee täysillä tilanteeseen

Lopulta lukemiin 0-13 päättyneen ottelun kulkua selittää se, että kotijoukkue Sastamalan Woima ei ollut liikkeellä läheskään parhaalla nipullaan. Pelaajista suurin osa oli Woiman kakkosjoukkueen miehiä, eikä maalivahtikaan ole montaa ottelua tolppien välissä varmasti seissyt. Joka tapauksessa Sinipaidat pelasivat hyvin ja malttoivat ylivoimaisinakin keskittyä pallon liikkeessä pitämiseen ja työntekoon, eikä maalivahti Kalle Heltonen joutunut kuin avausjaksolla torjumaan yhden laukauksen.

TamU-K:n pelit jatkuvat vasta keskiviikkona 18.6. Tampereella, kun vierasottelussa Ikurin tekonurmella vastaan asettuu PP-70. Sinipaitojen kannalta tauko tulee hyvään paikkaan, sillä muutamien pelaajien pikkuvammat saadaan hoidettua, ja joukkue pääsee rauhassa harjoittelemaan täydellä miehistöllä.

Myös kannattajat olivat luonnollisesti paikalla
Myös kannattajat olivat luonnollisesti paikalla

SW:
#x Lehtinen Miro
#1 Junttila Teemu
#6 Kallio Kalle
#13 Kaaja Sakari
#14 Vihakas Tapio
#18 Lehtimäki Jussi
#21 Koskinen Markus
#35 Junttila Tommi
#41 Salminen Lasse
#50 Harjula Risto
#79 Niemelä Niilo

#x Hakala Santeri
#2 Hakala Tuomas
#8 Heinisuo Jaakko
#9 Hoti Valon
#11 Mäkinen Veli-matti
#72 Hirvikoski Vesa
#73 Lampimäki Antti

TamU-K:
#8 Vadén Petri -> #21 Suonsyrjä Vesa, 80 min
#9 Riponiemi Eero -> #4 Kumara Juha, 60 min
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko
#17 Heltonen Kalle
#18 Pitkänen Otto
#25 Riikonen Jan
#26 Kytöviita Mika
#27 Kauppinen Timo
#28 Toiva Ville -> #13 Niskanen Risto, 55 min
#29 Airesto Osku

#1 Suonsyrjä Mika
#6 Kapanen Joona