TamU-K murjoi FC Melodyn tylyin lukemin 7–2 (6–1)

TamU-K – FC Meldoy 7–2 (6–1)
10 min Tommi Lehtimäki 1–0
18 min Lauri Savolainen 2–0
22 min Mika Kytöviita 3–0
24 min Mika Kytöviita 4–0
27 min Tommi Lehtimäki 5–0
31 min Mikko Järvinen 5–1
39 min Jonne Keränen 6–1
54 min Niko Innanen 6–2
81 min Tommi Lehtimäki 7–2

Varoitukset:

Ulosajot:

Tähdet:
*** Mika Kytöviita
** Jonne Keränen
* Tommi Lehtimäki

Yleisöä:
145

Kooste:

TamU-K:n neljäs yritys voittaa FC Melody oli onnistunut käytännössä jo alle puolen tunnin pelin jälkeen, kun Sinipaidat olivat iskeneet taululle murskaavat 5–0-lukemat. Ottelun viimeinen tunti pelattiinkin sopuisammissa merkeissä, ja loppulukemiksi saatiin 7–2 (6–1). Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa mitään epäselvyyttä, ja vaikka FC Melody ei tällä kertaa toiminutkaan minkäänlaisena tasonmittarina, voidaan arvioida että Sinipaidat jatkavat nousujohteisia otteitaan. Jo ensi perjantaina nähdään, missä tarkalleen ottaen mennään, kun joukkue matkaa sarjan kärkiotteluun Parolan Visan vieraaksi.

Lauri Savolainen pelasi ensimmäisen ottelunsa Sinipaitojen avauskokoonpanossa
Lauri Savolainen pelasi ensimmäisen ottelunsa Sinipaitojen avauskokoonpanossa

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevaa peliä, eikä kumpikaan joukkue luonut selkeitä maalintekopaikkoja. Parhaan tilanteen sai kuudennella minuutilla tuore TamU-hankinta Lauri Savolainen, joka loi Melody-puolustajan epäonnistuneen purun jälkeen itselleen vetopaikan keskelle noin 18 metriä maalista. Veto suuntautui kuitenkin niukasti ohi maalin.

Tommi Lehtimäki teki jo toisen hattutemppunsa Sinipaidoissa
Tommi Lehtimäki teki jo toisen hattutemppunsa Sinipaidoissa

Avausmaali syntyi Unitedin nopeasta hyökkäyksestä. Tuomas Savinainen katkoi FC Melodyn summittaisen purkupallon suoraan Jonne Keräselle, joka näki Veli-Pekka Franssilan oikealla laidalla. Keräsen täydellinen ristipallo löysi Franssilan, ja yhteensä kolme Sinipaitaa murtautui linjan taakse. Kun maalivahti Marko Virtanen tuli vastaan, Franssila syötti rauhallisesti pilkun kohdalle Tommi Lehtimäelle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Lauri Savolainen laukoo pallon maaliin
Lauri Savolainen laukoo pallon maaliin

Myös 2–0-maali syntyi nopeasta hyökkäyksestä. Tällä kertaa Ilkka Korvanen syötti Mika Kytöviidan vauhtiin oikealla laidalla. Kytöviidan lähestyessä päätyviivaa Lauri Savolainen viittoili vapaana takatolpalla. Kytöviidan pitkä keskitys maata pitkin löysikin nuoren hyökkääjähankinnan, ja veto lähti suoraan syötöstä maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille. Maali oli Savolaisen ensimmäinen Sinipaidoissa.

Joukkuekaverit onnittelevat Lauri Savolaista ensimmäisestä maalista Sinipaidoissa
Joukkuekaverit onnittelevat Lauri Savolaista ensimmäisestä maalista Sinipaidoissa

Kolmas maali syntyi ottelun 22. minuutilla. Aki Alanne keskitti boksissa täysin vapaaksi unohdetulle Mika Kytöviidalle, jonka pusku kimposi takaisin takaisin toppari Marko Kalliolasta. Kytöviita itse pääsi laukomaan vastapalloon, ja veto painui vastustamattomasti verkkon. Tässä vaiheessa näytti siltä, että tiedossa olisi kunnon murskajaiset. Koko ottelu oli pelattu käytännössä yhtä maalia, eikä FC Melodylla ollut ollut yhtäkään varsinaista maalipaikkaa.

Neljäs maali syntyi vain pari minuuttia edellisen jälkeen. Pallo voitetiin keskikentän oikealla laidalla, ja pelattiin vasemmalle erinomaisen alkukauden pelanneella laitapuolustuaja Tuomas Savinaiselle. Painopisteen muutoksen myötä Savinaisella oli vapaa kaista edessään. Seinäsyöttö piikistä pudottautuneen Tommi Lehtimäen kanssa vapautti Savinaisen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta vedon sijaan nähtiin loistosyöttö takatolppaa kohti rynnineelle Mika Kytöviidalle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Viides maali syntyi, kun Veli-Pekka Franssila vapautti laitaa pitkin viilettäneen Aki Alanteen vapaaseen keskityspaikkaan. Helppo siirto boksissa täysin vapaana olleelle Tommi Lehtimäelle tuotti tuloksen: pallo viuhahti riman alle ja lukemat siis jo 5–0. Maali noudatti samaa kaavaa kuin moni aiempikin maali: Sinipaitojen juoksupeli laidoilla oli myrkkyä FC Melodylle, ja boksista löytyi kerta toisensa jälkeen vapaita pelaajia.

Mika Kytöviita laukoo tulisesti, iltapäivän tehot kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä
Mika Kytöviita laukoo tulisesti, iltapäivän tehot kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä

Melodyn kavennusmaali syntyi Sinipaitojen maalien tapaan nopeasta hyökkäyksestä. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Niko Innaselle, jonka keskitys löysi 20 maalia viime kaudella Nelosessa tehneen Mikko Järvisen. Vaikka vetopaikka ei ollut aivan paras mahdollinen, Järvisen hieno laukaus ohitti maalivahti Roope Hakulisen.

Kavennusmaalin jälkeen ottelun kulku tasoittui hieman, ja FC Melodykin pääsi muutamia kertoja hyökkäyskolmannekselle. Mitään kovin vaarallista ei kuitenkaan enää ensimmäisellä puoliajalla nähty, vaikka muun muassa Niko Innanen pakotti Roope Hakulisen ottamaan helpon torjunnan.

Toisessa päässä tehtiin sen sijaan vielä yksi maali, kun hieman sekavan pallottelun jälkeen flipperipallo päätyi Mika Kytöviidalle tekopaikkaan. Maalivahti Virtanen torjui vielä Kytöviidan laukauksen, mutta Jonne Keränen sai laittaa karat sisään. Kun ensimmäisen puoliajan viimeisellä vitosella ei enää merkittäviä pelitapahtumia ollut, taukoa lähdettiin viettämään turvallisissa 6–1-lukemissa.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen päättyi. Pelin tempo oli varsin verkkainen, ja se suosi vierasjoukkuetta, joka pääsikin hyökkäämään muutamia kertoja. Toisessa päässä paras tekopaikka oli Severi Hiltusella, joka sai Veli-Pekka Franssilalata oivan ristipallon. Melodyn maalille tauolla vaihdettu Visa Pispa tuli kuitenkin vastaan ja ehti peittämään parhaan laukaisusektorin. Näin Hiltunen ajautui pienen kulmaan, ja Teijo Heinonen sai estettyä maalin syntymisen.

Tommi Lehtimäki voittaa pääpallon
Tommi Lehtimäki voittaa pääpallon

Seuranneessa kulmapotkussa Ilkka Korvanen pudotti pallon Jonne Keräselle keskellä seitsemän metrin päässä maalista, mutta veto epäonnistui ja pysähtyi myös maalilla kärkkyneeseen Tommi Lehtimäkeen. Pian tämän jälkeen Franssilalla pääsi vielä puskemaan Keräsen mainiosta keskityksestä, mutta pallo pomppasi ylärimasta kentän pintaan ja edelleen Melody-puolustajien purkamana väljemmille vesille. Samaan tilanteiden ryppääseen mahtui vielä Mika Kytöviidan pitkä sivurajaheitto ja kentän lyhyimmän miehen eli Tommi Lehtimäen pusku, jonka Pispa vangitsi helposti syliinsä.

Sinipaitojen tilanteiden suma päättyi tylyllä tavalla toisessa päässä, kun kaksikko Mikko Järvinen – Niko Innanen sai jälleen liikaa aikaa ja tilaa, ja tällä kertaa jälkimmäinen teki ensinmainitun syötöstä 6–2-kavennuksen. Pian tämän jälkeen nähtiin myös Joni Ikäläisen yllättävä kaukopommi noin 25 metristä, mutta Roope Hakulisen torjunta esti vieraiden kolmannen maalin synnyn.

Varsinaista hätää TamU-K:lla ei kuitenkaan missään vaiheessa toista puoliaikaa ollut, vaikka mm. Jussi Kemmo osoitti juonikkuuttaan, ja oli päästä laittamaan pallon maalin vaarattoman näköisestä sivurajaheittotilanteesta. Ottelun lähestyessä loppua pelin intensiteetti putosi minimiinsä, ja aina kun Sinikaarti ei laulanut, Pyynikillä oli lähes unelias tunnelma.

Tommi Lehtimäki juhlii hattutemppuaan
Tommi Lehtimäki juhlii hattutemppuaan

Ottelun lopussa tunnelmaa nostettiin vielä pariin kertaan. Ensimmäisellä kertaa ei maalia nähty, vaan Jonne Keränen pääsi heläyttämään ylärimaa päästyään kulman jälkitilanteessa vetopaikkaan. Ottelun viimeinen maali puolestaan syntyi taas ensimmäisen jakson malliin, kun Veli-Pekka Franssila pelasi Mika Kytöviidan läpi laidalta. Kytöviita olisi voinut itsekin yrittää maalintekoa, mutta tätäkin varmemmin maali syntyi, kun Kytöviita syötti takaviistoon maalin eteen Tommi Lehtimäelle, jolla oli jälleen helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Lisää maaleja ei ottelussa enää nähty, ja näin loppulukemiksi jäi 7–2 (6–1).

Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittoa
Joukkue ja Sinikaarti juhlivat voittoa

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ensimmäisellä puoliajalla: ”Pelasimme avausjaksolla hienoa hyökkäyspeliä ja tapoimme pelin ihailtavasti. Nyt sellaista paljon kaivattua päättäväisyyttä ja tekemisen meininkiä löytyi.”

Vaikka toisellakaan puoliajalla Sinipaidoilla ei olllut mitään hätää, vierailijat päästettiin turhaan otteluun mukaan. ”Melody on sarjan parhaita joukkueita kun tempo on alhaalla. Se nähtiin taas toisella jaksolla”, Suonsyrjä totesi. ”Emme saaneet tempoa ja työmäärää pysymään vaan höntyilimme vuorotellen paitsioon.”

Pelaajista päävalmentaja nostaa esiin kentältä jo puolen tunnin pelin jälkeen varotoimenpiteenä pois vaihdetun nuoren laiturin: ”Lauri Savolaisen ensimmäinen peli avauksessa lämmitti. Hän tuo suoraviivaisuutta hyökkäämiseemme. Muuten onnistujia löytyi laajalta rintamalta.”

Sinpaitojen pelit jatkuvat jo perjantaina, kun joukkue matkaa etelään Parolan Visan vieraaksi. Tällöin on tiedossa huomattavasti sunnuntaista kovempi testi, sillä myös parolalaiset ovat aloittaneet kautensa tappiotta, ja janoavat Nelosen voittoa ja sarjanousua.

TamU-K:
#3 Savinainen Tuomas -> #13 Eijamo Antti, 67 min
#4 Lehtimäki Tommi
#6 Franssila Veli-Pekka
#7 Alanne Aki -> #21 Rantanen Markku, 67 min
#10 Keränen Jonne
#17 Hakulinen Roope
#18 Pitkänen Otto
#19 Savolainen Lauri -> #5 Hiltunen Severi, 30 min
#20 Korvanen Ilkka
#26 Kytöviita Mika
#28 Toiva Ville -> #16 Ihalainen Jukka, 72 min

#1 Siltanen Jussi

FC Melody:
#1 Virtanen Marko -> #30 Pispa Visa, 46 min
#14 Heinonen Teijo
#20 Ikäläinen Joni
#9 Innanen Niko
#11 Järvinen Mikko
#2 Kalliola Marko
#3 Käpylä Kai
#21 Kemmo Jussi
#13 Leino Iiro
#41 Rinne Riku
#68 Taipale Matti

#16 Aalto Markus
#18 Laine Kimmo