TamU-K kaatoi TaPan 1-2 (0-1)

Pirkkahallissa sunnuntai-iltana pelattu harjoitusottelu Tampereen Palloilijat vastaan TamU-K päättyi Sinipaitojen 2-1 voittoon. TamU-K:n maalit tekivät TaPa:n keskuspuolustaja ensimmäisellä jaksolla ja toisen puoliajan lopulla Mika Kytöviita. TaPan tasoituksen toisella jaksolla laukoi Antti Ketoja.

TaPa - TamU-K

Sinipaidat hallitsi kenttätapahtumia ja pitivät palloa suurimman osan peliajasta. Vaikka hyökkäyksiin lähtö oli välillä hidasta, sai TamU-K luotua tarpeeksi paikkoja ottelun ratkaisemiseen. Ensimmäinen osuma syntyi 25:n minuutin kohdalla, kun laitalinkki Petri Vadén sai pallon pystyyn oikealla laidalla. Vaden ehti palloon ennen päätyviivaa ja keskitti sen matalana maalille. TaPan maalivahti epäonnistui katkaisuyrityksessään ja lopulta Palloilijoiden toppari suti pallon omaan maaliin.

TaPa - TamU-K

TaPa - TamU-K

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä teki ottelussa runsaasti kokeiluja. Aiemmissa otteluissa toppareina pelanneet Juha Kumara ja Timo Kauppinen aloittivat Joonas Kupiaisen kanssa keskikentällä ja esiintyivät vähintäänkin kelvollisesti. Uutena miehenä Sinipaitojen riveissä nähtiin kotkalainen laitapuolustaja Antti Eijamo, joka pelasi täydet minuutit tukien varsinkin toisella jaksolla hyökkäystä pirteästi. Myös Anssi Saiha pelasi kentälle tultuaan hienon ottelun keskikentällä.

”Peli oli meille haastava, koska sekoitimme pakkaa kokeilutarkoituksessa voimakkaasti sekä ennen peliä että kesken pelin. Joukkueen oli vaikeaa päästä pelaamisen rytmiin, mutta silti ihan asiallinen esitys”, kommentoi Suonsyrjä peluuttamistaan ottelun jälkeen. Suonsyrjä oli tyytyväinen Eijamon ja Saihan lisäksi toisen jakson pelanneen Mohammed El-Harrakin otteisiin. ”Antti Eijamo pelasi mainion ottelun laitapuolustajana ja Anssi Saiha toi lisävoimaa pelinrakenteluun. Myös Mohammed El-Harrakin voimakas sisääntulo lämmitti mieltä.”

TaPa - TamU-K

Toisella jaksolla peli pysyi edelleen Sinipaitojen kontrollissa, mutta myös TaPa sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen luotua. Tasoitus syntyi kuitenkin TamU-K:n virheen jälkeen. Maalille tauolla tullut Henry Friman avasi hieman huolimattomasti Saihalle, jolta pallo riistettiin ja yhden syötön jälkeen lauottiin terävästi maaliin. Loistavista paikoista huolimatta Sinipaidat onnistuivat vain kerran maalinteossa toisella jaksolla, kun Mika Kytöviita käytti TaPan puolustuksen uinahduksen hyväkseen ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Päävalmentaja Suonsyrjä uskoo Sinipaitojen pelin hitsautuvan yhä enemmän yhteen, mitä lähemmäs kauden alku tulee. ”Meidän pitää tehdä kärsivällisesti töitä joukkueena pelaamisen eteen. Tämä on pitkä prosessi ja välillä tulee vaikeampia päiviä, mutta uskon voimakkaasti meidän olevan oikealla tiellä”, päättää Suonsyrjä.

TamU-K:
Alaa Adeeb
Jacin Dakkaki
Kemal Dedic
Antti Eijamo
Mohammed El-Harrak
Henry Friman
Lauri Heittola
Kalle Heltonen
Timo Kauppinen
Juha Kumara
Joonas Kupiainen
Mika Kytöviita
Tero Lepola
Adnan Omerovic
Otto Pitkänen
Anssi Saiha
Mika Suonsyrjä
Vesa Suonsyrjä
Petri Vadén