TamU-K ja PJK 2 tasapeliin Pyynikillä 2-2 (0-1)

TamU-K – PJK 2 2-2 (0-1)
16 min 0-1 Pekka Kinnunen
61 min 1-1 Adnan Omerovic
90 min 1-2 Pekka Kinnunen
90 min 2-2 Mika Kytöviita

Varoitukset:
51 min Teemu Matikainen, PJK 2
57 min Antti Eijamo, TamU-K

Ulosajot:
51 min Mikko Ojala, PJK 2

Yleisöä
181

Kuvat: Mikko Jokela

Mohammed El-Harrak ja Antti Eijamo prässäävät
Mohammed El-Harrak ja Antti Eijamo prässäävät

Sunnuntainen sarjaottelu TamU-K:n ja PJK 2:n välillä ei mennyt Sinipaitojen käsikirjoituksen mukaisesti. Pirkkalalaiset johtivat ottelua kahteen otteeseen Pekka Kinnusen maaleilla ja olivat todella lähellä viedä pisteet kotiin ottelun yliajalla syntyneellä 1-2 johtomaalilla. TamU-K kuitenkin kokosi itsensä vielä kerran ja Mika Kytöviita laukoi kotijoukkueelle tasapelin pelastaneen maalin ajassa 90+3 min suoraan vapaapotkusta. Tasapelistä huolimatta TamU-K jatkaa sarjan kärjessä viiden pisteen erolla toisena tulevaan Viialan Peli-Veikkoihin.

Timo Kauppinen pallossa, Adnan Omerovic taustalla
Timo Kauppinen pallossa, Adnan Omerovic taustalla

Kaunis ilta-aurinko paistoi Pyynikin urheilukentälle alkuvihellyksen soidessa piskuisella tekonurmikentällä. TamU-K:n valmennus oli jälleen kerran joutunut improvisoimaan keskikentän peluutuksen kanssa ja Mohammed El Harrak oli nostettu keskikentälle Vesa Suonsyrjän ja Timo Kauppisen ohella. Ensimmäinen maalitilanne syntyikin Sinipaidoille, kun Vesa Suonsyrjä vapautti Jacin Dakkakin PJK-puolustukselta karkuun. Dakkaki ei kuitenkaan saanut palloa vastaan tulleen Matti Mäkisen ohi ja tilanne pysyi maalittomana.

Timo Kauppinen tulee tilanteeseen kovalla asenteella
Timo Kauppinen tulee tilanteeseen kovalla asenteella

Sinipaitojen peli näytti alusta asti hieman lepsulta ja kylmä vesisaavi saatiin niskaan ottelun 16. minuutilla, kun Kauppinen yritti syöttää pallon keskikentältä puolustuslinjaan. Syöttö päätyi topparikaksikon Osku Airesto – Otto Pitkänen väliin ja ensimmäisenä palloon ehti PJK:n hyökkäyksessä vahvan pelin pelannut Pekka Kinnunen. Kun vielä Aireston taklausyritys epäonnistui ja pallo pompsahti taklauksesta Kinnuselle eteenpäin, oli PJK-peluri lopulta yksin TamU-K -kapteeni Ilkka Innolaa vastaan. Hieno sijoitus lipui lopulta Innolan ohi ja tuskallisen hitaasti takanurkkaan yli maaliviivan. Näin vierailijat olivat saaneet hyvän alun siirtyen aikaisessa vaiheessa 0-1 johtoon.

Adnan Omerovic ei aivan ehdi palloon
Adnan Omerovic ei aivan ehdi palloon

Sinipaidat pyrkivät tuomaan palloa vastustajan maalille pitkillä ristipalloilla, jotka liian usein osoittautuivat helpoiksi purkaa. Tästä huolimatta yksi TamU-K:n vaarallisimmista tilanteista tuli Antti Eijamon oikealta laidalta lähettämästä ristipallosta, johon Petri Vadén teki loistavan juoksun, ja laukoi pallon suoraan Eijamon keskityksestä kohti taka-alanurkkaa. Mäkinen PJK:n maalilla sai osan sormistaan laukauksen tielle, ja pallo pomppi lopulta takatolpasta takaisin Mäkisen käsiin.

Vaikka TamU-K loikin tilanteita ensimmäisellä puoliskolla paljon, ei näistä kuitenkaan saatu palloa maalia kohti. Esimerkiksi Airesto pääsi parikin kertaa puskemaan kulmasta, mutta pallo tuntui lentävän jokaisesta tilanteesta yli tai ohi maalin. Mäkisen oli näin ollen kohtalaisen helppo työ pitää nollat maalillaan. Tauolle marssittiin siis PJK 2:n johtaessa ottelua 0-1.

Alaa Adeeb taistelee pallosta vaihtopenkin edessä
Alaa Adeeb taistelee pallosta vaihtopenkin edessä

Toiselle puoliskolle tuli hieman sisuuntuneempi TamU-K. Kentälle takaisin vaihdettu Mohammed El Harrak pääsi toisen puoliajan alkuun kahdesti maalintekotilanteeseen, mutta vedot suuntautuivat yli maalin. Myös vasemmalla laidalla pelannut Petri Vadén oli tulessa ja aiheuttikin huomattavasti vaikeuksia PJK:n puolustukselle. Merkittävä vaikeus tulikin ottelun 50. minuutilla, kun ensin PJK:n Teemu Matikainen rikkoi Vadénia, mutta tämä pystyi nousemaan vielä ylös ja jatkoi peliä. Tilanne jatkui Vadénin osalta kaksinkamppailulla Mikko Ojalan kanssa kunnes tuomari vihelsi hyötynäkökohdan TamU-K:lle ensimmäisestä rikkeestä. Matikainen sai rikkeestään varoituksen, jonka jälkeen Ojala päätti kuitata kaksinkamppailussa kokemansa vääryyden suorana palautteena tuomarille. Noin nanosekunti myöhemmin tuomari heilutti punaista korttia Ojalan suuntaan ja PJK 2:n kenttäryhmitys väheni yhdellä miehellä.

Petri Vadén hakee syöttöpaikka boksissa
Petri Vadén hakee syöttöpaikka boksissa

Ylivoima ei kuitenkaan näkynyt kentällä löntystelleen TamU-K:n otteissa, ja vierailijat olivatkin todella, todella lähellä siirtyä 0-2 johtoon. Jälleen kerran Sinipaitojen puolustus sekoili ja PJK sai pallon vaarallisesti TamU-K:n rangaistusalueen sisällä. Kahdella miehellä Innolaa vastaan päässeet pirkkalalaiset eivät kuitenkaan saaneet laitettua palloa tyhjään maaliin, viidestä metristä lähteneen laukauksen mennessä noin neljä metriä ohi.

Pian tämän jälkeen TamU-K sai PJK:n maalille tilanteen, josta syntyi myös kotijoukkueen avausmaali. Petri Vadén ajoi boksin sisään vasemmalta ja antoi matalan keskityksen maalin eteen. PJK:n maalivahti sai kätensä eteen, mutta Adnan Omerovic seurasi tilanteen loppuun ja iski pallon verkkoon ja ottelun tasoihin.

Mika Kytöviita rajaheitossa
Mika Kytöviita rajaheitossa

Tasoitusmaalin jälkeen momenttumi siirtyi täysin Sinipaidoille. Petri Vadén ohitti vasemmalta PJK:n puolustuksen ja pääsi nokikkain maalivahti Mäkistä vastaan. Laukaus kuitenkin päätyi suoraan maalivahdin syliin. Pian oli Jan Irjalan vuoro olla puolustuslinjalta karussa, mutta huono kosketus palloon pomppautti pelivälineen suoraan Mäkisen käsiin. Vielä lähellä 90 minuuttia kulman jälkitilanteesta saatiin luotua tilanne, jossa Timo Kauppinen ohjasi laukauksen lähietäisyydeltä maalia kohti, mutta tähänkin Mäkinen ehti väliin.

Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin 1-1, mutta futisjumalilla oli muuta mielessä. Kun lisäaikaa oli pelattu minuutti, pääsi PJK:n Kinnunen etenemään oikealta TamU-K:n topparina pelannutta Airestoa vastaan. Kinnunen pääsi etenemään Airesto kintereillään lähes päätyrajalle, josta laukoi hyvän vedon kohti maalia. Innola sai kätensä väliin, mutta pallo lipui käden kautta maaliin, ja PJK 2 siirty ottelun lisäajalla 1-2 johtoon.

Ahmed Lakra rajaheitossa
Ahmed Lakra rajaheitossa

Vajaa kaksisataapäisen yleisön katseet näyttivät pettyneiltä ottelun ollessa jo käytännössä loppu, mutta hieman aiemmin kentälle otetuilla Ahmed Lakralla ja Mika Kytöviidalla oli vielä muutama jekku pussissaan. Ensin Lakra eteni maalia kohti pallon kanssa, ohitti pari PJK:n pelaajaa, mutta hänet torpattiin noin 18 metrin kohdalla. Tuomari tuomitsi tästä vapaapotkun, jota menivät juonimaan Kauppinen ja Kytöviita. ”Siinä pidettiin Tinken kanssa ”palaveri” miten se pallo toimitetaan maaliin. Tinke ehdotti siirtoa, mutta päädyttiin kuitenkin suoraan laukaukseen. Sitten tyhjennettiin etureisi ja pallo meni muurin läpi häkkiin”, kertoo Kytöviita tasoitukseen johtaneesta vapaapotkustaan. Tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ennen seuraavaa aloituspotkua, joten pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Mika Kytöviidan vapaapotku uppoaa verkkoon ottelun loppuhetkillä
Mika Kytöviidan vapaapotku uppoaa verkkoon ottelun loppuhetkillä

Muutaman painokelvottoman sanan jälkeen kommentteja irtosi joukkueen kapteenilta Ilkka Innolalta: ”Ihan jees hallussa peli oli, mutta ei saatu paikoista maalia ja sit ne iski pari kertaa hyvin vastaan. Vähän se tuntu siltä että luultiin että kävellään tää peli voittoon. Ei oikein tuntunu nappaavan kellekään noi kaksinkamppailut ja mentiin palloon liian löysästi. Pallollinen peli oli ihme hätäilyä ja huonoja syöttöjä tuli jatkuvasti.

”Ite ny ei saanu taas kiinni mitään”, suomi joukkueen kapteeni itseään.

Ottelua katsomon puolelta seurannut päävalmentaja Mika Suonsyrjä vaati joukkuetta ryhdistäytymään: ”Jokaisen pelaajan on kannettava vastuunsa joukkueen eteen pelaamisesta. Tänään varmasti jokainen yritti parastaan, mutta yhteistä peli-ideaa ei kunnioitettu.”

”Olen takuuvarma nähtyäni pelaajien ilmeet pelin jälkeen, että torstaina Sopu saa vastaansa äkäisen TamU-K:n”, lupaili Suonsyrjä.

Sinipaidat kohtaavat seuraavassa ottelussa Sääksmäen Sopun torstaina Valkeakosken Rauhalassa klo 19.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Sinipaidat vierasvoittoon.

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#8 Petri Vadén
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#18 Otto Pitkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#25 Mohammed El Harrak
#27 Timo Kauppinen
#29 Osku Airesto
#3 Ahmed Lakra
#10 Adnan Omerovic
#17 Kalle Heltonen
#26 Mika Kytöviita
#28 Jesse Kupiainen

PJK 2
#1 Matti Mäkinen
#4 Eino Aarimo
#7 Benjamin Pirskanen
#9 Marko Manninen
#15 Tuomas Leppänen
#17 Rami Naulo
#19 Mikko Ojala
#20 Sami Matikainen
#29 Pekka Kinnunen
#46 Teemu Matikainen
#61 Mika Haapala
#16 Miika Myllymäki
#30 Jarmo Huttunen

Tähtipörssin valinnat:
* * * Petri Vaden
* * Jesse Kupiainen
* Adnan Omerovic