TamU-K hakee lauantaina täyttä pistepottia Toijalassa

Sinipaitojen taistelu sarjanoususta jatkuu lauantaina Toijalassa, jossa vastaan asettuu turvallisesti sarjan keskikastiin jämähtänyt TP-49. Sarjatilanteesta huolimatta Sinipaidoilla on odotettavissa tiukka taistelu, sillä toijalalaiset ovat syyskierroksella osoittaneet muun muassa Parolan Visaa ja Tervakosken Patoa vastaan pelatuissa tasapeleissä, että joukkue kykenee ottamaan pisteitä myös sarjan laadukkaimmilta joukkueilta. Sarjan kärkipaikan säilyttäminen edellyttää Sinipaidoilta ehdottomasti voittoa, sillä tiukimmin niskaan hengittävällä Parolan Visalla on tiedossa varsin helppo loppukauden ohjelma. Samalla myös paikalliskilpailija PP-70 on hivuttautunut iskuetäisyydelle.

TP-49:n tämähetkisestä tasosta on vaikea saada tarkkaa käsitystä viimeaikaisten otteluiden perusteella, sillä tulokset ovat ailahdelleet, ja joukkue on pelannut viimeksi kotiottelun yli kuukausi sitten. Kaikkiaan toijalalaisten syyskierros on ollut kuitenkin kohtalaisen vahva, sillä seitsemästä ottelusta joukkueella on kolme voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio. Koko kaudella joukkue on hävinnyt vain kerran kotonaan, kun Tervakosken Pato haki pisteet Toijalasta toukokuun lopulla.

Maalitilastossa toijalalaisia ei aivan kärkipaikoilla näy, mutta tutut nimet Jesse Järvi, Joonas Saariniemi, ja Tero Tromstedt ovat tehneet seitsemän maalia mieheen. Lisäksi kokenut Mikko Alahäivälä on tehnyt kuusi maalia, vaikka liittyi joukkueeseen vasta kesken kauden. Erityisesti Alahäivälä muistetaan vahvoista otteista joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa Pyynikillä. Tuolloinhan TP-49 oli selvästi parempi ja voitti ottelun 0–2 (0–2). Alahäivälän lisäksi Joonas Saariniemi teki maalin rangaistuspilkulta.

Viime kaudella TamU-K matkasi Toijalaan hieman vastaavassa tilanteessa kuin nytkin: kausi läheni jo loppuaan ja pisteitä oli kerättävä, jotta asemat nousutaistelussa säilyisivät. Silloin tuomisina oli täydet kolme pistettä komean 2–4 (0–1) -voiton jälkeen. ”Viime kauden Toijala-reissusta jäi erityisen mukava fiilis kun haimme mukavan voiton”, muistelee myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä, mutta palaa muistelmissaan heti tähän kauteen: ”Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen olikin sitten karvasta kalkkia.”

TamU-K:n pelaajatilanne on ollut viime viikkoina kaikkien huulilla, sillä viimeiset ottelut on jälleen jouduttu pelaamaan kapealla miehistöllä. Myös vuosi sitten tilanne oli samankaltainen, kun keskikentältä oli pudonnut useampi pelaaja kokoonpanosta. Tuolloin apuihin saatiin TP-T:stä tullut lainapelaaja Markus Silvennoinen, joka teki heti ensimmäisessä ottelussaan nimenomaan Toijalassa kaksi maalia. Tänä vuonna vastaavia muista seuroista siirtyviä vahvistuksia ei kuitenkaan ole odotettavissa, sillä siirtoaika umpeutui keskiviikkona 2.9.

Sen sijaan TamU-K:n vahva kakkosjoukkue antaa uudenlaisia mahdollisuuksia, sillä saman seuran sisällä voi siirtyä ylemmällä sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen vielä siirtoajan päätyttyäkin. Kakkosjoukkueella on toki päällä oma nousutaistelunsa syyskuun puoleen väliin asti, joten mahdollisuudet käyttää kakkosjoukkueen pelaajia ovat siihen asti rajalliset. Nähtäväksi jää, millaisiin ratkaisuihin joukkueiden valmentajat päätyvät. Huomattavaa on, että lauantaina Toijalassa pelaavat pelaajat eivät voi pelata kakkosjoukkueen kahdessa viimeisessä ottelussa 8.9. (Miau-miehet) ja 15.9. (TahVe 2).

Pelaajatilanteen lisäksi myös sarjatilanne on ottelun alla kaikkien huulilla. Päävalmentaja Mika Suonsyrjä muistuttaa kuitenkin keskittymisestä oleelliseen. ”Meidän pitää unohtaa sarjatilanne ja keskittyä vain yhteen otteluun kerrallaan”, Suonsyrjä paaluttaa. ”Tavoitteet eivät ole lopulta minkään arvoisia jos ei muista nauttia matkasta. Odotan tasaista taistelua. Aivan varmasti jännitystä riittää!”

Ottelu pelataan Toijalan keskuskentällä lauantaina klo 15 alkaen. Paikan päälle pääsee Tampereelta edullisesti ja kätevästi junalla, sillä kenttä on alle kilometrin kävelymatkan päässä Toijalan rautatieasemalta. Niille jotka eivät paikan päälle pääse, TamU-K:n twitterseuranta tarjoaa mahdollisuuden jännittää ottelun kulkua reaaliajassa.