TamU-K juhli Ryhdin kustannuksella Soppeenharjulla 4-5 (0-3)

Ylöjärven Ryhti/2 – TamU-K 4-5 (0-3)
0-1 Youcef Chemlal, 8 min
0-2 Heikki Wilen, 40 min, rp
0-3 Youcef Chemlal, 41 min
0-4 Jyri Helenius, 53 min
1-4 Jarno Majamaa, 56 min
2-4 Jarno Majamaa, 57 min
2-5 Kemal Dedic, 65 min
3-5 Jarno Majamaa, 72 min
4-5 Juhani Parkkali, 75 min

Varoitukset:
Kemal Dedic, 66 min, TamU-K
Alaa Adeeb, 89 min, TamU-K

Ulosajot:

TamU-K lähdössä hyökkäykseen

Alkujaan sateinen tiistai-ilta muuttui ottelun myötä aurinkoiseksi ja aurinko myös hymyili Tampereen suuntaan päätösvihellyksen jälkeen, mutta tietysti vaikeimman kautta. TamU-K:n 0-4 johto muuttui 4-5 voitoksi viimeisen puolen tunnin sekoilun aikana ja pistemenetykset olivat todella lähellä. Sinipaidat kuitenkin klaarasivat pelin ja kolme tärkeää sarjapistettä matkasi Tampereelle.

Manageri Pettinen oli jälleen koonnut puolustuslinjan uudestaan, mutta tällä kertaa tutuista miehistä. Paluun kentille teki Ahmed Lakra ja hänen vierellään toisena topparina pelasi aiemmin laitapuolustajana esiintynyt Heikki Wilen. Ensimmäistä kertaa linjassa pelasi Nawar Karikuss oikeana laitapuolustajana ja vasemmalla jo tutusti esiintynyt Alaa Adeeb. TamU-K:n avaus oli seuraava: M. Al-Shemari; Adeeb, Lakra, Wilen, Karikuss; Heittola, Suonsyrjä; Chemlal, Lahtinen, Helenius; Omerovic.

Ottelu alkoi vahvassa TamU-K:n otteessa ja vain 8 minuuttia pelin alun jälkeen pallo oli ensimmäisen kerran Ryhdin maalivahdin takana. Jose Chemlal katkaisi puolustajien syötön ja pääsi kirmaamaan yksin läpi. Hyökkäys päättyi upeaan tsippiin maalivahdin yli ja TamU-K oli heti johdossa.

Seuraava tilanne tuli jälleen Sinisille, vahvasti kärjessä juossut Adnan Omerovic murtautui puolustajien välistä, mutta kova laukaus päätyi maalin ohi ja maalin takana olevaan jorpakkoon. TamU-K:n painostus jatkui vahvana ja varsinkin Omerovicin peliesitysten johdosta. Lahtinen pääsi seuraavaksi laukomaan Adnanin esityöstä, mutta kuti viuhui vain hieman ohi maalin.

Ensimmäinen puoliaika ehti kulua lähestulkoon kokonaan ennen seuraavia pöytäkirjamerkintöjä. Ryhdin puolustaja pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja tuomarin käsi osoitti kohti pilkkua. Rangaistuspotkua ampumaan mennyt Heikki Wilen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti alakulmaan. TamU-K siis 0-2 johtoon ja aloituksen jälkeen pallo oli jälleen maalissa, kun Jose Chemlal oli Ahmed Lakran antaman vapaapotkun jäljiltä toistamiseen Ryhtipuolustukselta karussa. Chemlal viimeisteli jälleen tsippauksella ja Sinipaidat johtivat jo lukemilla 0-3, joilla mentiin myös tauolle.

Toisen puoliajan ensimmäiset 10 minuuttia oli ehkäpä parasta jalkapalloa, jota Sinipaidoilta on tällä kaudella näkynyt. Pallo liikkui hienosti pelaajalta toiselle ja Ryhti lähinä joutui juoksemaan perässä. Kerrankin TamU-K:lta nähtiin sitä malttia, jota on koko kauden kaivattu kentälle. Hieno painostus päättyikin vielä hienompaan maaliin, kun ottelun 53. minuutilla Jyri Helenius pääsi laukomaan suoraan Lauri Heittolan matalasta keskityksestä pallon ulkokierteellä alanurkkaan.

Ottelu näytti ratkenneelta TamU-K:n 0-4 tilanteessa, mutta mitä vielä! Neljä minuuttia myöhemmin Ryhti oli kaventanut pelin jo 2-4:ään, molemmat maalit Jarno Majamaan toimesta TamU-K:n puolustuksen sekoillessa. Hieman helpostusta tilanteeseen toi vielä Kemal Dedicin tärkeääkin tärkeämpi 5-2 johto-osuma, joka loppujen lopuksi osoittautui myös ottelun voitto-osumaksi.

Ottelu näytti siis jälleen ratkenneelta, mutta TamU-K:n musta 5 minuutin hetki iski jälleen. Ensin Majamaa iski hattutempun TamU-K:n pahasta pallonmenetyksestä omalla alueella ja tämän jälkeen Juhani Parkkali toi Ryhdin maalin päähän korkealla kudilla aivan kentän laidasta. Viimeinen olisi ollut torjuttavissa, mutta tällä kertaa pallo tippui suoraan Al-Shemarin yli maaliin.

Viimeinen 15 minuuttia oli täyttä kärsimystä peliä katselleille Sinipaitojen kannattajille. Majamaa oli lähellä jopa iskeä illan neljännen osumansa, mutta laukaus meni vain hieman yli maalin. Viimeisten minuuttien pakokauhua lukuunottamatta TamU-K selvitti hienosti loput Ryhdin tilanteet ja näin pisteet päätyivät TamU-K:lle.

Pettinen oli osaan esityksestä tyytyväinen: ”55 minuuttia pelattiin hyvää, ehkä kauden tähän asti ehjintä ja parasta jalkapalloa. Siihen voi olla tyytyväinen.”

Osaan taas ei: ”Tämän jälkeen yksi henkilökohtainen virhe, josta vastustaja rokotti – ja sen jälkeen alkoi turha mussuttaminen joukkuetovereille. Tämä näkyikin sitten heti tulostaululla. Tälläistä ei voi sallia missään tilanteessa, ottelu ei ole paikka keskustella tilanteista, vaan keskittyminen peliin pitää olla 100% koko ottelun ajan. Erityisesti joukkueen johtaville pelaajille tämän pitäisi olla itsestäänselvyys.”

”Kaikesta huolimatta 3 pistettä onnistuttiin kairamaan kotiinviemisiksi. Jalkapallo on joukkupeli, ja joukkueena me voitamme ja kaadumme. Tänään se taas unohtui hetkeksi synkällä tavalla. Suurimman osan ottelusta joukkuepelimme oli kuitenkin hyvää.”

Seuraavaksi Sinipaidat onkin nähtävissä Kaukajärvellä viikon päästä tiistaina, kun kamppaillaan ensimmäisen sarjakierroksen viimeinen ottelu TamU-K – Ikurin Vire. Tilanne näiden joukkueiden välillä on kutkuttava, sillä TamU-K nousi tämän päivän voiton myötä sarjassa toiselle sijalle ohi Vireen 2 pisteellä, kun saman illan pelissä Vire kärsi tappion sarjaa johtavalle Pelikasseille. TamU-K – Ikurin Vire pelataan 26.6. klo 20 alkaen. Tervetuloa!

Ylöjärven Ryhti/2
#82 Antti Röntynen
#5 Atte Mäkinen
#10 Leo Kontinen
#22 Joonas Niemi
#24 Juha-Matti Kuortti
#36 Eetu Paajala
#37 Herni Mäenpää
#51 Jussi Mäkinen
#59 Lauri Kalliala
#88 Janne Sinkkonen
#96 Juhani Parkkali
#8 Tommi Laaksonen
#27 Jarno Majamaa
#67 Niko Sundell
#83 Miikka Heinonen
#97 Tuomas Melin

TamU-K
#17 Mohammed Al-Shemari
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#15 Jyri Helenius
#16 Lauri Heittola
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#26 Youcef Chemlal
#27 Nawar Karikuss
#6 Mika Oksanen
#8 Isaac Gbehan
#11 Kemal Dedic
#24 Joonas Niemelä
#25 Mohammed El Harrak

Vaihdossa
#4 Matias Palo
#5 Henri Rantama