Talvisarja päättyi voittoon Nekalan Pallosta 0-1 (0-0)

NePa – TamU-K 0-1 (0-0)
44 min 0-1 Jacin Dakkaki (peliaika 2x40min)

Jacin Dakkaki

Nelosen talvisarja jatkui TamU-K:n ja Nekalan Pallon välisellä kohtaamisella luonnollisesti varhain lauantaiaamuna. Talvisarjan otteluksi hyvätasoisen pelin voitti pitkästä aikaa maalinteossa onnistunut TamU-K lukemin 1-0. Voittomaalin viimeisteli toisen jakson alussa pikkuhiljaa pelikuntoon toipuva Jacin Dakkaki niin ikään paluuta tekevän Petri Vadenin hyvästä syötöstä.

Ottelun ensimmäinen jakso sujui keskiviikkona Suomen Cupista RoPS:lle tippuneen NePan komennossa. Sinipaidat sortuivat erittäin luokattomiin syöttöihin kovan paineen alla omassa päädyssä, joten pelinrakentelusta ei suuremmin voinut puhua. Kun vielä hyökkäyspäässä NePan pakeille annettiin tilaa ja aikaa avata peliä kontrolloiduilla pitkillä syötöillä, oli ensimmäisen jakson kuvio selvä.

”Teimme taktisen ratkaisun pelata passiivinen avausjakso, jotta jaksamme vääntää voitosta pelin lopussa. Olimme kuitenkin liian passiivisia ja vastahyökkäämisemme oli heikkoa”, totesi paluun penkinpäähän tehnyt päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen.

TamU-K-toppareiden pelinavaaminen oli heikkoa ja NePa sai useita puolittaisia maalipaikkoja seurauksena räikeistä syöttövirheistä. Vaarallisin tilanne nähtiin, kun NePa-hyökkäjän kova laukaus jatkoi matkaansa Kalle Heltosen torjunnasta tolppaan ja takaisin kentälle.

Toiselle jaksolle Suonsyrjä vaihtoi kentälle Petri Vadenin ja Risto Niskasen, jotka toivat liikettä ja juoksuvoimaa passiivisesti pelanneeseen hyökkäykseen. ”Toisella jaksolla vapautimme käsijarrun ja hallitsimme kenttätapahtumia”, Suonsyrjä kommentoi.

TamU-K rupesi prässäämään ylhäältä ja heti alkuvihellyksen jälkeen piikkiin Eero Soinnun tilalle siirretty Jacin Dakkaki pääsi syötönkatkoon toppareiden välissä, mutta laukaus suuntautui päin nekalalaismaalivahtia.

Sinipaidat painoivat päälle ja muutaman puolittaisen paikan jälkeen Andrea Milanti vapautti keskialueelta Vadenin vasemmalta läpi. Vaden haastoi keskelle boksin sisään ja löysi syötöllään täysin vapaaksi jääneen Dakkakin, joka siirsi pallon vasurillaan tyhjään verkkoon.

Maalin jälkeen peli tasoittui ja NePakin sai jälleen luotua painetta TamU-K:n puolustukselle, mutta järin vaarallisia tilanteita ei yhtä kaukolaukausta lukuunottamatta nähty. Paras paikka lisämaaliin tuli Eero Soinnulle, jonka Risto Niskanen pelasi hienolla keskityksellä vapaaseen paikkaan, mutta Soinnun rintakuoletus karkasi aina maalivahdin syliin saakka.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli jo mainitusta syöttötyöskentelystä johtuen melko heikkotasoinen, mutta sisälsi välähdyksiä ja hyviä elementtejä molemminpuolin. TamU-K:n keskikentällä edukseen erottui Niko Saarinen rauhallisilla otteillaan, hyökkäyspäässä Dakkaki-Vaden-Milanti-kolmikko terävyydellään ja puolustuksessa Jouko Turunen teki toisella jaksolla hyviä taustanousuja ylöspäin.

”Tämä oli pieni askel eteenpäin ja joukkueelle henkisesti tärkeää onnistua maalinteossa ja voittaa”, päävalmentaja Suonsyrjä summaa ottelun annin.

Nelosen talvisarja on TamU-K:n osalta taputeltu. Tuloksena neljästä ottelusta on kolme voittoa ja yksi tappio. Koska TamU-K:lla on talvisarjassa yksi ottelu muita enemmän, lopullisessa sarjataulukossa Sinipaitojen paras tulos eli FC Melodystä otettu 8-0 -voitto jätetään huomiotta. Näin ollen TamU-K jää kuuteen pisteeseen, ja lopullinen sijoitus ratkeaa talvisarjan päättävässä FC Melodyn ja PP-70:n välisessä ottelussa, joka pelataan kahden viikon päästä lauantaina 29.3. Jos tämä ottelu päättyy tasan tai Melody voittaa korkeintaan viidellä maalilla, on TamU-K sarjan voittaja, ja muussa tapauksessa lopullinen sarjasijoitus on toinen.

Koko alkukauden pelaajapulasta kärsinyt joukkue alkaa pikkuhiljaa tervehtyä poislukien Anssi Saiha ja tänään puolikuntoisena pelannut Sergio Moreschini. Polvensa keskiviikon harjoituksissa loukannut Saiha on sivussa määrittelemättömän ajan, mutta todennäköisesti kyseessä ei ole kovin vakava vamma. Moreschini puolestaan huilaa ainakin tulevan viikon ja lepuuttaa nilkkaansa. Uutena miehenä TamU-K-ringissä on monipuolinen TPS-kasvatti Eero Riponiemi, jolta löytyy kokemusta muun muassa kakkosdivaritasolta useasta joukkueesta.