Talissa taisteltiin tasapeli 1-1 (1-0)

Talvikauden harjoitusottelut saatiin positiiviseen alkuun, kun TamU-K taisteli 1-1 (1-0) -tasapelin ennakolta selvästi kovempitasoista, Helsingin Nelosessa pelaavaa ja talvella paljon harjoitellutta Helsingin IFK:n kakkosjoukkuetta vastaan. TamU-K aloitti ottelun kokoonpanolla Innola; Adeeb-Pitkänen-Kumara-Lakra; Suonsyrjä V-Kupiainen; Vadén-Dedic-Omerovic; Dakkaki.

HIFK2-TamU-K

Talin jalkapallohallissa yli satapäisen yleisön edessä pelattu ottelu alkoi HIFK/2:n hienoisella hallinnalla, ja noin viiden minuutin kohdalla tuomitusta rangaistuspotkusta kotijoukkue siirtyikin johtoon. Vastustajan alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui, eikä TamU-K:lla ollut suurempia vaikeuksia pitää omaa pää pelitilannemaalien osalta puhtaana. TamU-K:n paras paikka ensimmäisellä puoliajalla oli Joonas Kupiaisen kaukolaukaus, josta pallo kuitenkin päätyi maalin katolle.

Toinen puoliaika alkoi Sinipaitojen osalta hienosti, sillä jo ennen viiden minuutin täyttymistä pallo oli helsinkiläisten maalissa. Joonas Kupiainen sai pallon haltuun rangaistuspilkun kohdalla, mutta kaksi HIFK:n puolustajaa peitti laukaisumahdollisuudet. Niinpä ”Kupi” syötti pallon rangaistusalueen rajan takana palloa huutaneelle Lauri Heittolalle, joka laukoi pallon varmoin elein tyhjänä ammottaneeseen HIFK-maalin takanurkkaan.

HIFK2-TamU-K

Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena taisteluna, jossa ei maalipaikoilla suuremmin juhlittu kummassakaan päässä. Sinipaitojen paras tilaisuus tehdä voittomaali osui Petri Vadénille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin läheltä päin maalivahtia. Kun helsinkiläisetkään eivät saanet omia hyökkäyksiään päätettyä maaliin asti, päädyttiin ottelun kulkua hyvin kuvaaviin 1-1 -lukemiin.

Tulokseen ja etenkin joukkueen peliesitykseen voidaan olla tyytyväisiä. Joukkueessa oli onnistujia laajalla rintamalla, ja yhteispelikin sujui hyvin siihen nähden että kyseessä oli voimakkaasti uudistuneen joukkueen ensimmäinen ottelu isolla kentällä. Uusista hankinnoista erityisesti onnistuivat jo mainittujen Kupiaisen ja Vadénin lisäksi topparina täydet minuutit pelannut Juha Kumara sekä keskikentällä puurtanut Vesa Suonsyrjä.

HIFK2-TamU-K

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä pani merkille ottelun heikon alun, mutta oli tyytyväinen joukkueen esitykseen kokonaisuutena: ”Alku oli meiltä todella hermostunutta pelaamista, mutta tiesin kaiken aikaa, että emme ole niin heikkoja kuin eka vartti näytti. Kun saimme pelin rullaamaan, niin olimme jopa pelillisesti ajoittain edellä. Pitää nostaa hattua joukkueen sitoutumiselle ja työn määrälle.”

Valmennusjohdolta menee myös kiitokset kotijoukkueelle ottelun järjestymisestä: ”Iso kiitos IFK:n suuntaan tästä pelistä. Meidän on hienoa jatkaa tästä eteenpäin.”

TamU-K:
Alaa Adeeb
Repe Ahonen
Jacin Dakkaki
Kemal Dedic
Mohammed El Harrak
Retu Harju
Lauri Heittola
Kalle Heltonen
Ilkka Innola
Sami Kriikkula
Juha Kumara
Joonas Kupiainen
Otto Kurjanen
Ahmed Lakra
Joonas Niemelä
Adnan Omerovic
Martti Pelttari
Otto Pitkänen
Vesa Suonsyrjä
Petri Vadén