SW:n vierailu aloittaa kolmen kotiottelun sarjan

TamU-K aloittaa kolmen kotiottelun sarjan tulevana sunnuntaina, kun Pyynikille saapuu sarjan viimeisenä koko kauden majaillut Sastamalan Woima. Sinipaidat ovat voittaneet Pyynikillä viimeksi kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun TP-49 kaatui helpohkosti 3-0 (3-0). Tämän jälkeen voittoja on otettu vain vierasotteluista. Muidenkin kompuroidessa TamU-K pitää kuitenkin sarjan kakkospaikkaa ainakin vielä ennen perjantaisia Nelosen kamppailuja, joissa pahimmat kilpakumppanit NePa ja VaKP ovat mukana saalistamassa pisteitä.

Kesäkuinen vieraspelimatka Sastamalaan toi helpon 0-13 (0-4) voiton. Sunnuntain ottelussa suurin vaara piileekin siinä, että pelaajat kuvittelisivat voiton tulevan ilman työntekoa. Vaikka Sastamalan vierasottelussa kotijoukkue pelasi vahvasti varamiehisenä ja monen Kutosessa pelaavasta kakkosjoukkueesta lainatun pelaajan täydentämänä, jouduttiin ensimmäisen maalin eteen tekemään silloinkin töitä 20 minuuttia. Tämän jälkeen lukemat toki repesivät melko nopeasti, mutta ilman jatkuvaa lujaa työntekoa ottelusta olisi voinut tulla paljonkin vaikeampi.

Motivaatiota sunnuntain otteluun Sinipaidat voivat hakea viimeaikaisten heikkojen kotiotteluiden lisäksi sarjatilanteesta. Kun sarjaotteluita on jäljellä yhteensä neljä, kolmen voiton ottaminen takaa TamU-K:lle sarjan kakkossijoituksen ja paikan nousukarsintaottelussa. Nimenomaan kolme seuraavaa ottelua pelataan Pyynikillä, joten kotivoittojen tielle on palattava. Ihannetilanne olisi se, että sarjan päättävässä vierasottelussa Tervakosken Patoa vastaan ei olisi enää panosta.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä tähdentää normaalin valmistautumisen ja terävän esityksen tärkeyttä. ”En halua nähdä mitään rutiininomaista kentällä, vaan odotan joukkueelta intohimoista sitoutumista osoittavaa esitystä”, päävalmentaja toteaa. Päävalmentaja ei myöskään sorru aliarvioimaan vastustajaa: ”SW tekee varmasti pelaamisemme vaikeaksi pienellä kentällä, mutta kun olemme kärsivällisiä ja teemme sovitut asiat huolella uskon voittoon 100 prosenttisesti.”

Poissaolijoita tarkastellessa huomio kiinnittyy heti puolustuspäähän, josta on poissa toppari Jan Irjala Toijalassa täyttyneen korttitilin aiheuttaman pelikiellon vuoksi. Lisäksi Ville Toiva ja Otto Pitkänen ovat matkoilla. ”Vaikka meillä jälleen on muutamia poissaoloja, niin saamme penkillekin levyttä. Tämä ylläpitää tervettä kilpailua ja suoritustasoa”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä viitaten pitkin kesää vaivanneeseen huomattavasti pahempaan poissaolotilanteeseen.

Ottelua voi seurata tuttuun tapaan suorana lähetyksenä osoitteessa tamu-k.com/live. Myös Twitter palvelee tuttuun tapaan etäkannattajia. Parhaiten tunnelmaan pääsee tietenkin Pyynikin urheilukentällä, jossa ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.00. Paikalla on jälleen myös Ravintola 4 Vuodenaikaa, jonka grillissä valmistuvat herkulliset ranskalaiset hodarit. Tervetuloa!