Suomen Cup Sinipaitojen osalta käyntiin

TamU-K avaa kilpailukauden 2013 tiistai-iltana Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelulla Ikurin Virettä vastaan. Ottelu alkaa myöhään illalla kello 22.30 ja pelataan TESC-hallin C-puolella. Sen voittaja kohtaa cupin toisella kierroksella Valkeakosken Koskenpojat. Sinipaidat pääsevät koitokseen erittäin hyvistä lähtökohdista, sillä joukkue on harjoitellut yhdessä jo kuukauden ja pelannut 1-1 -lukemiin päättyneen harjoitusottelun Helsingin nelosta pelaavan HIFK:n kakkosjoukkueen kanssa.

TamU-K:lla on otteluun lähdettäessä hyvä pelaajatilanne. Joukkueen kahdestakymmenestä sopimuspelaajasta vain Timo Kauppinen ei pääse tiistain otteluun lomamatkan takia. Muuten Sinipaidat pääsevät otteluun täydellä miehistöllä ja terveinä. Harjoitusten perusteella valmentaja Mika Suonsyrjä odottaa joukkueeltaan hyvää esitystä. ”Meillä on ollut harjoituksissa todella loistava tekemisen meininki”, Suonsyrjä myhäilee.

Ikurin Vire on Sinipaidoille todella tuttu vastustaja. Viime kaudella Kutosessa samassa lohkossa pelannut Vire voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta oli toisessa pelissä päätöskierroksella selkeä vastaantulija. Nyt Vire lähtee tavoittelemaan kolmannen kerran peräkkäin nousua Kutosesta vitoseen ja panostaa tulevaan kauteen paljon. TamU-K:n tapaan myös Vire harjoittelee kerran viikossa jo tähän aikaan vuodesta ja on varmasti hionut kuvioitaan talven aikana. Suomen Cupin avaukseen ikurilaiset saavat jalkeille iskukykyisen kokoonpanon.

Sinipaidat lähtevät otteluun selkeinä ennakkosuosikkeina, sen myöntää myös Suonsyrjä. ”Jos joukkue suorittaa omalla tasollaan, meidän kuuluu mennä jatkoon”. Oman lisäelementtinsä otteluun tuo fakta, ettei Suomen Cupissa sallita edestakaisia vaihtoja. Valmennusjohdon on täytynyt ottaa tämä huomioon kokoonpanoa laatiessaan ja lähtökohtaisesti jokaisen avauskokoonpanon pelaajan tulee pystyä täyden 90 minuutin suoritukseen, vaikka vaihtoja saakin tehdä täydet seitsemän.

Suomen Cupin 1. kierroksen ottelu TamU-K – Ikurin Vire alkaa TESC-hallin C-puolella tiistaina kello 22.30. Ottelu lähetetään myös suorana Internet-lähetyksenä TamU-K:n Ustream-kanavalla, kuvauksen ja yhteydet tarjoaa Styntty Channel. Paikan päällä ottelun myyntipöydällä on myös mahdollista liittyä seuran jäseneksi. Varaa mieluiten tasaraha 25 euroa, tai 100 euroa jos haluat liittyä kannatusjäseneksi.