Suomen Cup käyntiin perjantain myöhäisottelulla

Talven pitkä odotus on tänään ohi, kun TamU-K palaa kilpakentille Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa. Vastustajaksi myöhäisillan otteluun saapuu raumalaisseura Pallo-Iirojen a-juniorijoukkue. Koska Suomen Cupin säännöt eivät salli juniorijoukkueiden osallistumista, joukkue pelaa nimellisesti Pallo-Iirojen kakkosjoukkueena. Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa perjantaina klo 22.30 alkaen.

Pallo-Iirojen a-juniorit pelaavat tulevalla kaudella ikäluokkansa ykkösdivisioonassa. Joukkue on harjoitellut päävalmentaja Kimmo Hörkön johdolla jo marraskuun alusta lähtien. Suomen Cupista Hörkkö totesi seuran kotisivuilla, että tavoitteena on päästä pidemmälle kuin kolmannelta kierrokselta aloittava seuran edustusjoukkue. Vaikka kommentti olisikin annettu pilke silmäkulmassa, ei joukkueen voitontahtoa pidä aliarvioida. sillä kovat talvipelit aikuisjoukkueita vastaan varmasti palvelisivat pelaajakehitystä.

TamU-K on niin ikään harjoitellut läpi talven, joskin tiiviimpi harjoittelujakso alkoi vasta tammikuun alussa. Reilun viikon takaisessa harjoitusottelussa NePaa vastaan joukkue esitti kuitenkin vuodenaikaan nähden erittäin lupaavia otteita. Ansaittuun 2-0 (1-0) voittoon päättyneessä ottelussa maalit tekivät Petri Vadén ja vielä ilman sopimusta joukkueen mukana harjoitteleva Chakib “Saku” Belbachir.

Kun lähes kaikki NePa-ottelussa pelanneet pelaajat ovat käytettävissä myös Suomen Cupin ottelussa, voidaan siihen valmistautua luottavaisin mielin. Luottamusta lisää myös se, että etenkin puolustuspäässä on käytettävissä viime kaudelta tuttu runko, ja toisaalta keskikentälle ja hyökkäykseen on saatu muun muassa TP-T:stä siirtyneen Veli-Pekka Franssilan sekä LeKi-futiksesta tulleen Tommi Lehtimäen myötä merkittäviä vahvistuksia. Sopimuspelaajista on varmuudella poissa kokoonpanosta vain polvivammasta kärsivä Tuomas Savinainen.

Sinipaitojen aiemmat kokemukset Suomen Cupissa eivät ole erityisen mairittelevia, sillä voittoja on kahdelta edelliseltä kaudella vain yksi. Menestys Suomen Cupissa palvelisi hyvin talviharjoittelua, sillä harjoituspelimahdollisuudet ovat Nelosen joukkueelle Tampereella rajallisia. Lisäksi kolmannelle kierrokselle selviäminen saattaisi tuoda vastaan jonkin liiton sarjoissa eli Kakkosessa tai ylempänä pelaavaan joukkueen.

”Tammikuu on haastavaa aikaa pelata kilpailullisia pelejä. Harjoitus- ja pelitapahtumia on takana niin vähän, että päivän kunto heittelee rajusti”, toteaa päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun lähestyessä. ”Olemme kuitenkin pääsemässä hyvään vireeseen harjoituksissa ja lähestymme peliä luottavaisina. Viime kauden cupista jäi hampaankoloon niin paljon, että ainakaan emme aliarvioi enää ketään.”

Suomen Cupin alkukierrosten erikoisuuksiin kuuluu se, että ottelun peliaika on 2 x 40 minuuttia. Tasatilanteessa rangaistuspotkut lauotaan heti varsinaisen peliajan päätyttyä ilman jatkoaikaa. Vaihtoja on molemmilla joukkueilla käytössä seitsemän.

Ottelu pelataan siis Pirkkahallin C-hallissa ensi perjantaina 23.1. klo 22.30 alkaen. Niille jotka eivät pääse mukaan myöhäisillan tunnelmaan on tarjolla osoitteessa tamu-k.com/live suora nettilähetys, jota selostavat tuttuun tapaan Manu Haapalainen ja Antti Pettinen. Lisäksi ottelua voi seurata myös Twitterin välityksellä. Paikan päälle Pirkkahalliin odotetaan joka tapauksessa yli satapäistä yleisöä. Tervetuloa perjantai-illan huumaan!