Suomen Cup jatkuu keskiviikon myöhäisillan paikallisottelulla

Suomen Cup jatkuu Sinipaitojen osalta tänään keskiviikkona myöhäisillan ottelulla, jota isännöi paikalliskilpailija PP-70. Cupin toisen kierroksen ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa jo tutuksi tulleeseen aikaan klo 22.30 alkaen. Ottelun voittaja kohtaa Suomen Cupin kolmannella kierroksella niin ikään Tampereen piirin Nelosessa pelaavan Nekalan Pallon.

Vaikka PP-70 sijoittui viime kaudella Nelosessa vasta kuudenneksi, oli länsitamperelaisjoukkue vaikea vastus Sinipaidoille. Kesäkuinen vierasottelu voitettiin Ikurissa hieman onnekkaastikin Risto Niskasen viime hetken taitavalla vapaapotkumaalilla, ja syyskuussa Pyynikillä kärsittiin 1-2 (1-1) tapppio nihkeän peliesityksen jälkeen. Myöskään harjoitusotteluista tulokset eivät ole mairittelevia, sillä viimekautinen Nelosen talvisarjan ottelu hävittiin 0-1 (0-0) ja vuotta aiemmin pelattu harjoitusottelu päättyi 4-4 (2-1) kun Sinipaidat nousivat lopussa tasoihin kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Kun katsotaan kauemmaksi menneisyyteen, seuroilta löytyy yhteistä cup-historiaa, sillä kaudella 2003 PP-70:n kakkosjoukkue kohtasi Tampere Unitedin Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Tuolloin ottelu päättyi TamU:n selvään 0-4 voittoon Noah Hickeyn tehtyä hattutempun. Omaa kieltään seurojen lähihistoriasta kertoo sekin, että vielä kaudella 2007 PP-70 pelasi Ykkösessä ja sillä oli farmisopimus Tampere Unitedin kanssa.

Menneiden kausien tuloksilla ei kuitenkaan ole merkitystä, kun pallo potkaistaan illalla liikkeelle. PP-70:n osalta ei myöskään ole suuremmin tietoa kuluvan talven tekemisestä tai odotettavissa olevasta kokoonpanosta. ”PP on iso arvoitus”, toteaa myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”He eivät ole vielä ison kentän pelaamistaan aloittaneet, mutta harjoittelevat hyvillä vuoroilla, ja seuralla on tasokas futsaltekeminen. Lasken meidät lieviksi ennakkosuosikeiksi, mutta mihinkään leijumiseen ei ole varaa. He ovat perinteisesti olleet meille vaikea vastus.”

TamU-K pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla, sillä sopimuspelaajista on näillä näkymin poissa vain polvivammasta edelleen kärsivä Tuomas Savinainen ja flunssaa sairastava Aki Alanne. Sopimuspelaajien lisäksi kokoonpanossa on tuore mutta tuttu lainapelaaja Markus Silvennoinen sekä menneen kahden kauden luottomaalivahti Kalle Heltonen. Maalivahtina pelannee kuitenkin Jussi Siltanen, ja oman mausteensa otteluun tuokin se tosiasia, että vielä viime kaudella Siltanen pelasi PP-70:n ykkösmaalivahtina.

Ottelu pelataan Pirkkahallin C-hallissa tänään keskiviikkona klo 22.30 alkaen. ”Talvi ja myöhäisilta on vaikea kombinaatio ja vaikeuttaa pelaamisen ennustettavuutta. Uskon kuitenkin, että olemme valmiita tähän kamppailuun”, kommentoi päävalmentaja Suonsyrjä hankalaa ajankohtaa.

Peliaika on cupin ensimmäisen kierroksen ottelun tapaan tavallisuudesta poikkeava 2 x 40 minuuttia. Tasatilanteessa rangaistuspotkut lauotaan heti varsinaisen peliajan päätyttyä ilman jatkoaikaa. Vaihtoja on molemmilla joukkueilla käytössä seitsemän. Etäkannattajat voivat tuttuun tapaan seurata ottelua Twitterin välityksellä.