Sunnuntaina Pyynikillä neljäs yritys kaataa FC Melody

Sarjakärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena majaileva TamU-K pelaa kauden toisen kotiottelunsa ensi sunnuntaina Pyynikillä. Vastustajaksi otteluun saapuu FC Melody, joka on edellisen vastustajan eli VaKP:n tapaan joukkue, jota Sinipaidat eivät ennen tätä kautta ole onnistuneet kolmesta yrityksestä huolimatta voittamaan virallisissa otteluissa.

TamU-K on aloittanut Nelosen kolmen voiton putkella, mutta alkukausi ei ole ollut pelillisesti sillä tasolla, johon joukkueen tiedetään pystyvän. Edellinen ottelu VaKP:ia vastaan osoitti kuitenkin merkkejä paremmasta. ”Palasimme Valkeakoskella asialliselle pelilliselle tasolle”, päävalmentaja Mika Suonsyrjä toteaakin. ”Kolme voittoa putkessa varmasti alkaa pikkuhiljaa avaamaan pelaamisestamme lisätehoja.”

FC Melodyn alkukausi puolestaan on ollut vaikea myös tuloksilla mitattuna. Ainoat pisteet ovat irronneet viime maanantaisesta kotiottelusta FC Teivoa vastaan. Tätä ottelua edelsivät vierastappiot Patoa ja PP-70:tä vastaan. Repsahduksia yli kahden maalin marginaaliin ei näissäkään otteluissa kuitenkaan nähty, joten aivan helppoa iltapäivää ei Sinipaidoillekaan voi povata mustapaitaisten vieraiden tullessa Pyynikille. ”Melody oli viime kaudella meille erittäin vaikea joukkue ja voitot jäivät ottamatta sekä kotona että vieraissa”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä viime kauden kahta 2–2-tasapeliä muistellen. ”Tätä saldoa lähdetään nyt parantamaan.”

Loukkaantumisistakin kärsinyt ”Melde” ei ole saanut täksi kaudeksi jalkeille aivan niin vahvaa joukkuetta kuin vuosi sitten. Tähän Sinipaitojen ei auta kuitenkaan tuudittautua, sillä kokoonpanosta löytyy edelleen Jussi Kemmon johdolla sellaisia pelimiehiä, jotka voivat omilla suorituksillaan ratkaista otteluita.

TamU-K:n leirissä huolta aiheuttaa lukuisat loukkaantumiset. Polvensa Valkeakoskella aivan ottelun lopussa loukannut Jan Riikonen on varmuudella poissa useamman viikon, ja usealla muullakin pelaajalla on vaivoja, jotka pitävät heidät poissa kokoonpanossa. Lisäksi sunnuntaina kokoonpanosta puuttuu Valkeakoskella ulosajettu ja tästä syystä pelikiellossa oleva Niko Saarinen. ”Vaikka pelaajia tippuu riveistä tasaiseen tahtiin, niin emme ole ainoa ryhmä sarjassa jolle näin käy”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä rauhallisesti ”Nyt ei kyyristellä loukkaantumisten takana piilossa vaan mennään jäljelläolijoiden kesken kovaa!”

TamU-K – FC Melody pelataan Pyynikin urheilukentällä tulevana sunnuntaina 10.5. klo 15 alkaen. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä osoitteesta tamu-k.com/live sekä Twitterin kautta. Nelonen on kuitenkin parasta Pyynikillä, jossa voit ottelun ohessa nauttia TamU-K:n grillin antimista sekä hankkia juuri myyntiin tulleen uuden huivin tai t-paidan.