Sinipaitojen taistelu sarjanoususta jatkuu Tervakoskella

Sinipaitojen taistelu sarjanoususta jatkuu lauantaina vierasottelulla Tervakosken Patoa vastaan. Vain voitto kelpaa Sinipaidoille, sillä sarjan kärkipaikasta TamU-K:n kanssa kilpaileva Parolan Visa otti torstai-iltana puhtaan 0–5 (0–2) -vierasvoiton Nekalan Pallosta, ja siirtyi kahden pisteen erolla sarjakärkeen yhden ottelun TamU-K:ta enemmän pelanneena. Voiton turvin TamU-K ottaisi sarjan kärkipaikan takaisin haltuunsa, ja pääsisi etulyöntiasemasta sarjanousijan ratkaisevalle viimeiselle sarjakierrokselle.

Sinipaidat eivät voi kuitenkaan mennä asioiden edelle, sillä Pato on osoittanut kauden mittaan olevansa laadukas joukkue. Tästä kertoo kahdessakymmenessä ottelussa kerätyt 37 pistettä sekä mallikas maaliero 52–27. Taso nähtiin myös kevätkierroksella, kun Pato vieraili Pyynikillä, ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin tiukan molemminpuoleisen puolustustaistelun jälkeen. Itse asiassa TamU-K ei ole vielä onnistunut voittamaan Patoa Pyynikillä, sillä vuotta aiemmin Pato vei pisteet maalein 3–4 (1–3).

Vaikka kärjen mukana pitkään rimpuillut Pato on pudonnut sarjassa neljänneksi eikä sillä ole enää urheilullisia tavoitteita tällä kaudella, joukkue haluaa varmasti jättää viimeisessä kotiottelussaan yleisölle hyvän kuvan itsestään. Tiedot Tervakoskelta kertovat, että joukkue on siirtynyt viimeisissä otteluissaan kolmen puolustuslinjaan ja antanut runsaasti peliaikaa nuorille pelaajille. Kausi ei siis ole Tervakoskella suinkaan päättynyt nousuhaaveiden kariutumiseen. Valmentaja Janne Lindberg on varmasti ajanut uutta pelisysteemiä sisään myös ensi kautta ajatellen.

TamU-K:n kannalta lähtökohdat otteluun ovat pitkälti samanlaiset kuin viime syksynä ennen Tervakosken vierailua. Silloin pelattiin kauden viimeistä sarjaottelua, ja voitto oli pakko ottaa, jotta paikka nousukarsintaottelussa olisi varma. Silloin joukkue vastasi huutoon erinomaisesti, ja erityisesti Mika Kytöviita oli liekeissä tehden hattutempun puhtaassa 0–3-voitossa.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä on ottelun alla luottavainen. ”Me olemme edellispeleissä löytäneet peliimme tasapainon, jolla tulokset haetaan”, päävalmentaja toteaa viitaten PP-70:stä ja TP-49:stä puhtain numeroin otettuihin voittoihin. ”Samalla tavalla lähdetään hakemaan nytkin voittoa.”

Oman elementtinsä lauantain otteluun tuo Tervakosken urheilukentän luonnonnurmi. Vaikka Sinipaidat harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa keinonurmilla, tulokset luonnonnurmilla ovat olleet tälläkin kaudella erinomaisia. ”Me emme ole tiputtaneet pistettäkään luonnonnurmilla”, päävalmentaja Suonsyrjä tietää. ”Siitä on hyvä jatkaa Padon kimppuun. Leijumiseen ei kuitenkaan ole todellakaan varaa vaan lähdemme nöyrästi liikkeelle.”

Päävalmentaja on vaitonainen kysyttäessä Tervakoskelle matkaavista pelaajista, ja suostuu kertomaan tilanteesta vain yleisellä tasolla. ”Pelaajatilanne on parantunut loppukaudesta ja pääsemme taas leveällä miehistöllä liikkeelle. Sinikaartin tuella lähdemme hakemaan kolmea pistettä joita nousu-unelma kaipaa”, päävalmentaja päättää.

Otteluun onkin tällä tietoa lähdössä bussillinen kannattajia sekä varmasti joitakin henkilöautollisia tämän päälle. Etäkannattajia palvellaan tietenkin normaaliin tapaan reaaliaikaisesti Twitterissä. Ottelu potkaistaan käyntiin Tervakosken urheilukentällä lauantaina 19.9. klo 15.