Sinipaitojen kotiavaus Pyynikillä lauantaina – vastassa Urjalan Palloseura

TamU-K:n sarjakausi jatkuu lauantaina kotiavauksella Pyynikin urheilukentällä, kun vastaan asettuu Urjalan Palloseura. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 17.00. Peli on molemmille joukkueille kauden toinen. TamU-K avasi kautensa tasapelillä paikallisottelussa FC Melodya vastaan kun taas UrPS haki pisteet komealla 2-6 vierasvoitolla Sastamalan Woimasta. Vierasjoukkueen tietä voittoon avitti kuitenkin SW:n maalivahdin ulosajo jo ottelun ensimmäisen jakson aikana.

Lauantain peli on Sinipaidoille hyvä tasomittari sekä kentällä että katsomossa, sillä viime kaudella UrPS sijoittui Nelosen ylempään keskikastiin, eikä 50-vuotisjuhlakauttaan viettävä seura ainakaan ennakkotietojen valossa ole heikentynyt talvitauolla. Katsomossa puolestaan urjalalaisten tukena nähdään omiaan antaumuksella kannustava UrPSupporters, joten kentällä käytävän pistetaistelun lisäksi seurattavaa riittää myös kamppailussa katsomon herruudesta.

”Iso peli meille. Kotiavaus on mahdollisuus näyttää itsellemme ja muille, että olemme varteenotettava joukkue tässä sarjassa”, hekumoi päävalmentaja Mika Suonsyrjä ennen ottelua. Vaikka sarja-avaus niin ikään nousijajoukkue Melodya vastaan oli kovatasoinen ja hyvä testi Sinipaitojen tekemisen tasosta, nähdään vasta lauantaina mikä on joukkueen iskukyky ns. oikeaa Nelosen joukkuetta vastaan. Hyvä tulos UrPS-ottelusta antaisi paljon uskoa kautta varten.

TamU-K:n pelaajistossa ei ole suuria muutoksia avausotteluun verrattuna. Vain Jouko Turunen, Kalle Heltonen sekä edelleen reisivammainen Otto Pitkänen ovat varmuudella sivussa. Turunen kärsii yhden ottelun pelikieltoaan otettuaan kaksi varoitusta avausottelussa ja Heltonen viettää lauantain lomaillen ulkopaikkakunnalla. Myös takareitensä lievästi Melodya vastaan loukannut Andrea Milanti on epävarma pelaamisestaan, mutta miehen kunto selviää lopullisesti vasta ottelupäivän aamuna.

Kaksi viimekauden runkomiestä, Joonas Kupiainen ja Mika Kytöviita, ovat myös vielä epävarmoja pelikunnostaan. ”Alkukausi on lähtenyt omalta osalta yskähdellen käyntiin, sillä vuorotyö ja perhe vievät aikaa yllättävän paljon”, manailee Kytöviita. ”Näin ollen en ole oikein päässyt vielä jutun juonesta kiinni ja nyt on pientä flunssaa päällä, joten kauan odotettu kotiavauskin on vielä suuri kysymysmerkki”, Sonni harmittelee. Myös Kupiainen on ollut viikon kuumetaudissa, joten hänenkin pelaamisensa on hyvin epätodennäköistä.

Eräs alkukaudesta vähemmän esiintynyt pelaaja saadaan lauantaina jalkeille, kun Juho Lehtovaara palaa pelaavaan kokoonpanoon. ”Odotan lauantaita todella hyvillä fiiliksillä. Vaikka kauden avaus on jo takana, niin jotenkin se kotiavaus on se, mikä nimenomaan tuntuu siltä että nyt kausi vasta alkaa”, Lehtovaara tunnelmoi. ”Tulossa on hieno tapahtuma. Pitkä talvi on takana, joten todella mahtava fiilis pukea pelipaita päälle ja päästä kentälle kirmaamaan!”

TamU-K:n maalilla hyvän ottelun Melodya vastaan pelannut Ilkka Innola puolestaan uhkuu seurahenkeä ja on lauantain peliä varten ottanut kolme tuntia palkatonta vapaata siviilityöstään. Näin ollen maalinsuulla ei suinkaan nähdä päävalmentaja Suonsyrjää vaan joukkueen varmaotteinen kapteeni. Suonsyrjän teesit kotiavaukseen ovat pitkälti henkimaailman asioita. ”Meidän pitää löytää rentoutta tekemiseen menettämättä asennetta.”

Pyynikin pienehköllä kentällä asenne ja halu voittaa kaksinkamppailuja nousee suureen rooliin. Tule paikanpäälle ja anna Sinipaidolle voittoon tarvittava tahtotila. Nelosen kotiavaus TamU-K – UrPS Pyynikin urheilukentällä lauantaina kello 17.00. TamU-K videoi ottelun myös Internetissä, joten myös etäkannattajat pääsevät nauttimaan kiihkeästä kotiavauksesta suorana osoitteessa tamu-k.com/live.

Pyynikille kannatta kuitenkin saapua jo hyvissä ajoin, sillä TamU-K:n makkaragrillii käy tuttuun tapaan kuumana jo ennen ottelun alkua, ja samalla voit poimia talteen vaikkapa TamU-K:n huivin, t-paidan tai mukin. Tervetuloa Tampereen parhaaseen jalkapallotunnelmaan!