Sinipaitojen kausi jatkuu perjantaina Kangasalla

Ensimmäistä kertaa TamU-K:n nimellä kaksi peräkkäistä sarjapeliä hävinneet Sinipaidat matkaavat perjantaina Kangasalan Voiton vieraaksi Kyötikkälän nurmelle. Ailahtelevasti alkukaudella pelannut KaVo hävisi viime viikonloppuna vieraissa FC Teivolle 2–1 mutta voitti reilua viikkoa aiemmin Tervakosken Padon kotonaan 1–0, joten on vaikea arvioida, millaisen vastuksen kotijoukkue tarjoaa Sinipaidoille. Joka tapauksessa on selvää, että nousukamppailun kannalta orastavan tappioputken katkaiseminen on Sinipaidoille ensiarvoisen tärkeää.

KaVo ja TamU-K eivät ole ennen kuluvaa kautta koskaan pelanneet samassa sarjassa, mutta joukkueet ovat kuitenkin monin tavoin kohtalaisen tuttuja toisilleen. Viimeksi joukkueet pelasivat toisiaan vastaan harjoitusottelussa kauden 2013 kynnyksellä. Sinipaidat voittivat Kaukajärvellä pelatun ottelun 5–2 (2–0).

Seurat ovat toki kohdanneet aiemmin myös kilpailullisissa otteluissa. Näistä tuorein on TamU-K:n tunteikas kaikkien aikojen ensimmäinen virallinen ottelu Pyynikin urheilukentällä huhtikuussa 2012. Tuolloin joukkueet kohtasivat Suomen Regions’ Cupin ottelussa. Sinipaidat valmistautuivat Kutosen kauteen ja KaVo pelasi Nelosessa, eikä tasoero kentällä jäänyt epäselväksi. Kotijoukkueen hyvä peli ja lopputulos 0–3 (0–1) antoivat tuolloin uskoa tulevalle, sarjanousuun lopulta päättyneelle kaudelle. Ottelun kooste on edelleen katsottavissa Styntty Channelilla. Sinipaitojen tuolloisista pelaajista mukana on enää päävalmentajaksi siirtynyt Mika Suonsyrjä, mutta KaVo:lla on edelleen mukana useita samoja pelaajia.

Seurojen ensimmäinen kohtaaminen on niinkin kaukaa kuin toukokuulta 2004. Silloinen Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu pelattiin ensi perjantain tapaan Kyötikkälässä. Tuolloinkin tasoero oli selvä, mutta Kolmosen kärkiporukoihin kuulunut KaVo selvisi liigajoukkueen vierailusta 0–5 (0–3) -lukemin kun muun muassa Antti Pohja ja Henri Scheweleff tuhlailivat maalipaikkoja. Tulevana perjantaina nähtäneen kentällä yksi myös tuolloin pelannut pelaaja, sillä Tampere Unitedissa laitapuolustajana luutinut Erik Westerholm on pelannut jo vuosia KaVossa.

”Pelaajatilanne on ja pysyy haastavana jatkuvien loukkaantumisten vuoksi”, palauttaa päävalmentaja Mika Suonsyrjä ennakon kirjoittajan nykypäivään. ”Silti lähdemme hakemaan vierasvoittoa hyvällä fiiliksellä. On mahtava päästä pelaamaan hyvälle alustalle, ja tulossa on varmasti viihdyttävä futismatsi. Hyvä tulos Kyötikkälästä ja taas olemme kunnon asemissa.”

Suonsyrjän mukaan joukkue onkin sisuuntunut viime viikonlopun tappiotuloksen myötä. ”Viime pelin pettymys ruoskii koko organisaatiota parempaan. Joka jätkä palaa halusta näyttää, että meistä on toteuttamaan yhteinen tavoitteemme.”

Ottelu pelataan Kangasalla Kyötikkälän kentällä perjantaina klo 18.30 alkaen. Sinikaartin bussi lähtee otteluun Sorin aukiolta klo 17.45, hintaa reissulla 10 euroa. Bussissa on paikkoja vielä runsaasti vapaana: ilmoittautumiset suoraan Sinikaartille – ja todennäköisesti bussiin mahtuu jos vain tulee bussin lähtöpaikalle. Etäkannattajille on ottelusta jälleen tarjolla Twitter-seuranta.