Sinipaidoille voitto TaPasta 3-0 (2-0)

TamU-K – TaPa/2 3-0 (2-0)
1-0 Youcef Chemlal, 12 min
2-0 Tomi Lahtinen, 28 min
3-0 Martti Pelttari 80 min

Varoitukset:
Valtteri Kannisto, 58 min, TaPa/2
Isaac Gbehan, 64 min, TamU-K
Miikka Korpela, 72 min, TaPa/2
Mika Suonsyrjä, 85 min, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
80

tilanne1

Aurinkoinen Kaukajärvi tarjosi katsojille mitä parhaimmat puitteet jalkapallolle TamU-K:n isännöidessä TaPa/2:a. Varmasti pelanneet Sinipaidat hoitivat lopulta ottelun lukemin 3-0 ja jatkavat Pelikassijahtia kolmella pisteellä. Ilahduttavinta Sinipaitojen pelissä oli puolustuslinjan organisointi, joka hoidettiin maalivahti Ilkka Innolan johdolla loistavasti. Hyökkäyspäässä käytettiin suurta rotaatiota Adnan Omerovicin ollessa pelikiellossa, ja loukkaantumisen jäljiltä vasta toista sarjaotteluansa TamU-K:ssa pelannut Martti Pelttari esiintyi pirteästi. Ottelun vakuuttavimman esityksen antoi kuitenkin vasempana laitapakkina pelannut Alaa Adeeb, joka katkoi erinomaisesti TaPa:n syöttöjä ja oli hyvin Sinipaitojen hyökkäysten tukena.

TamU-K avasi ottelun kokoonpanolla Innola; Adeeb, Suonsyrjä, Oksanen, Karikuss; Heittola, Lakra; Chemlal, Lahtinen, Dedic; Palo. Vaihtopenkillä oli runsaasti jalkoja ja tätä myös käytettiin hyödyksi.

Sinipaidat saivat heti otteen pelin alussa, kun TaPa pyrki venyttelemään kesätauon kangistamia jalkojaan. Ensimmäistä tilannetta ei tarvinnut minuuttia kauemmin odotella, kun Jose Chemlal pääsi laukomaan boxin kulmalta pallon suoraan maalivahdin käsiin. TamU-K jatkoi peliä hyvällä otteella ja onnistumisia alkoi tulla. Ottelun 12. minuutilla TamU-K:lle tuomittiin vapaapotku vasemmalta laidalta noin 30 metristä, mutta TaPa:n puolustus purki matalan vaparin suoraan sivurajasta yli. Seuranneesta sivurajaheitosta Mika Suonsyrjä pääsi jatkamaan päällään pallon maalin eteen, josta Chemlal täräytti pompusta pallon maalin perukoille. Sinipaidat siirtyivät varhaisessa vaiheessa ottelussa johtoon.

Ottelu jatkui TamU-K:n hallinnassa ja hyökkäykset suuntautuivat hyvin useasti oikealta laidalta eteenpäin. Keskityksiä pääsivät antamaan Chemlal, Tomi Lahtinen ja Ahmed Lakra, mutta mainittavaa tulosta ei tullut. Kemal Dedicin oikealta tullut hyökkäys päätyi noin 20 minuutin kohdalla laukaukseen hieman takatolpan ohi.

tilanne2

Pallo liikkui lähinnä TaPa:n puolustusalueella ja tämä antoi TamU-K:lle tilaisuuden nostaa prässiä. Tulostakin tuli lopulta kun Retu Harju sai taisteltua pallon hyökkäysalueella Sinipaidoille. Pallo liikkui lopulta Dedicille, joka syötti poikittain Lahtiselle boxin rajalle. Lahtisen laukaus hieman epäonnistui, mutta tästä huolimatta pallo löysi tiensä TaPa:n maalivahdin, Akseli Töllin ohi. Tilanne 2-0 TamU-K:lle.

Sinipaidat lisäsivät tämän jälkeen lisää vauhtia peliin, kun Isaac Gbehan tuli kentälle. Mies oli alati vaarallinen hyökkäyksessä ja nopeutensa ansiosta aiheutti vaikeuksia TaPa:n puolustukselle. Ratkaisutaito kuitenkin puuttui ja vaarallisista tilanteista huolimatta laukaukset jäivät puuttumaan. Puoliajan loppua kohden Chemlal ja Lahtinen pääsivät molemmat vielä kerran laukomaan kuudentoistarajan tietämiltä, mutta lukemat säilyivät 2-0:ssa.

Aivan puoliajan loppussa TaPa sai ottelun ensimmäiset tilanteensa, mutta Ilkka Innola keräsi ensin helpon laukauksen kuin marjan syliinsa ja hieman tämän jälkeen koppasi kulmatilanteen jälkeen maalille pomppimaan jääneen pallon näppeihinsä. Näin tauolle lähdettin lukemissa 2-0 Sinipaitojen hallitessa kenttätapahtumia.

Toiselle puoliajalle tuli kuitenkin täysin toisenlainen vierasjoukkue. TaPa alkoi pelaamaan rohkeasti ja jaksoi prässätä kovaa. Tämä johti TamU-K:n vaikeuksiin, ja TaPa otti pelin haltuun. TaPa:n viisitoistaminuuttia kestänyt hallintajakso ei kuitenkaan missään vaiheessa tuonut vaarallisia tilanteita Innolan vartioimalle maalille, joten TamU-K:n etumatka säilyi. Tämän jälkeen Sinipaitojen maltti pallon kanssa lisääntyi, ja seuraavat hetket mentiinkin sinisten viedessä peliä.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka toisella puoliajalla tulikin vasta reilun vartin pelaamisen jälkeen. Adeeb antoi vasemmalta maalilta poispäin kiertävän vapaapotkun takatolpalle. Pallo saatiin jäämään boxin sisään, mutta Gbehanin ja Suonsyrjän laukaukset blokattiin TaPa-puolustuksen toimesta.

Ottelu muuttui hienoiseksi TamU-K:n hallinnaksi, mutta myös maalivahdit saivat osansa taistelusta. Ensin Gbehan liukui palloon siten, että osui TaPa-maalivahti Tölliin, ja kohta tämän jälkeen TaPa:n Miikka Korpela juoksi palloa kiinni ottamassa ollutta Innolaa päin. Molemmille hyökkääjille varoitukset tilanteista ja maalivahdit selvisivät suhteellisen pienillä vaurioilla.

tilanne3

Peli jatkui ja TaPa pyrki jatkossa pelaamaan maata pitkin läpisyöttöjä TamU-K:n linjan taakse. Topparipari Oksanen-Suonsyrjä hoisi läpisyötöt kuitenkin sataprosenttisesti ja näin helpottivat muun joukkueen työtä. Hyökkäyspäässä kentälle tullut Martti Pelttari teki sen sijaan hyviä ratkaisuja vasemmalla laidalla. Viimeiseen asti taistellut hyökkääjä loikin nopeasti kentälle tulonsa jälkeen kaksi vaarallista maalipaikkaa pitäen TaPa-puolustusta pilkkanaan, mutta Jussi Vihonen ei saanut taiottua vasemmalta lähteneistä keskityksistä maaleja.

Peli ratkesi lopullisesti kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Jälleen kerran Innolan hyökkäysalueelle kantanut pitkä avaus jatkettiin Vihosen toimesta laitaan. Laidalla Chemlal pyrki pistämään pallon nopeasti pystyyn juosseelle Pelttarille, mutta TaPa puolustaja ehti syötön väliin ja pisti pallon päädystä yli. Chemlal astui antamaan kulmapotkua, mutta laittoi sen lähestulkoon suoraan TaPa-maalivahti Töllin käsiin. Epäonnekseen Tölli kuitenkin pudotti pallon. Suonsyrjä ja Pelttari saivat kaivettua pallon Sinipaidoille ja lopulta Pelttari laittoi pelivälineen maaliviivan yli siirtäen samalla TamU-K:n 3-0 johtoon.

tilanne4

Viimeisillä minuuteilla ei pelissä tapahtunut mainittavampaa kuin Suonsyrjän keltainen kortti, jossa mies otti täysin vauhdit pois keskialueella hyökkäykseen kirmanneelta TaPa pelaajalta. Näin päädyttiin loppulukemiin 3-0 ja kolme sarjapistettä kilahtivat TamU-K:n koppaan.

Manageri Pettinen kommentoi peliä: ”Ottelun alku oli meiltä vähän hermostunutta, liekö jännitys taas painanut. Siitä huolimatta peli oli kontrollissa, eikä varsinaista hätää ollut – kuten ei koko ottelussa.”

”Pelaajat onnistuivat siirtämään harjoitusten ja treenipelien hyvän tekemisen kilpailullisiin peleihin. Vielä riittää parannettavaa, mutta palaset alkavat loksahdella yhä paremmin kohdilleen. Uskon että kuntomme kasvaa tästä syksyä kohti”

Vastustaja sai myös kiitosta: ”TaPa/2 on hyvä joukkue, he toteuttavat omaa pelitapaansa kurinalaisesti.”

Sarja jatkuu ensiviikon perjantaina, kun PiPo-79 isännöi TamU-K:ta Ikurissa. Odotettavissa on huomattavasti tiukempi ottelu kuin viimeksi pispalalaisia vastaan. Tuolloin lukemat kirjattiin TamU-K:n hyväksi 12-0.

TamU-K:
#1 Ilkka Innola
#3 Ahmed Lakra
#4 Matias Palo
#6 Mika Oksanen
#9 Tomi Lahtinen
#11 Kemal Dedic
#15 Youcef Chemlal
#16 Lauri Heittola
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#27 Nawar Karikuss
#5 Henri Rantama
#7 Retu Harju
#8 Isaac Gbehan
#13 Martti Pelttari
#18 Viljami Ahola
#19 Antti Kääriäinen
#20 Jussi Vihonen
#25 Mohammed El-Harrak

TaPa/2
#1 Akseli Tölli
#12 Sasu Mäntyniemi
#21 Valtteri Kannosto
#32 Sasu Konttila
#34 Kai Kiistala
#35 Alari Lehtmets
#40 Mika Kaukoranta
#50 Teemu Tanhua
#79 Mika Kiistala
#80 Tero Ilomäki
#97 Miikka Korpela
#9 Lauri Häkkinen
#17 Oskari Laaksonen
#25 Ville Vine
#31 Mikko Höglund